Gelmiş geçmiş en efsanvi lider sizce kim , bu soruyu sorarken iyi veya kötü demiyorum amaçlarını gerçekleştiren kitleleri peşinden sürükleyen en başarılı liderden bahsediyorum
Cevabın nedir?
Son 100-200 seneye bakacak olursak hem kitleleri peşinden sürükleyip, hemde başarı (kısmi veya tam) sağlayan olarak; Mustafa Kemal ATATÜRK, Meiji, Napolyon (Başarısız) Lenin, Adolf Hitler'i sayabilirim. (Hitler, başarısız olsa da milyonları arkasında toplayıp, çok sağlam bir ideoloji ile bilinen hemen her alanda bütün dünya ile mücadele etmiştir bu mücadele sadece askeri değil; ekonomik, eğitim, bilim, üretim, askeri, arkeoloji, teknoloji vb) Bana kalırsa içlerinde en sağlam şekilde duran Mustafa Kemal ATATÜRK'tür çünkü eseri ve fikirleri hala günümüzde yaşamaya devam etmektedir. Her türlü engele rağmen...
Saydıklarım benim favorilerimdir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl90 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılBana en karizma gelen Mustafa Kemal Atatürk'tür.
Fakat kitleleri peşinden sürükledi, çığırlar açtı deyince ne olursa olsun CengizHan derim.00 Yorumla
Bu yaşına kadar bu sorunun cevabını bulamadığını inanmıyorum MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tabiiki
71 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
67Cevap
Yildirim beyazid;adamin hakkini yedilwr birde roman gibi hayati var
Kisaca
Ankara savasinda esir dusen karisiyla beraber iskencelwr gordu karisi TİMUR askerlerine peskes cekildi tecavuze ugradi, ama yikilmadi oldukten sonra geriye bir devlet ve 6 tane ogul birakti
Oku arastir anlarsin oglum olsun ismini BEYAZİD koyacam10 Yorumlasevmiyoruz ama adolf hitler var. tabi propaganda bakanı göbelsin katkılarıyla. ama onu dışında hugo chavez var yakın tarihten. tabi hala hayatta olan fidel castro var. ama bunların arasından yaşamıyla beni çok etkileyen bir adam var ki kendisi kuba devriminin denir başı che.
10 YorumlaBence şu an dünyada yaşayan ve yaşamayan bütün kitlelerin tek lideri olan hz. muhammed dir. Bu dünyanın gördüğü en son lider bence odur. Onlarca savaşa katılmış ve tek bir yol için binlerce kişilik ordularla bir avuç müslümanla karşı gelmiş. Aynı zamanda da kuşu ölen bir çocuga başın sağolsuna gidecek kadar cömert bir liderdir.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 687 cevap paylaştı. Tansu Çiller :P
https://www.youtube.com/watch?v=0ZBMDDSHvcc43 Yorumla- +1 yıl
Ablam benim! :D
En sevdiğim lider! <3 <3 <3 - +1 yıl
Koptum videoya hajahahah
Köleliği kaldıran adam ABRAHAM LİNCOLN ismi gibi büyük adam:-D
36 Yorumla
+1 yılTabiiki hz. Muhammed sehitler ve dunyadaki musluman nufus ve insanlarin Peygamber aski.. 😍😍
60 Yorumla
+1 yılsultan 2. Murat
fatih sultan mehmet
kanunu sultan suleyman
yavuz sultan selım
4 halıfe
selahattın eyyubı
adolf hıtler40 YorumlaPeygamberimiz (s. a. v) varken baskasina soz dusmez
70 Yorumla
+1 yılKÜRŞAD VE KIR. ÇERİSİ
FATİH SULTAN MEHMED
ALP ARSLAN
METEHAN
YAVUZ SULTAN SELİM KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN
2. ABDÜL HAMİD HAN...20 Yorumlaİki lider var arkadaşım. Birisi HZ. Muhammed, diğeri de M. Kemal ATATÜRK'tür.
40 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk... bütün dünya onun yaptıklarını, devrimini, başarısını, barışçıl yönünü vs vs konuşuyorsa saygı duyuyorsa Atatürk'tür...
20 Yorumla3 kişinin tarihte yeri ayrıdır. Bana göre en "komple"si Timur'dur. İşte o üçlü:
Emir Timur
Cengiz Han
Büyük İskender22 Yorumla
+1 yılGunde elini yuzunu bes kere yikatabilen bir kisi
Ve hicbir lider cikipta bundan sonra sizinle olamiyacagim diye milleti toplayip konusmamistir.10 Yorumla
+1 yılMetehan ve Anadolunun kapısını Türklere açan Sultan Alparslan
10 YorumlaTabiki Firavun.. O anıtlar bir 20000 yıl daha amaca hizmet etmeye ve sır olmaya devam edecek gibi görünüyor.. İnsanlık tarihi boyunca hiç kimse kendini tanrı olarak kabullendirmeryi başaramadı.
