En eski Kore krallıklarından biri olan 고구려 için Türklerle akraba diyorlar. Savaşçı okçu bir krallık ve çok başarılı. Bugün arkadaşıma neden türkleri sevdiğini söyledim. Öncelikle kore savaşında yanlarında savaşan bütün ülkeleri hatırlıyorlar ve çok seviyorlar sonra ise (bunu birkaç koreli ile paylaştım ve duyduklarını söylediler) bu akrabalık olayı var. Koreliler gerçekten unutmuyor. Bu yüzden türk tarihini okuyacağım ve bizi bugünlere getirenlere minnettar olacağım.Annesi ve adını vermeyeceğim biri
Bazı türkler çekik gözlü ayrıca bunu görüğüm her koreliye soruyorum. Şu an epey oldu onlarda bunu duymuşlar. Genellikle biz tarihimizi cumhuriyetten sonra öğrendiğimiz için bunu görememiş olabiliriz. Ayrıca biz türkler olarak dünyanın her yerine yayıldık. Orta asyadan kavimler halinde göç ettikten sonra bazılarımızı araplar onları korumamız için aldı. Kimi de mısırda yeni bir devlet açmamız için finans etti (altınorda? Galiba) Avrupa, kuzey afrika, orta asya, arap dünyası ve hatta şili! Şili yaa şili. Her yerde varız Bu şili olayını başka zaman açıklayacağım. Bunu bana tarihi çok seven bir koreli söyledi. Hem biz koreliyiz demedim biz akrabaymışız. Kore tarihini çok iyi bilseydim olayı açıklayabilirdim ama ben de yeni duydum. Ayrıca bu hanedanlığın kaç yıllarında yaladığını bilmiyorum. Kore tarihinde aynı anda birçok krallık olabilir. Tabi oraya neden gidip bir 'akrabalık' edindik bilemeyeceğim ama savaşçı ve okçu ve güçlü bir devlet? Türklerin o dönemlerdeki durumuna uyuyor. Ben de inanıyorum.
Sorudaki hanedanlığı sor ve gerçekten türklerle akraba mı diye sor :) belli ki kız alıp vermişiz ve ben şu ana kadar sorduğum tüm koreliden evet yanıtı aldım. 😄
tabi ki :D şu an pek çok türk ve koreli evleniyor ileride torunlarımın torunları diyecek ki : kız alıp vermişiz ve seoul şehri ile akrabaymışız. hahaah
Türkiye, Kore savaşına Korelilerin kaşı gözü hatrına gitmedi. NATO'ya girebilmek için, abedenin şantajıyla gitti. Öte yandan Korelileri de zerre sevmeyiz..
İnsan değilsin ve tarihi tarihi şartlara göre değerlendirmiyorsun bencilsin ve kibirlisin. Kimse kimseye bayılmıyor zaten, onların sevdiği sen değil ataların minnettar oldukları onlar için kan akıtan kişiler. Konuya KENDİ AYNANDAN bakma.
Bir kere bizi ve 9-10 ülkeyi ülkelerinde 'kan döken atalarımızı' seviyorlar. Fakat bugün türkiyeyi sevmeleri için bir nedenleri var mı? Sen onları sevme onlar seni sevmesin.