Rönesans Dönemi'nin ünlü ressamlarından Sandro Botticelli'nin "Kederin Adamı" tablosu👇Ocak 2022'de açık artırmayla satışa sunulacak. "Kederin Adamı"nın 40 milyon Euro'ya alıcı bulması bekleniyor. Sandro Botticelli'ye ait "Madalyon Tutan Genç Adam" tablosu geçtiğimiz ocak ayında 92 milyon dolara alıcı bularak "2021'de bir müzayedede satılan en pahalı eser" olmuştu. 60 yıldır özel bir koleksiyonda tutulan, Botticelli'nin Hz. İsa'yı betimlediği ve 15. yy sonları ile 16. yy başlarında yapıldığı tahmin edilen "Kederin Adamı" eseri Sotheby’s Müzayede Evi tarafından 2022 yılı başında açık artırmaya çıkarılacak.
"Kaderin Adamı" tablosuna rekor satış bekleniyor: Siz dünyanaca ünlü bir tabloya ne kadar verirdiniz?
Duvara bantlanmış muzu 120 bin dolara alanların olduğu bir dünyadayız. Hiç değilse kederin adamına emek vermiş adam. Açıkçası bu tarz sanat eserlerini uzaktan seviyorum ben. Param cebimdeyken daha sıcak tutuyor beni 😂
Ya bazi insanlara sacma geliyor olabilir bu tablolarin bu kadar pahali olmasi ama dusunsenize yillar asirlar once cizilmis tablolar bunlar o ressamin firca darbelerini gormek zamanda yolculuk yapmak gibi bir sey 😍 Ozellikle leonardo da vinci nin butun tablolarini eserlerini almak isterdim ordaki gizemleri arastirmak, detaylari incelettirmek isterdim
Nostalji eşyaları severim tabloları eserleri falan ama para verip evime almam genelde evimde eski şeyleri saklmayı sevmem enerjileri falan yenilik her zaman iyidir😂😂 o yüzden o kadar para vermesinler o esere bana yarısını versinler o paranın ben daha güzel eser yaparım 😂😂
Yani böyle zevklerim yok. Ama bu tip ilgileri olup, maddiyat derdi de olmayanların verebileceği mebla sınırı yok tabi. Biz mi? İndirimden filtre kahve alıyoruz hocam 😅 Elhamdülillah tabi.