Arap Kökenli Roma İmparatoru?

Roma İmparatorluğu'nun tarihini araştırırken gördüm, Roma İmparatorları arasında bir tane Arap kökenli bir imparator var. Görünce şaşırdım Arap kökenli birisinin Roma'ya imparator olmasını beklemiyordum. Adı Marcus Julius Philippus yani namıdiğer Arap Filip. Bu kişinin babası Ürdün taraflarındaki bir Arap kabilesinin lideriymiş ve Roma İmparatorluğunun hizmetine girmiş. Oğlunu da Roma ordusuna kaydettirmiş. Arap Filip de Roma ordusuna girdikten sonra, zekası ve şansıyla giderek orduda yükselip general olmuş. Daha sonra Roma ordusunun desteğini alarak imparator oluyor. Fakat koca imparatorluğu bu Arap Filipe bırakmıyorlar. Birçok komutan Arap Filip'e karşı isyan ediyor fakat isyanları Filip tarafından bastırılıyor. En son Roma Ordusunun o sıralar güçlü generallerinden olan Decius isyan ediyor ve Filipi yenip Roma İmparatoru oluyor. Filip'in 5 yıllık imparatorluğu burada bitiyor. Nereddn nereye adam Ürdün'den Roma'ya imparator olmuş. Sizin Arap Filip hakkında düşünceniz nedir? Tarihte böyle bir Roma İmparatoru olduğunu biliyor muydunuz?
Roma'nın Arap kökenli bir imparatorunun olduğunu biliyordum.
Roma'nın Arap kökenli bir imparatorunun olduğnu bilmiyordum. Şimdi sen söyleyince öğrendim :)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Arap Kökenli Roma İmparatoru?