Edebiyat seven erkek yok mu? Siir e ve kitaplara inanan? Kadini siir gibi sevip incitmeyen? Bu tarz seylerin kilibiklik oldugunu mu dusunuyorsunuz? Sevince guzel kelimeler sarf etmez mi insan? Her guzel soz sevgimi iceriri yada-
Cevabın nedir?
+1 yılcesaret ister oysa aşka yürek gerekli
ben herseyden cok severken o sevmemıs demekki
küçük görme sevgimi bak her cumlesi emekti
neden gittin diye sorma cunku öyle gerekti
yalanmıs hersey anne ben nasılda guvendım
istediğim neydi söyle ben aşk için direndim
dogruyu bılendın sen neden yalan söyledin
adına onca şiir yazdım hiçbirini görmedin
yazardım oysa aşkı gözlerinden esinlenip
hasretinle birlikte bekliyorum kesin gelir
göz yasında ummdagın bir andada bekle gelir
kalpte onca yara varken bu şimdi ki fazla derin
Aktasta anlatır bak hiç durmadan dertlerini
yalan degil özledim bende inanki gözlerini
duygularımı mahfeden o söyledigin sözlerini
unutmadım Merak etme ben izledim gidişleri...
&
şaşırma ben geldım aklıma sen geldın
fazla kalmam gidicem bu yazdıgım son derdım
yalandı sözlerın seviyordum mehmet derdın
aşkı bana anlatmayın ben kaçtane folyo deldim
yeter be bıktım ben söylesene nesin sen
hassiktir ordan g*vat yaş aktı gözlerimden
çaresizce bekledim ve sıkıldım özleminden
sözlerimden ayık beni yandı yurek derinden
çare gelmez elimden ve bu satırlar mehmetten
bırazdan uyurumbak ruyamı kessinler
yordu bu özlemin anlasana sesimden
bu kalbe gırıceksen bak aşkını peşin ver
limanda terk edilmiş oysa vardı hayaller
bu duman başka duman tek kapatta pert eder
gözlerimde saklıyorum bende boldu dert keder
farkına fark kattım belkı bırgun fark eder...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSeverdim, hala da severim. Ama eski sevgilim nefret ederdi, hayatımda ilk defa bir kıza uzun uzun güzel sözler söyleyip iltifat edince sıkılıp nefret ettiğini görmüş şaşırmıştım. Enteresan olaylar bunlar :) Sözde sıkılıyor boğuluyormuş kızlar edebiyattan
04 Yorumla- +1 yıl
Hissetmediği için şu an ayrıyız malesef. Önce seni seviyorum senin için ölüyorum diyip sonra yalan söyledim seni hiç sevmedim sevmeye çalıştım diyen bir tipe çatmışım.
- +1 yıl
Şiirini değil babacan gönlündeki sevgi zincirini yaz
bir kızı seviyorsan ona şiirinle edebiyatınla değil
kalbinle ruhunla canınla yaklaş
eğer bunu hissetmiyorsa
sen yoluna o yoluna arkadaş - +1 yıl
Ya zaten tutup şiir yazıp yollamazdım ki, kıza hissettiklerimi söylerdim ondan bile tiksinirdi. Neyse oldu bitti artık :)
+1 yılEdebiyat öğrencisiyim sevdiğime sayfalarca şiir mektup yazmışımdır hep ama ona hiç vermedim. Neden çünkü eline alacak okumaya üşenecek mal mal eleştiriler de bulunacak biliyorum anlamayacak. Bu yüzden ne kendimi ne de onu strese sokmamak adına kendi kendime kararlarım bir şeyler. Ne yapalım bizim alnımızda da böyle sevmek varmış.
10 Yorumla
+1 yılbir keresinde tanımıştım öyle birini. Böyle ciddi ciddi şiir gibi seviyodu yani ama ben zaten duygusal bir insanım karşımdakinin o kadar duygusal olmaması lazım mesela. O beni böyle normal adam gibi sevsin ben onu şiir gibi severim :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
76Cevap
+1 yılŞiir okumayı değil ama yazmayı çok severdim (ikisi farklıdır bence) ama günün, hayatın koşuşturmacasına dalınca, yazman mümkün değil. şiir yazmak için yetenekten de daha önemli birşey varsa, o da çok ama çok duygulu olmak. yoksa güzel olmaz. şiir yazmış olmak için yazınca olmaz. vatan, aile, eş vs. ne ise şiir yazacağın konuda çok duygu yüklü olmak lazım. o zaman zaten kendiliğinden geliyor mısralar. aslında duygularını kağıda dökmek için yazıyorsun yani. ama tam o duygunun etkisine girmişken; bir iş, ders, bir dış faktör, dünyanın her türlü işleri devreye girip dikkatini, duygularını dağıtınca, artık olmaz. günümüzde hayat da çoğunlukla öyle zaten.
