Bazı sanat dallarının dar bir kitleye hitap ettiğini düşünüyorum. Opera, bale gibi sanat dalları bunlardan bazısı. Sizin tercihiniz hangisi olurdu ve neden?
Konser
Opera
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisine katılmayı tercih edersin; konser mi, opera mı?
Operaya bir kere zorla götürüldüm, uyumuşum ama neyse ki sessiz uyuyan bir insanım da saygısızlık olmadı sanatını icra eden insanlara.
Tiyatroyla ve şiirle ilgilenmem, şarkı zevkime de hiç mi hiç uymayan bir sanat dalı opera. Sergey Sergeviç'ten Savaş ve Barış'ı sevmem için bir sebep yok yani özetle. Herkesin zevki kendine.
Opera. Konserleri sevmiyorum. İzleyicilerin sesinden ve bağırışlarından bir şey duyamamaktan haz etmiyorum. Sanatçıyı dinlemek için para veriyorsam sanatçıyı dinlemeliyim. İnsanların bağırışlarını değil.
Konser gibi etkinliklere ulaşmak çok kolay Türkiye şartlarında, ama opera ya da klasik müzik gibi orkestra performansı daha elit bir kesimi hitap ediyor ve bunları bilmek hem kültür zenginliği olarak daha çok şey katacağını düşünüyorum.
Birkaç kez operaya gittim ancak pek sevmedim. Baleyi severim ama. Mesela bir Bolshoi balesi izlemesi çok keyiflidir. Zaman zaman İstanbul’a da gelirler. Konserleri daha çok sevdiğim için konseri işaretledim