Din kardeşliğinden önce kan kardeşliğini önemsiyorum din kardeşimiz olan hiç bir ülkeden şu vakitte kadar hayır görmedik görebileceğimizi de düşünmüyorum.
Doğrusu biz peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Dâvûd’a da Zebûr’u verdik. (İsra-55) • O peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık. Allah içlerinden bir kısmıyla konuşmuş, bir kısmını da derecelerle yükseltmiştir. (Bakara-253)
2:136 "ALLAH'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, İsa'ya verilene ve tüm peygamberlere Rab'leri tarafından verilenlere inandık. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız. Biz sadece O'na teslim olanlarız," deyiniz.
Benim attığım ayet Bakara 25 değil Bakara 253. Ayrıca Allah’ın “sevgilim” dediği, “kainatı senin için yarattım” dediği, 2 cihan güneşi peygamber Hazreti Muhammed tüm peygamberlerin en üstünüdür
Hala kendinle çelişiyorsun. Al sana 253 atayım. Kainatı senin için yarattım sözünün delili nerede kuranda. Siz şirk içinde cehenneme gideceksiniz. Kendi kendinize ruhban yaratıyorsunuz. 2 Cihan güneşi yahudilerden çalıp onlar gibi Musa’ya söylediklerini söylüyorsun. Neyse banane şirkinde sana mutluluklar.
2:253 O elçilerin bazısına diğerlerinden daha fazla lütufta bulunduk. Örneğin, kimileriyle ALLAH konuştu, kimilerini de derecelerle yükseltti. Meryem oğlu İsa'ya apaçık deliller verdik ve onu Kutsal Ruh ile destekledik. ALLAH dileseydi, onların ardından gelenler kendilerine apaçık deliller geldikten sonra birbirleriyle kavga etmezlerdi. Fakat anlaşmazlığa düştüler. Kimisi inandı, kimisi inkar etti. ALLAH dileseydi birbirleriyle savaşmazlardı. Fakat, ALLAH dilediğini yapar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Arap ülkesi olması dışında dubai ile bir zorum yok. Peygamberlerimiz dışında hayırlı Arap görmedik.
Niye böyle düşünüyorsun ki? Araplar da Müslüman
Din kardeşliğinden önce kan kardeşliğini önemsiyorum din kardeşimiz olan hiç bir ülkeden şu vakitte kadar hayır görmedik görebileceğimizi de düşünmüyorum.
Ne hayırı görmeyi bekliyorsun ki? Yani ne yapsınlar para galan mı versinler Türkiye’ye? Laik ve resmî olarak dinsiz bir ülkeye?
Özellikle beklediğin bir hayır yok.
Zira ülkeye verecekleri para vs gibi şeyler zaten kimse görmeden gireceği cebi bulacaktır.
Arkamızı döndüğümüz de her zaman yaptıkları gibi bıçak saplamasımlar kafi.
Bana birini hatırlatıyor o ülke 😔
Kimi?
Adı lazım değil boşverrr
Söyle Ya merak ettimm
Eşi benzeri olmayan muhteşem bir şehir.
Peygamber hangisi 😅
Birsürü var aslında Arap peygamber ama en büyük iki peygamber tabikide Hazreti Muhammed (sav) ve Hazreti İbrahim (as)
En büyük birde. Sana kim söyledi en büyük diye. Kuran tüm elçiler aynıdır diyor. Bu kafayla iyi yaşamışsın.
Doğrusu biz peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Dâvûd’a da Zebûr’u verdik.
(İsra-55)
•
O peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık. Allah içlerinden bir kısmıyla konuşmuş, bir kısmını da derecelerle yükseltmiştir.
(Bakara-253)
2:136
"ALLAH'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, İsa'ya verilene ve tüm peygamberlere Rab'leri tarafından verilenlere inandık. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız. Biz sadece O'na teslim olanlarız," deyiniz.
2:25
وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِن ثَمَرَةٍ رِّزْقًا ۙ قَالُوا هَٰذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِن قَبْلُ ۖ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا ۖ وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ ۖ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
Ayet sallayan da yeni gördüm. Arapça neresinde senin yazdıkların yazıyor. Al bakara 25. Senin yazdıklarınla alakasız. Hoş geldin cehenneme 😏
Benim attığım ayet Bakara 25 değil Bakara 253. Ayrıca Allah’ın “sevgilim” dediği, “kainatı senin için yarattım” dediği, 2 cihan güneşi peygamber Hazreti Muhammed tüm peygamberlerin en üstünüdür
Hala kendinle çelişiyorsun. Al sana 253 atayım. Kainatı senin için yarattım sözünün delili nerede kuranda. Siz şirk içinde cehenneme gideceksiniz. Kendi kendinize ruhban yaratıyorsunuz. 2 Cihan güneşi yahudilerden çalıp onlar gibi Musa’ya söylediklerini söylüyorsun. Neyse banane şirkinde sana mutluluklar.
2:253
O elçilerin bazısına diğerlerinden daha fazla lütufta bulunduk. Örneğin, kimileriyle ALLAH konuştu, kimilerini de derecelerle yükseltti. Meryem oğlu İsa'ya apaçık deliller verdik ve onu Kutsal Ruh ile destekledik. ALLAH dileseydi, onların ardından gelenler kendilerine apaçık deliller geldikten sonra birbirleriyle kavga etmezlerdi. Fakat anlaşmazlığa düştüler. Kimisi inandı, kimisi inkar etti. ALLAH dileseydi birbirleriyle savaşmazlardı. Fakat, ALLAH dilediğini yapar.