Evet soru açık herhangi bir konu hakkında olabilir
Bildiğiniz en ilginç bilgi?
Bildiğiniz en ilginç bilgi?
Çok enteresan bir bilgi değil ama yakın zamanda okuduğum ve geçmişte yaşanmış acıklı bir o kadar da trajikomik bir olayı anlatmak istiyorum.
Muhammed Tapar adında bir adam var, daha doğrusu bir sultan. Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun sultanı. Kendisi, 5 yaşındaki yeğeni Melikşah'ı alnından öperek tahtan indirdi. Ancak 5 yaşındaki Melikşah'ın saltanatını destekleyen bir vezir vardı: Emir Ayaz. Muhammed Tapar'ın tahtı Melikşah'tan almak için geldiğini öğrenince Muhammed Tapar'a cephe aldı. Ancak Emir Ayaz adlı bu vezir, daha sonra fikrini değiştirerek Muhammed Tapar'ın safına geçti ve onun sultanlığını kabul etti.
Emir Ayaz, Muhammed Tapar'ın sultanlığını kutlamak için kendi evinde ziyafet vereceğini bildirdi. Sultan Muhammed Tapar, ziyafet için Emir Ayaz'ın evine gitti. Şölen sırasında Emir Ayaz, sultana takdim etmek için kölelerinden birine silah deporasından değerli kılıçlar getirtmesini istedi.
Kölelerden biri silah deposuna gittiğinde kölenin yanına birkaç kâtip gitti ve şakalaşmaya başladılar ve kölelerden biri kâtibe ''Sana da bir zırh giydirelim.'' dedi. Üzerine kalın zırh giydirilen kâtip bu muameleden rahatsız oldu ve telaş içinde Muhammed Tapar'ın ziyafet verdiği yere gitti.
Sultan Muhammed Tapar, telaş içinde salona giren kâtibi ve onun iri bedenini görünce adamlarına üstünü aratmalarını istedi. Ve kâtibi gömleğinin altından kölelerin zorla giydirdiği kalın bir zırh çıktı. O sırada Muhammed Tapar, endişe ederek ''Kâtipler böyle zırhlıysa askerleri kim bilir ne hâldedir.'' deyip Emir Ayaz'ın kendisine suikast düzenleyeceğini düşünerek derhal evini terk etti.
O sıralarda Anadolu Selçuklu sultanı I. Kılıçarslan da Diyarbakır'ı zapt etmek üzere yola çıkmıştı. Ona karşı koyacak kişi için Emir Ayaz'ı belirlediler. Emir Ayaz saraya çağrıldı ancak içeri girdiğinde Emir Ayaz'ın kendisine suikast düzenleme teşebbüsünde bulunduğunu düşündüğü için Muhammed Tapar askerlerine emir verdi ve Emir Ayaz'ın başı kılıç darbesiyle ortadan ikiye yarıldı. Emir Ayaz'ın veziri ise 4 ay saklandıktan sonra bulunup o da ölündü.
Yani bir kölenin kâtibe yaptığı şaka yüzünden yanlış anlaşılmalar olmuş ve devlete hizmet eden koskoca Emir Ayaz ve onun veziri boşuna öldürülmüştür.
Kelebek etkisine bak çok ilginç bir olay ama ben katibin neden telaşla ziyafet salonuna geri döndüğünü anlamadım orası ayrı bir olay
Yani neden telaş edesin ki
Sen bir kâtipsin, okumuş birisi. Ve köleler sana zorla zırh giydirmeye çalışıyor. Sana zarar vereceklerinden bile endişelisin. Nitekim zorla sana zırh giydiriyorlar ve kâtip de fırsatını bulduğu anda kaçarak sultan Muhammed Tapar'a sığınıyor. Ama Muhammed Tapar, telaşlı görünce üstünü arattırıyor ve zırhlı çıkınca o ziyafetteki bir kâtip bile zırhlıysa askerleri de nasıl kuşanmıştır kim bilir diye düşünerek Emir Ayaz'ın kendisine suikast düzenleyeceğini düşünmüş. Zaten o sırada direkt evi terk etmiş hemen. Daha sonra Emir Ayaz'ı huzuruna çağırdığında adam açıklama bile yapmadan askerlerden biri kafasını kılıçla yarmış.
