en büyük türk markaları hangileridir? sizi şaşırtan olaylar vs yazar mısınız arkadaşlar
teşekkürler saygılar
Dubai'de binalarin sicaktan catladigi soylentileri falan yalan. Dubai'de alisveris merkezleri cok meshurdur. Zaten asiri sicak bir ulke oldugu icin insanlarda vakitlerini hep bu tarz alisveris merkezlerinde gecirirler. yiyecek icecek ya da kozmetik sektorunde is yapmak istiyorsan bunun icin en uygun yer gene bu avm'lerden biri olacaktir. Fakat o kadar cok ragbet var ki inanamazsin. En ufagindan alisveris merkezinin birine bir stand acmak istesen sana 6 7 yil sonrasina gun veriyorlar. Duabi'den ziyade katar'da is yapmayi bir arastir derim.
orada arap arkadaşlarım var , öyle bir gün gelirse sorun olmayacagını dusunuyorum ama kısmet.. cok da turk varmıs orda dogru mu?
suudi arabistanda kadın tek basına bakkala gidemiyormus dogru mu?
peki idam mevzuu? bir de kabe etrafında el ve ayakları çapraz kesilmiş bebeleri dilendiriyorlar diye bir yazı okudum gittin mi hiç kabe civarına? bir de pasaklı oldukları dogru mu?
Kabe tarafina gitmedim hic. Idam mevzusu hala devam ediyor. Daha gecenlerde kral prensi idam ettirdi cinayet isledigi icin. Mesela 2 yil once geldigimde burada kadinlarin calismasi yasakti. Simdi kozmetik reyonlarinda parfumleri makyaj malzemelerini falan avm'lerde kadinlar tanitmaya basladi yavas yavas
prensi mi idam ettirdi? nasıl ya... korkunc bir yermiş cidden
bir de diyorlar ki, biri iftira atsa filan, yargılama yok diğer ipe.. ve bir kadın tecavuze ugrasa yine asıyorlarmıs dogru mu?
Evet kral kendi oglunu cinayet isledigi icin idam ettirdi. Valla bilmiyorum o kadarini iftira attiklarinda ne oluyor. Ama yasanilacak bir ulke degil. Arabadan bir erkek iniyor arkasindan 4 tanede kadin iniyor. O erkegin pesine takilip geziyorlar disarda ordek yavrulari gibi. Kadina kimlik karti vermiyorlar. Kiz cocuklari evlenene kadar babasina, evlendikten sonra kocasina bagli gosteriliyor. Insandan saymiyorlar yani kadinlari anliyacagin. Sacma sapan bir yer iste ya.
allahım sen bizleri muhafaza eyle neymiş bunlar ya.. kardeş sen de çık gel orda ne işin var
is icin buradayim. O bahsettigim turk insaat sirketlerinden birinde calisiyorum. Bizim sirketin arap emirliklerinde ve arabistanda bir cok santiyesi var. ara sira gidip geliyorum bende. ara sira gidip gelince guzel oluyor alisverisini yapiyorsun en azindan :) Vergi falan olmadigi icin buralarda turkiyeye gore bazi seyler baya ucuz kaliyor haha
ya bir dk, siz suudi arabıstanda mısınız yoksa dubai mi?
seikh maktoom da mı idam yaptırıyor?
Ben su an arabistandayim. Fakat dubai, katar ve bahrain gibi ulkelere daha once cok kez gittim. Ama sunu soyleyebilirim arap emirlikleri ile suudi arabistan cok farkli. Emirliklerde hersey serbest. icki,kumar, seks ne ararsan var. Fakat kutsal topraklar suudi arabistanda oldugu icin burada hicbirseye izin verilmiyor.
girnede bir kadınla tanıstım pilotmus dubaide yasıyormus agustos ayı felandı.
kıbrıs o kadar sıcaktırki bunu anlatamam bir ruzgar cıkar o sıcaklıktan mahfolursun
dedim niye geldin orda sıcaktan bunaldım dedi. ulan dedim ne kadar sıcak olabilirki?
insanlar sabahları uyuyup gece calısacak kadarmıs .
gercekten buyuk bir sorun olabilir sıcaklık.
bilmiyorum . bir de şeriat le yönetiliyor tabi mesela orda muslumanlar içki içemiyor içki içmek içinse vize alman gerekiyor öyle kurallarıda var.
ben içki sigara- hatta katkılı ürün bile yiyip içmiyorum beni etkilemez ;) ama muslumanım başıma bir iş getirmesinler sacım fılan acık makyaj yapıyorum? kıyafete karısıyorlar mı musluman olan kadınlar da?
tamam ama belkı kadın avrupalı fılandıysa? onlara karısmıyorlar..
şeriatla yönetilen şehirde 500 binden fazla havai fişek atıldı noel için bunlarda aştı kendini
bence guzel .belki turkler icin sicakligi iyi gelmeye bilir ,kista git bence ,yazin gercekten sicak .
is kurmak hakkinda hic bilgim yok :) ben alisveris ve gezmek icin kac yil once gittim
sicaktan catlayan bina hic gormedim
Arap emirliği sonuçta ne bekliyorsunki..Bizden çok uzak değiller..
Cevap
3Cevap
Hava kötü ama mühendislik harika. Dert etme yani.
Uçak biletine paramiz yetmez lan.
yok yahu o kadar da değil belli donem daha ucuz ustelık
Benim bir tanıdığım orada mühendis olarak çalışıyor çok rahatmış
savcımıyız la biz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar