Bu benim bölümümü seçmemdeki en büyük etkendi diyebilirim. Çocukluğumdan beri Mısır tarihine hep ilgi duymuşumdur. Piramitler, firavunlar, inanışları, teknolojik olarak çok ileride oluşları, zengin gelenekselleri, karmaşık inanç sistemleri... Hepsi gizemli ve keyifli geliyor bana. Mısır tarihini tam anlamıyla bilmek imkânsız çünkü neredeyse tarihinin sadece yarısının yarısını biliyoruz. Keşfedilmemiş çok fazla şey var. Bu bile başlı başına bir heyecan sebebi zaten.
Çocukluğumdan beri hep ilgiliydim. Evdeki ansiklopedileri alır, açar okurdum. Bazen hiyeroglifleri öğrenmeye çalışırdım. Hayal dünyama o kadar etki etti ki bu, yaptığım çizimlere de yansıdı. O dönemde izlediğim filmler de işin içine girince iyice hayranlık uyandıran bir hal aldı. Hatta çocukken koli bandı ile eski bir oyuncağı mumyaladığımı hatırlıyorum. 😃 Ve aradan kaç yıl geçerse geçsin bir gün Mısır piramitlerini ve Kahire'deki Mısır Müzesini görmeden ölmek istemiyorum. Tutankhamun'un ölüm maskesini kendi gözlerimle görmek istiyorum.