Çok enteresan tarihte çok var bu gibi olaylar haksız yere idam edilenler ne yazık
gökyüzünde bazı yıldızlar çok yüksek hızda parlayıp söndüğünü görebilirsiniz bu yıldızlar nötron yıldızları nötron yıldızları çekirdeklerinin solunda ve sağında kanat gibi bir plazma dalgaları gönderir bazı nötron yıldızlarının kendi etrafında dönme hızı çok yüksek olduğundan bu dünyadan bakıldığında yanıp sönen bir yıldızmış gibi görünür
Özür dileyerek söylüyorum.. Yanlış bilgi
Gökyüzünde yanar döner gibi gözüken yıldızların sebebi atmosferdir ve ne kadar uzaksa o kadar daha fazla yanıp söner aynı yıldıza uzaydna bakıldığında sabit gibi gözükür bu hava ısısındaki değişkenlikten dolayıdır. Mesela güneş sistemindeki gezegenler yanıp söner gibi gözükmez çünkü onların ışığı yıldızlardan daha yakın olduğundan dolayı bu spekturm değişikliğini algılayamayız o derece hassastır yani
Lakin nötron yıldızlarının dönüş hızı vs gibi bilgileriniz doğru
ben zaten diğer yıldızları değil nötron yıldızlarını söyledim ayrıca diğer yıldızların da aynı etkiye sahip olmalarının sebebi ışığın dünyaya gelirken bazılarının sapıp dünyaya ulaşamaması da bu olaya etki eden bir etken
Arpa şehriye aslında makarnadır
Bak bu iyidii
Tohuma benziyo karistirilir hep 😂
Özellikle kadın olarak şaşırmanız daha da tuhaf
Cüneyt Arkın'ın gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır mesleği de doktor alin bu gereksiz bilgiyi ne yapıyorsaniz yapin😂
Bak işte bu ağzımı açık bıraktı gerçekten baktım öyleymiş
Cevap
46Cevap
Şu anda kuzey kutbu olarak bildiğiniz kutup bölgesi ile güney kutbu olarak bildiğiniz kutup bölgesi bundan onbinlerce yıl önce değişti, yani kuzey güney oldu, güney de kuzey.
Fizikçi bilim insanlarının çalışmalarına göre bu durum önümüzde 300 yıl içinde bir daha gerçekleşecek.
Hatta Kur'an-ı Kerim'de belirtilen en büyük kıyamet alameti olarak "güneşin doğudan batması, batıdan doğması" da bunu söylüyor.
Evet manyetik alanların döndüğünü değiştiğini biliyorum ama 300 yıl olayını bilmiyordum araştıtılması gerekirr
Bilgi bakımından denince aklıma Gemileri yan yana getirilerek 21 günde Ceyhun nehrini geçerek Berzem kalesini kuşatan sultan Alparslan aklıma gelir o yan yana gemileri getirip oluşturdukları köprüye Tombaz denir.
Zaten o dönem de vefat eder Alparslan.
Aynen gemiler yan yana gelerek üzerine konulan kalaslarlarla 100 bin kişi 21 günde geçmiş.
Matematiğin babası harezmidir.
Zerdeçal beyin fonksiyonlarına iyi gelir.
Maydonoz yemek karaciğer yağlanmasına iyi gelir.
Baş ağrısı için ağrı kesici değil su için ve bol yürüyüş yapın, burnunuzdan su gelecek o ağrıyı keser.
Eklemlerdeki sıvı kaybı için kelle paça ve tavuk suyu çorba için.
Sağ ve sol burun deliğimizden asla eşit şekilde nefes almazmışız. Burun deliklerimiz şişer ve düzenli olarak ağırlığı diğerine verirmiş.
Evet ve bu sıralı şişme 3 saat arayla oluyor muş
Sadece Türkiye de görebileceğimiz bir olay
İnsan ölümüne en çok sebep olan hayvan sivrisinekler.
Her yıl 800.000 civarı insan sivrisinekler yüzünden ölür.
Aynen ne kadar garip ve insanların neslini tüketmek istediği nadir canlılardan
Sivrisineklerin neslini tüketirsek olumsuz bir sonuç alır mıyız acaba
Kadın sünneti yapan ülkeleri duyduğumda acayip şok olmuştum Anlık moodum nEyyy di
Ne değişik kültürler var 🤔
bize yapılan da zararlı da işte
Jüpiterde 350-400 yıldır süren bir fırtına var ve adına kırmızı leke deniyor
Evet teleskopla görmüştüm ben kırmızı noktayı asıl ilginç olan aslında bu, dünyadan belli olması
Evet
Yasalara göre mRna aşısı olduysanız aşı yapan firma sizin dna nizi patentleyebilir. Bir nevi o firmanın mali olabilirsiniz. Bunu ilerleyen zamanlarda öğreneceksiniz
Yaşım 47 hiç sevgilim olmadı.
İzmirliyim bodrumda, kemerde uzun süre yaşadım. ikili ilişklilern kolay olduğu ortamlardaydım. karşı cins her zaman ilgi gösterdi fazlasıyla
Koronavirüsün dünyaya faydası kısıtlamalar kapanmalar sayesinde Ozon tabakası önemli ölçüde iyileşti Buda herseyde hayır var dediğimiz Allah’ın takdiri
Dimi doğa kendini kurtarmayı iyi biliyor
Sistem böyle çalışıyor bu bir takdir olmasa bile...
Ben inançlı biriyim Herseyin Allah’ın takdiridir öyle düşünüyorum
Amerikadaki trafik polisleri sarhos olduğundan şüphelendiği arac kullananlara alfabeyi tersden saydırarak sarhos olup olmadığını tespit etmeye çalışıyormuş
Ülkemizde ayık kafayla bile alfebeyi bıraak tersi, düz bir şekilde bile sayamayacak insanlar var ve bu insanlar çoooook fazla
Şimdi fark ettim de ben de ayık kafayla tersten sayamıyorum ne garip :D
Hiç bir mikro biyolojinin olmadığı 1400 yıl önce kuranı kerimde aba rahminde çocuğun oluşumu nun 3 sahadan oluşumu
Uzun bir yorum yazıp sildim
En çok ölüme sebep olan canlının sivrisinekler olduğu.
Kangurular geri geri yuruyemiyomus. d ogrendigimden beri unutamadim demek ki onemli bisi olmali🤓
hayatı evinde içinde yaşarsanız zavalııca ölürsüünüz
büyük patlamadan beri genişleyen evren bir gün duracak daralacak ve tekrar bir nokta olup yok olacaktır
Bu kesin bir teori değildir evrenin nasıl yok olacağına dair bir çok teori var örneğin evrendeki yıldızlar galaksiler bu genişleme sonucu öyle uzaklaşacaklar ki birbirlerinden büyük donma dediğimiz olay yaşanacak ve bu bahsettiğiniz daralma ihtimalinden daha yüksek çünkü genişlemenin durması ve tekrar daralması için ortada bir sebep bir etken yok
kesin teori olmaz zaten
Erkeklerin kadın olmadığı ve kadınların aslında bir erkekten daha erkek olduğu.. :)
Zorlaöa bi düşünce gibi geldi, nasıl oluyor bu
Zorlama*
Peki neden göğüs gerip üstesinden gelmek olayını erkeklere bağladın
Bunu yapan bir kadın daha erkektir diyorsun
Bunu kadınlar erkeklerden daha iyi yapıyorsa bu kadın özelliğidir
Erkekler bunu yapamıyordur mantığına göre
Aslında benim sözümü onaylamış oluyorsun bu cümlelerinle. Kadının bir erkeğin yapması gerekenleri de altından kalkabileceklerinin göstergesidir. Bir çok erkek bir kadının yaşadıklarını ya da yaptıklarını yapamaz. O nedenle öyle dedim. Bir kadın görevini rahatlıkla üstlenebilir ama bir erkek kolay kolay üstlenemez.
Mesele onaylamak onaylamamak değil ki burada kadın daha iyi yapar mesela evet ama bu hala erkek özelliği sanılır ve ordan bağdaştırılır kadınlar atıyorum
" Erkek gibi kadın beee "
Veya..
" Ulan şu kadının yaptığını erkek yapamıyor be "
Yani kadın daha iyi bile olsa erkekten yukarıya geçemiyor erkek hep kadından daha üstün gibi algılanıyor
Bir damacanayı erkek kaldıramasın bir şey demezler
Ama erkeğin kaldıramadığı damacanayı bir kadın kaldırırsa ona " helal olsun erkek gibi kadın" veya vaaaay tarzı bi tavırla yaklaşılır yani iyi gibi gözüken ayrımcı kelimeler ve sende öyle yaklaşıyorsun " bir erkekten daha erkek bir kadın " diyerek
Ben öyle yaklaşmıyorum. O tasvirler sadece kaba kuvveti gücü temsil eder. Ben ruhsal ve dirayet konusundan da bahsettim. Erkek egemenliği sadece bizim toplumda değil bütün toplumlarda baskı altında tutmak için uydurulmuş ve asırlarca kanıksanmış tabulardır. Yürek sızısından örnek vereyim sana o zaman. Bir can acısını anne yüreğine saklar onunla bir ömür yaşarken bir çok erkek onu yaşayamaz ya da zamanla unutur gider. Çok azı yaşar kadınla aynı duyguları.
Prizden fişi çıkarırken herzaman. Sağ elinizi kullanmalısınız kalbinizin olduğu taraf biraz sıkıntılı olabilir aklımdan dolayı
Saçlarım uzamuş biliyor musun hemde kaç santim 🤣
Kaç santim
Ölçmedim ama ensemdeydi şu anda belime kadar geliyor
Pluton aslında gezegen değildir.
Bunu biliyor herkes amaa
Birisi seni deli gibi seviyorum dese var ya of Oh my god
Kimse Tanrıdan bahsedemez, cünkü her tanrıdan söz ettiğinde onu sınirlandırmış olursun.
Aslında kadın kadından hamile kalabilir. Sadece bunun için 20 000$ verip tedavi olmak gerek
Nasıl oluyor
@Pantyloover2020 öyle işte 2 kadın artık yapmış
Ağzınız açıkken burnunuzdan nefes alamazsınız.
Daha da ilginci bu yorumu okuduktan sonra hemen bunu deneyecek olmanız
)))
öyle şeyler duydum ki artık duyduğum hiç bişiye şaşırmıyorum
Ne gibi örnek verebilir misin yoksa veremeyecek kadar karışık mı kafan?
Tamam aslında bu birley bilmediğinizin kafanızda kurduğunuzun göstergesidir kirliklerden kurtulun tecrübeyle elde esilen bilgi net olur kafa karışıklığı yaratmaz
eski cep telefonlarının içinde altın kaplama var
Hmm bilmiyordum
İki insan arasında bir bağ oluşursa, ikisi birbirinin tüm duygularını hissedebilir
Fazla merak iyi değildir ondan ağzınızı kapalı tutun..😂😂
Ağzınız açık kalacak bir bilgi :) Motorinin güncel fiyatı 23 Lira 10 kuruş 😃😃😃
tavşanlar ve papağanlar kafalarını çevirmeden arkalarını görebilirler
Evli ve çocuklu birinin bana seni deli gibi seviyorum demesi garip sebepte vermemiştim
Yanlış hatırlamıyorsam adı 13. Lucas prens kendisi ve hayatı boyunca sadece 3 kere banyo yapmış suyu sevmediği için banyo yapmıyormuş ve bu nedenle PRENS OLMASINA RAĞMEN sadece 3 kez banyo yapmış
İnsan dünyanın bakterisidir.
Dünyada evrenin bakterisidir her olgu kendine göre minnacık ve kocamandır nerden baktığınla alakalı böceklere görede kocamanız içimizde yaşayan canlılara göre evrenin ta kendisiyiz
Güzel. Bu düşünceyi sevdim.
Dünya Düzdür.
Hadi buyur.
Olamaaaaaz
Sırtlanlar köpek değil kedidir
Ülkenin yarısı akpye oy veriyor
Mesela şöyle bir gerçek var "insanların damarları dünyayı 2 kere dolaşabilecek uzunluktadır. "
Halk arasında dolaşan yanlış, bilimsel hiç bir verisi bulunmayan bir hurafedir ayrıca orada damar değil sinirlerimiz olması gerek
Fiziki olarak böyle bir şey mümkün değil farklı boyutlardaki nesnelerin cisimlerin boyutuna göre farklı yoğunluklukta olması gerekir
Halk arasında dolaşan yanlış bit bilgi daha lğtfen öğrenirken işin doğasını yapısını gerçekliğini sorgulayın güzel bir kaynaktan bilgi alın
İlginç bir bilgi vereyim madem alanimla alakalı. Türk bayrağına şeklini veren ay ve yıldız Çanakkale Savaşı'nda değil Kosova savaşı sırasında ortaya çıkmıştır. Gece yarısı gerçekleşen savaşta ay ve yıldızın şehit kanı üzerine yansıması sonucuyla oluşmuştur. (1. Kosova Savaşı.)