00 Yorumlacengiz handır bana göre moğol bozkırlarında birbirlerini yiyen vasat atlıları düzenli birlik haline getirmiş ve dünyayı ele geçirmiştir büyük başarı tamamen kendi tasarımı
10 Yorumlaamaçlarını gerçekleştiren kitleleri peşinden sürükleyen bir sürü insan var. bir kişi secip diğerlerinden ustun tutmak ıstemem ama asagıda Nelson Mandela yazılmadıgını gordum. kendısı efsanevı bır adamdır.
00 Yorumlabizim kahveci nizamettin abi daha bir tane taş calabilen yoktur mekanında :D:D
12 YorumlaBu sorunun tek cevabı var MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gerisi lider değil
71 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamberim Hz. Muhammed (s. a. v)'dir...
721 Yorumla- +1 yıl
Peygamberim çok önemli bir komutandı ayrıca!! Siyasi kimliği de vardı. Araştırırsan öğrenirsin!!
- +1 yıl
@Mertt_54 Sağol hafız..
@Oozzee doğru söyledin kardeşim. :) - +1 yıl
@merttt_54
- +1 yıl
Hafız sakaryalıların diğerlerinden ayıran hitaptır. Kızı erkeği olmaz!! @Merttt_54
- +1 yıl
İkisi de değilim. İyi geceler. @Merttt_54
- +1 yıl
@Merttt_54
Sana belirsizliğinle mutluluklar :D - +1 yıl
Fazla merak iyi değildir :)
- +1 yıl
@Merttt_54 :)
- +1 yıl
Etme zaten ablası @Merttt_54 :D
- +1 yıl
Etme ablası @Merttt_54 :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeygamberimiz Hz. Muhammet
Fatih sultan mehmet
Atatürk60 YorumlaHz. Muhammet (S. A. V.)
Hz. Ali (A. S.)
Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk00 YorumlaEfendimiz Hz. MUHAMMED (S. A. V) . Canım feda olsun.
20 YorumlaAdolf Hitler olur
Cengiz Han olur
Fatih Sultan Mehmet olur..30 Yorumla
+1 yılgönlümde mustafa kemal yatar ama dünyada bir adolf hitler gerçeği var şimdi ben öyle bir milliyetçi görmedim en en abartı hali
10 YorumlaMüslüman topraklarına toprak katan komutan Halid Bin Velid ayrıca islamiyetin en keskin kılıcı ondaydı bu yüzden diğer adı seyfullahtır
02 YorumlaKumandan CHE GUEVARA... Atatürk gibi ulusal değildir dünya çapında liderdir
10 YorumlaMustafa Kemal Atatürk.
80 Yorumla
+1 yılTarihim Pek iyi sayilmaz ama cengiz hani ve sultan suleyman diye bilirim onun hayatini okumak heycan verici bana
00 YorumlaKoskoca Dünya Tarihinde "BİZ"cilik yapıp Atatürk diyenlerin kafasını yaşamak istiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
aynen :D
Bana Göre Kanuni SuLtan SüLeyman Han'dir Tarihi lideR
00 YorumlaUlu önderimiz ATATÜRK.
100 Yorumla
+1 yılAdolf Hitlerdir bence. Nedeni de çok kısa sürede çok büyük bir kitleyi arkasına alabilmiştir.
10 YorumlaPeygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. v.)
80 YorumlaMustafa Kemal Atatürk Gerçek Bir Liderdir.
212 Yorumla
+1 yılBüyük önderimiz ATATÜRK...
60 Yorumla
+1 yılRecep Tayyip Erdogan değil o kesin
50 Yorumla
+1 yılPeygamber Efendimiz
Hz. Muhammed (s. a. v)81 Yorumla- +1 yıl
Kim eksiledi acaba çok merak ettim
+1 yılATATÜRK ten başkası olamaz.
80 YorumlaKessinlikle adolf hitler... bence
21 YorumlaMustafa Kemal Atatürk
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSon yüzyılda M. K. ATATÜRK ve R. T. ERDOĞAN. Bu ülkeyi ayağa kaldıran iki lider.
00 YorumlaMustafa Kemal ATATÜRK, Adolf Hitler ve Cengiz Han
40 Yorumla
+1 yılMustafa kemal atatürk
413 Yorumla- +1 yıl
@jeblion
atatürk ismini kendi vermemiştir ve türktür.
Türk degilse bile kim yapar ulan bunu sence kim yapar l*n canı fedasıyla cephelere çıktıgını işte sırf babanızı belli etii diye sevmiyorsunuz demi.. şu an yaşıyorsun ya işte biz o yüzden atatürke atam diyoruz. - +1 yıl
Bu ülkede yaşamak için illa Mustafa Kemal'i sevmem mi gerekiyor? @Haldunk__
Evet ülke için belki bir çok şey yaptı, ama Müslümanlara dinini unutturmaya çalıştı. Alimleri astı, bir gecede harf devrimi yaptı ve herkesi cahil bıraktı. Bana Mustafa Kemal'i anlatmayın, o benim Osmanlı'dan gelen kültürümü elimden aldı. Türküm dememe gerek yok, Osmanlı Torunuyum ben!! - +1 yıl
@jeblion Cephede savaşırken nasıl dinden bahsedebilirsin nasıl?
Ülkenin namusunu şerefini koruyamanyanlar dinden bahsedemez... - +1 yıl
Sen ilk önce bir Osmanlıyı araştır bakim...
Cephede dinden bahsedemezmiş mişsin, sen ne dediğinin farkında değilsin :/
Sen gevur gibi "AAA" diye bağıranın değil, "Allah Allah" diye bağıran Atalarının torunusun bunu unutma.
Osmanlı zamanında cephede savaşırken bile nöbetleşe namazlarını kılarlardı... Cephede olsalar bile ibadetlerini aksatmazlardı. Tabi sen bunları nereden bilecen. Varsa yoksa Mustafa Kemal... - +1 yıl
@jeblion
ozaman sen osmanlı torunuyum diyorsun ya dedelerin burada olsa yüzüne tükürürdü biliyorsun demi ataütrke saygı duymadıgın için.. - +1 yıl
Böylelerinin kafalarına f16 yla bomba atıcam tüm hücreleri parçalancak.
- +1 yıl
Saygı duymadığımı nereden çıkardın? Senin gibi bilgisi olmayanlara bişiler öğretmeye çalışıyorum.
@Haldunk__ Bu dediğine sen bile inanmıyorken ben nasıl inanıyım? Benim gibiler hiç bir zaman Tarih olmaz... Sizin gibiler Tarihte bile gözükmeyecek, unutulacaksınız. Bu kadar dine düşman bir nesil olamaz... - +1 yıl
@jeblion
dine düşman degiliz atatürke düşman olanlar asılmalı f16 larla kafalarınız 4 parçaya ayrılıp hücrelerinizi kaybetmelisiniz öyle bir acı çektirmek lazım size.
Adolf Hitler... adamım. 卐卐 卐 卐
00 Yorumla
+1 yılDini önderler dışında ,
Napolyon bence00 Yorumla
+1 yılHz muhammet
244 Yorumla- +1 yıl
Ateistler eksi vermiş :)
- +1 yıl
Isteyen istediğini verebilir güneş balçık la sivanmaz. Benden de ataturkcu olamazlar yillardir hizmet ettim bu ülkeye
- +1 yıl
@bynmuhendis
hitler Abdulhamid ve aTATÜRK
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMustafa Kemal ATATÜRK tabıkı de...
30 Yorumla
+1 yılATATÜRK
94 Yorumla- +1 yıl
Sağ ol bilmiyorduk sende olmasam aydınlanamayacağız !
- +1 yıl
Sanane arkadaşım problemli misin?
- Kültür & Sanat konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılHz. Muhammed (s. a. v.)
Mustafa Kemal Atatürk50 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk.
50 YorumlaMustafa Kemal Atatürk & Napolyon Bonapart
30 YorumlaMelih Gökçek
12 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk
10 Yorumla
+1 yılAdolf Hitler gelmiş geçmiş en büyük liderdir..
00 Yorumla
+1 yılkadir topbaş
610 Yorumla- +1 yıl
Adam kadir topbas demis ya laa koptum gece gece
- +1 yıl
haha bende şu an katıla katıla gülüom * ev arkadaşları kapıya atacak :D
- +1 yıl
zuhahahahahahhbabahahahahahahah
- +1 yıl
kadir bizi geziye götür :D
- +1 yıl
@eterno belki amca ogludur adamin:))
- +1 yıl
kopmaya devam gençler sabahtandır yedigim makarnaları hazmetmem lazım :)
- +1 yıl
taksim gezi parkı hatıramı görün birde siz :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılKartacalı general Hannibal
00 Yorumla
+1 yılHasan Sabbah a hayranım valla ben
20 YorumlaTabiki Hz. Muhammed (S. A. V)
30 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi