Refik Anadol’un Barcelona’daki ünlü Casa Batllo evinin ön cephesini yeniden tasarlayarak ortaya çıkardığı eser 1 milyon 380 bin dolara alıcı buldu! Ben bayıldım esere, siz nasıl buldunuz? <3
📍Dünyaca ünlü medya sanatçısı Refik Anadol'un Barcelona'daki ünlü Casa Batllo evinin ön cephesini yeniden tasarlayarak ortaya çıkardığı 'Casa Batllo: Yaşayan Mimari' adlı dinamik NFT eseri açık artırmada 21 milyon TL'ye alıcı buldu. pic.twitter.com/9MsDMU05Lt— Times of Türkiye (@TimesofTurkiye) May 11, 2022
Bundan sadece 50 yıl sonra objektif olarak bir sanat akımı oluşturmuş olacak Refik bey. Aynı zamanda yaşarken kıymet görüyor olması da insanı gerçekten çok mutlu ediyor. İnsan gururlanıyor böyle haberleri okuyunca.
Sanata paha biçilmez deniyor da Dünyada bugün yoksulluk sefalet varken Bu gibi eserlere bu kadar paralar ödenmesi kapitalizmin çığlığıdır. Binlerce yardıma muhtaç insana dağıtılabilecek bir para. Elbette verilen emeğin bir değeri vardır. Lakin milyon dolar derecesinde uçuk değil.
Eseri güzel fakat bu nft de inanılmaz derecede deli paralarla alınıyor bunu gram anlamıyorum ama bu nftye önem verildiği kadar keşke benim gibi el emeği ile saatlerce tuval üzerinde çalışan sanatçılara verilse daha makbule geçecektir. Nerde çok emek varsa orada az değer görürler.
Bende araştırıyorum ama anladığım kadarıyla kademeli şekilde ilerliyor sen ne kadar alırsan diğerleri de senin eserlerini o fiyatta veya bir tık üstünde alıyorlar ama benim için boş bir şey geliyor çünkü çok emek göremiyorum bende digital üzerinden çizimler yapıyorum ama kağıt ve tuval üzerinde verdiği hazzı dijital vermiyor.
Ama artık kardeşim her şey dijital olacak zamanla video editindende kendini geliştir İyi bir grafiker ol kardeşim Doğru o hazzı vermiyor o konuda haklı sın Nftde biraz şans işi Elinde de kalabilir satılabilirde Coin gibi kaç gündür düşüyor Ortası yok
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Anketler > Refik Anadol’un “Casa Batllo: Yaşayan Mimari” adlı NFT eseri, açık artırmada 1 milyon 380 bin dolara alıcı buldu! Eseri nasıl buldunuz?