Etkileyiciii 🤔😌
300 bin tl altına sıfır araba kalmadı
...
Benim 6 çocuğum var
Yalann
Yalan değil 😂😂
Değil ben doğurdum hepsini
Dilimi burnuna degdiremezsin
*Dilini
Denizli'de deniz yok :D
Cnmm eger uyursan uykun gelmes
Ankara 'da deniz var :D
Son zamanlar maske güzelleri türedi
Hatice daha herseyı görmedı bence
Tayyip seçimi kaybetti
Dünya yuvarlaktır
ruhun bedenden ayrıldıktan sonra ağırlık kaybettiğini iddia edenler vardı.
İnsan vücudu öldükten bir süre sonra hafifleşir fakat bu sabit bir rakam değildir 21 gram deneyi de tamamen palavradan ibarettir
O yapılan deneyde ölünce kütle kaybeden insan sayısı 1 dir öldükten hemen sonra kütle kaybı hiç bir bilimsel veri, makalede yoktur
Araştırmanızı öneririm
bilimin iki kolu vardır, biri dinsel diğeri ateizm'e dayalı bilim. biçim özü, öz de biçimi etkiler. ifade farklılıklarından sonuç değişmez. bir kısım bunu son nefes yani "ruh" olarak tanımlarken diğer kısım bunu ciğerlerde kalan son havayla birlikte hemolize olan kanın ağırlığı olduğunu iddia eder. önerilerine kendine sakla, bunun okulunu okuyorum. kısa ve nacize isteğim "iddia" kelimesinin anlamını iyice öğren.
not: dr. duncan mcdougall
Tamam sakin ol neden kızdın ki ben sana bilgi söyle dedim sen kalkıp iddia söylüyorsun, söyleme o zaman. önerilerini kendine sakla diyosun kendinle çelişiyosun farkında mısın dostum ve bu içsel karışıklığın benim kafamı açıyor
Hayır sen niye bu kadar kudurdun anlamadım ki saçmalama diye farkındaysan sana yardım ediyor bile olabilirim.
Emin misin bi şu konuşmayı okur musun sana ne yazmışım sen bana ne kadar çirkef yaklaşmışsın gidip bi oku akıl yürütemiyorsan benimle konuşma gerçekten kafa açıyosun anladm sensin yani tamam ama git olur mu
konuşmadığın zaman veya şu basma kalıp seküler insan argümanlarını bırakıp az biraz beynini kullansan temel iletişim ihtiyaçlarını giderebilirsin. sorularından gördüğüm kadarıyla "herbokolog" olma yolunda hızla ilerliyorsun başarılı da sayılırsın. ego tatmini için de iyi bir araçsın. teşekkürler ve iyi akşamlar.
Aşşşşşırı derece boşş konuşmanı o kadar içten okuyorum ki bana gıcık olmanın sebebi içten içe kıskanmak fakat ben sana böylesi kötü bi duygu beslemiyorum senin amacın benimle yarışmak ve kendini benden üstün gören asıl egolu olan insan sensin söylediğin argümanların ne kadar boş olduğunu göremiyorsun konuşman dolu gibi algılansın istiyorsun sadece ben sana bir şey söylüyorum sen de beni düşürmeye falan çalışıyorsun kendi karakterini bana itekliyorsun hadi ben beyinsizim peki sen bu konuşmayı okuyamıyor musun göremiyor musun yazdıkalrını sence bu muhabbet normal mi?
ben egolu olduğumu söyledim zaten, can sıkıntısından tartıştığım bir bireysin. burayı bu kadar ciddiye alıp üstüne bana boş olduğumu söyleyip yarım sayfa cevap sen... benden eksik kalır yanın ne? : D neyse hafiften bir uğraştım seninle toxic olduğumun farkındayım, iyi akşamlar.
Bende ki bir tarz seni ciddiye almak değil genelde detaylı ve uzun yazarım. Bu sohbetten eğlendiysen ne mutlu sana... iyi akşamlar
Pedler kadın küloduna yapıştırılıyormuş
tek atarım ama sağlam atarım
Ben afleck gay
Ankara 'da deniz vardı astılar. d
ne acaba merak ettim
Fotodaki gıss kim
komiksin :)
Biz aslında öldük.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?