00 Yorumla
+1 yılElbette.''Odun''dediğiniz''Öküz''dediğiniz erkeğin dahi sevdiğine karşı hiç bir şey bilmeden edebiyat, şiir, söz bilmeden verebileceği bir şeyler vardır. Bunu eğer kalbinden diline yollayıp sözle veremiyorsa eğer. Gözleriyle vermeye çalışır. Elbette edebiyatı severim. Sevdiğim de seviyor. Ara sıra kendi aramızda en iyi sözü kim söyleyecek diye kapışıyoruz hatta. Sonra da inat filan ediyor ama. Sadece kadın romantik değildir hayatta erkek sevdiğine ve yaşantısına değer veriyorsa eğer. Şiir veya söz bilmelidir zaten Dostum :)
00 YorumlaHah baksana siirler ne hale geldi oysa ne guzeldi diyor ya rahmetli TUNCEL KURTIZ eskiden hali tezgahina dusunulurdu asklar nakis nakis korpe kiz ellerinde mendillere yazilirdi...
Sorgulaniyor siirlerin tesiri artik cunku asklar buyuk bir emekle uzun zmanlar alan bir olgu yerine nazik nazik basilan android telefon tuslari olnus o da cok vakit almiyor sanirsam
Siir hayattir hele ki yanibasinizda farid farjadin telleri varsa kisik bir sesle gece karanligini delen askin aydinligini getirendir
Bazen siir olup dokulmek ister insan misralara sevdigiyle beraber misk amber kokulari yayilir o zman sozcuklerden kaybedersin kendini cenneteymissin gibi
Filmin adi neydi unuttum kivanc tatlitugun oynadigi mukemmel bir replik iki arkadas bir kiza bakiyor ve diyor ki 'Kadin eger siirden anliyorsa benimdir eger anlamiyrsa zaten senin olsun' siirden anlamayan kis kabagi gibidir01 YorumlaSevgi iceriyorsa guzel olur kelimeler. Kelimelerin gonderildigi benlik guzeldir ki anlam kazanir. Denklemi bozuksa sevdanın, kullanilan kelimeler sadece aldatmaca olur. Siir gibi sevebilmek ve sevilebilmek kaygisi tasimiyorsa birisi okdugu kitaplar da olsa olsa cizgi romanin cocuk versiyonu seviyesinde olur.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 836 cevap paylaştı.
+1 yılEdebiyat severim yaparımda. Şiirlere ve kitaplara inanırım çünkü şiirlerle duygularımı anlatıp kitaplarda kendimi bulurum. Bu tarz şeylerin kılıbıklıkla değil romantiklikle ilişkisi vardır. Sevince sarf etmez ağızdan söyler
31 Yorumla- +1 yıl
Not: b. y. t'dir
Bir kadının sadece bedenini okşuyorsan sıradansın fakat önce ruhunu sonra bedenini okşuyorsan işte o zaman adamsın. Ruhunu okşadıktan sonra gerisi geliyor zaten. Kadına kendisini özel hissettireceksin ki oda sana, seni dünyanın en şanslı erkeği gibi hissettirsin :)
00 YorumlaŞiirden ziyade hikaye, roman severim.
Ancak dediğin gibi kadını bir şiirmişçesine sever incitmem. Fakat her ne kadar öylelerindrn hoşlandığınızı söyleseniz de öylelerinden hoşlanmıyorsunuz :/ şahsen bu özelliğin şuana kadar hiçbir işime yaramadı :(00 Yorumla
+1 yıledebiyat yapmasını severim... her yorumlarımda edebiyata yer veriririm...
ve bir örnek vermek istiyorum... Çünkü bazı insanlar bir kere ölmek için fazla güçlüydü. O yüzden Allah küçük ölümler yarattı. Aşk gibi, hayal kırıklıkları gibi.01 Yorumla
+1 yılBen şiiri çok severim edebiyatla da aram iyidir İnşAllah edebiyat öğretmeni olacağım önümde 4 sene var daha ama :) ve Cemal Süreya ile ilgili yaptığım bir site var istersen yollayabilirim
01 Yorumla
+1 yılElmacık kemiklerini
yalayan damlalar altında yürüyorduk,
Sırılsıklam ıslanırken,
Eller yarına,
ayaklar düne bakıyordu;
Varlığını unuttuğumuz kayıp umutlar yanı başımızda.02 Yorumla- +1 yıl
Hikayelerde var ama paylaşmıyorum, makalelerim yayınlanıyor.
+1 yılBu yıl içerisinde kitap çıkarmayı düşünüyorum. Yani severim sevgilimede anlamlı sözler, iltifatlar etmeyi :)
10 YorumlaBir roman yazıyorum ve zamanım oldukça cok kitap okumaya çalışım 2-3 yıl oncesine de cok siir okumuslugum vardı :)
10 Yorumla
+1 yılvar var olmaz olurmu kendimden biliyorum şiir düz yazı bir kız için kendimden bunları feda ettiğim oldu ama sonra aşırı duygusal olarak yaftalandım erkekler artık duygusallıktan korkar olmuş herkeste bir sert görünme çabası var ama aslında hepimizin içinde büyük duygu birikimi mevcut.
00 Yorumlarakı içmesini bilmeyen adamlar ne anlasın şarap gibi kadınlardan :) tabikide edebiyat sevenler vardır ama bu bir hayli okumakla alakalı değilse hepimiz seviyoruz ama 2satır okumaya aciziz
00 YorumlaEdebiyat ve şiiri severim de kadını şiir gibi sevmek saçma bana göre. Ne o öyle değişik şeyler çıkarmayalım :)
Kadını kadın olduğu için sevelim. Şiirleride eklenti olarak kullanalım :)00 YorumlaEdebiyat sevmem.
Nekroloji, biyografi, tarih, istihbarat savaşları konulu kitaplar daha çekici geliyor. Edebiyat, felsefe ve kişisel gelişim kitapları zaman kaybı00 YorumlaTabii ki var. Ama şiir gibi anlatılabilecek kadın var mı? Tabii ki o da var. Peki onlar nasıl buluşacak? Gönüllerinde mutluluk kelebekleri nasıl uçuşacak?
00 YorumlaSevince bile olsan güzel şeyler sarf etmek yetenek işidir. İnsanın içinde olacak önce.
Ama kadını şiir gibi sevip incitmemeye gelince.. Kadın var KADIN var. Düz yazıya şiir gibi davranamazsın mesela.00 YorumlaŞiirleri severim. Özellikle Mevlana'nın sözleri ve yazıları çok etkileyici.. Kitap okumayı severim ama çok sıkılgan biriyim roman yerine şiir kitapları okudum bir aralar.
00 Yorumla
+1 yılSiir seviyorum ama kizlari tavlamak icin kullanmadim hic. O amacla siir, roman okuyanlardan nefret ediyorum.
20 YorumlaBenim tanıdığım edebiyatçıalr şairler hep erkek. edebiyat şiir seven kız yok mu diye sorsan aha doğru olurmuş
10 Yorumla
+1 yılŞiirden anlayan erkekler şiirden anlayan kızları sevmeli ki ziyan olmasın mısralar:)
Değerden anlayan biri çıktıda biz mi olmadık şair.00 Yorumla
+1 yılValla onlari bilemiycm ama siir okumayi da kitap okumayida ayri severim hele siir cok ayri bnde yazmann keyfi muthis
00 Yorumla
+1 yılOlmaz olur mu? Bak bakayım eski büyük şairlerimize benim bildiğim hepsi erkek :) Henüz öyle bir kadın gelmedi hayatıma ama gelirse neden olmasın.
00 Yorumla
+1 yılsairlerin bir cogu erkek. gunumuzde de vardir muhtemelen
10 Yorumlaben severim şuand bir söz ve şiir kitabı yazıyorum
10 Yorumla
+1 yılDuygularını gizlemeyi tercih edenler çogunlukta. gurur meselesi onlar icin :)
00 Yorumla
+1 yılaman bana şiir seven erkek demeyin.. durup durup bir dörtlük patlatan tiplere tahammülüm yok hiç..
00 Yorumla
+1 yılher odunun içinde onu var eden su vardır.
su berraklıktır.
hayattır.
yeterki o suyu odunun dışına çıkarmayı başaralım ;)10 Yorumlaöküz gibi kızlara yazıp gönderince ve hiç beklemediğin anlamsız bir tepki geldiğinde artık kimseyle paylaşmıyor insan yazdıklarını
21 YorumlaKadına şarap gibi davranan biriyim ben. Çok severim, çok güzel kelimelerde sarf ederim fakat o kadın benden kaçar çünkü sevemez, benim gibi sevmeyi bilmez.
00 YorumlaLisede otobüse binmeyip okula yürüyerek giderdim. Tek nedeni Kahraman Tazeoğlu'nun henüz okuyamadığım kitabını alabilmekti :)
Bence her insan sever edebiyat, şiir. Sadece saklar içinde.00 Yorumla
+1 yılÖzdemir asaf örnek alırım ama kızda şiirden edebiyattan anlamıyosa ne yplm. d
10 Yorumlao benim işte. kılıbıklık değil tabiiki. sanatta kılıbıklık mı olurmus
10 YorumlaBence genelde kizlar ilgi duymuyor kitaplara edebiyata
10 Yorumlaher kelime bab ı esrardır gönüle açılan kapıdır, her gizem bir cevaptır ya da soru.. Elbet vardır şiir seven netiicede o da bir kalp taşır, savrulur bazen, inkar eder , belli etmez.. Ancak kelimerin büyülü dünyasına hapsolur o da
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılEdebiyat ı severim ama şiir ile aram yoktur pek :( ver bir konu sana sabaha kadar kompozisyon yazayım ;) :))
00 Yorumla Olmadigini kim soyledi !
Edebiyatla yavsaklik baska seylerdir !
Yavsaklik icin edebiyat kullanilmamali01 YorumlaSeverim söylediğim şiirlerde çok ama dışarıya yansıtmam :)
00 Yorumlabizim edebiyatımız kitaplarda yazmaz benliğimize işlemiştir bizle yaşar bizle ölür
10 Yorumla
+1 yılEdebiyat içten gelen bir sanattır ve yeri geldiğinde çok güzel şiirler yazdırır tabi içten gelirse ;)
00 Yorumla
+1 yılvakti zamanında bir kitap gibi sevdim onu şimdi hece hece özlüyor ve cümle cümle bitiyorum.
Edebiyat yaşamın bir parçası :)00 Yorumla
+1 yılEdebiyat şiir sevilmez mi ya :) aslında eskiden hiç sevmezdim ilk okul öğretmenim Türkiye geneli şiir yarısmasına sokunca sevmeye başladım :)
00 YorumlaSen ne diyorsun dostum bildiğin şair oldum her gece yazdığımı bilirim hatta hala defterim bile var ama bir cogunu yaktım
00 Yorumla
+1 yılKadın ve şarap ilişkisini yanlış anlayanlar var. Edebiyat ve yeterli miktarda şarabı ilişkilendirecek olsak profil resmindeki kadına çıkar ve bu erkeğin edebiyatı sevebileceğini gösterir :)
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede kitap okuyan kız sayısı ne kadarsa , edebiyat seven erkek sayısı da o kadardır..
00 YorumlaSiir iyidir bence ben severim ama kiz eger erkegi seviyorsa romantik sevmiyorsa salakliktir bence
00 Yorumla
+1 yılKadında bir kitaptır benim için her sayfasını özenle çeviririm.
00 Yorumla
+1 yılBen çok seviyorum hatta şiirle ilgili sorularım falanda var. Kılıbıklıkla alakası yok bence
00 Yorumla
+1 yılVar tabi olmazmı. sen sevmeyip bilmeyenleri tanımışsın
00 Yorumla
+1 yılKızlar genelde öküzlerden hoşlanır nerde hayvan gibi kendisine davranan var gider onu bulur :)
00 YorumlaCemal süreyya sevd sözleri elma şiiri ve üvercinka ve san hastasıyım bu şiirlerin
00 YorumlaBen severim Özdemir Asaf falan kıza söyledim bir kuple kamyoncu musun dedi bana asadajsfjjfsdsdfklsdfl
00 Yorumla
+1 yılşiir Güzeldir hatta arada yazarım bir dörtlük ;)
11 Yorumlaedebiyat çok severim özellikle necip fazıl ve sabahattiğn ali
00 YorumlaKari dediğin çocuk yapar ewde oturur abartmayin amk. Ne sarabi
00 Yorumlasana denk gelmemiş çok var. sever yazarım da ara sıra. kendi çapımda.
00 Yorumla
+1 yılBenim şansıma tanıştığım her erkek edebiyat sever oluyo. siir gibi konusuyo mübarekler
03 Yorumla- +1 yıl
Demii ☺☺☺uyuzlar bayginlik geldi ama onlardan
- +1 yıl
bir nevi erkeği edebiyata sürükleyen kadınlardır ya haz verirsiniz ya da acı çektirirsiniz
+1 yılbir ara şiir bile yazıyordum ama hayatıma giren odun bayanlar sayesinde hiçbirşey kalmadı...
00 YorumlaSiir olmassa hayattaki yasam azalir bir bulut coker ustumuze edeviyat iyidir ya ben sahsen siirlerle cok ic iceyim
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt