http://tr.wikipedia.org/wiki/Gravyer_peyniri
@adsızhanım adlı kullanıcıya teşekkürler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Gravyer peyniri adı.
Oldukça tatlıdır. biraz da sakız gibidir dolayısıyla yemesi inanılmaz keyiflidir. şarapla birlikte tüketilir çok lezzetli olur.
Grüyeres, İsviçre'nin Fribourg kantonunda bir küçük şehirdir. posta kartı gibi türlü türlü güzellikleri barındırmasının yanı sıra, giger'in kenti olduğundan kendisine adanmış bir müze kasabanın manzaralı kalesinde yer almakta, çok pahalı souvenir ürünleri satmaktadır. grüyere'e gidildiğinde gerek fondue, gerek raclette ve hatta mümkünse ikisi birden yenilir, bir senenin peynir stoğu alınmış olarak masadan kalkılır. kiliseye benzeyen salt cellar'ı sizi şaşırtmasın, sadece tuz deposu olmakla yükümlü olmasına rağmen kendini 17. yüzyıl katedralinde altar zannetmektedir. çıkarken yolun sağındaki dükkanlara uğrayın, tahtadan oyma baykuş, kedi, inek ve türlü sevimli hayvan biblosu alın. grüyere peynirinin kendisi ise pek aklı başında bir hatıra sayılmaz zira feci ayak kokar, adamı yolda rezil eder, sonra denk gelir "niçün adidas climacool giymedin hayvan herif?" diyen insanlarla muhatap olursunuz.
Fransız peyniri yaz çıkar. Biliyordum bir arada unuttum. Euan tek parmesan ı hatırlıyorum
Italyan olucak :-) karıştırdım
Gravyer peyniri, aslen İsviçre kökenli bir peynirdir ve adını da İsviçre’nin bir kasabası olan Gruyère’den alır.
Gravyer peyniri, inek sütünden yapıldığı için, Türkiye’ye de uyum göstermiştir ve günümüzde Kars’ta üretimi yapılmaktadır. Gravyer peynirinin Türkiye’ye geliş öyküsü 93 Harbi olarak da bilinen 1877 Osmanlı-Rus Savaşı ile başlar. O yıllardan 1. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar Kars’ın idaresini elinde bulunduran Ruslar'la yapılan kültürel etkileşim sonucu bu peynirin yapılışı Türkiye'de öğrenilmiş ve kullanımı yaygınlaşmıştır.
Gravyer peynirinin içinde bazen çapı 1 cm’den fazla olan delikler bulunur. Delikler küçükse ve sıksa peynir kalitesizdir. Peynir parlak sarı renkte, kabuğuysa koyu sarı renktedir.
Kars gravyer peynirleri en az 15 kg’dır ve yapılışı ancak 10 ayda tamamlanır. Gravyer için gerekli olan sütün elde edileceği ineğin, özellikle memelerinde herhangi bir hastalık olmamasına ve iyi besinlerle beslenmesine dikkat edilmelidir.
Peynir fondüsü yapımında da kullanılır.
www.google.de/search
Gouda ninda var
Cevap
3Cevap
Tadı berbat adı da dilimin ucunda genelde tom ve jerry de görürüz
Fransa Peyniri Diğicemde Onun Ortası Deliklimiydiki? :D
tam soyleyecektim bulmussun isvicrede cok sık tüketiyoruz bunu
Gercekte oyle bir peynir var midir ki?
Evet varmış ekledim ne olduğunu.
Gravyer peyniri.
ezirne peynirimi kanka
Hollanda peyniri o dediğin.
sen hala çizgi filmmi izliyosun :D
Çizgi filimin bir yaşı yoktur ki?
Hem hiç büyümek istemeyen biz yetişkinler neden çizgi film izlediğimizde "bunlar çocuk işi yeaa" diyebilir ki?
Çok isterdim tvde gördükçe yemek dkdkdk
gravyer peynir
doğrusunu buldum. jarlsberg peyniriymiş, ayrıca norvece özgüymüş. the guardian gazetesinin sitesinde detaylı bilgi vardı
Ham Çökelek :DD
Çizgi film sonuçta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar