Bilgi her yerden edinilir, her bilgiyi bilen kültürlü değildir mesela. Birisi harika bilgilerle doludur ama kültürlü bir sohbet edemezsiniz, çünkü ne bilgi çeşitliliği vardır, ne de bilgilerini harmanyalabilmiştir.
İlim ise iki farklıdır, O'na yönelmenin ilmi ve kainatın üzerine olan maddi manevi ilimler. Kaliteli ilim sahibi olmanıza gerek yoktur, ilim yoluna giren her daim dolu dolu yaşamaya başlar en başından.
Hülasa, kültürsüzlük karşımdaki kişinin her bir cümlesine yansıyorsa, kültürsüzlük karşımdaki kişinin bünyesinde küstahlığı, cahilliği ve edepsizliği de barındırıyorsa ayıplamam ama muhatap da olmam.
Kültürlü olmakta her şeyi bilmek değil ki. Bunun dışında bilmediği konu hakkında konuşan da kültürlü sayılmaz. Kültürlü olmak için sevdiğin şeyleri de bilmek yeterli mi bilmemem. Bazen insanların saçma alışkanlıkları da seviyor ve buna da kültür denmez. Kültürün bir kalıbı yok bana göre. Genelde araştırma yapmak bile insanı geliştiriyor. Boş boş beklerken gelip kültür üzerimize yapışmaz.
Herkesin başında farklı dertler var kimse gidip Cern de yapılanları bilmek zorunda değildir. bu kişisel bir tercih ve herkesin tercihine saygı duyarım. Ancak dalga geçilecek konu bilmediği bir konu hakkında atıp tutanlar. Onlarla oynamayı seviyorum. 😈
Kesinlikle ayıplanacak şey. İnternetin olmadığı köyde yaşayıp, çobanlık yapan gençlerimiz sınavlarda birinci oluyor. Ellerinden gelenin fazlasını yaparak. Bazı gençlerimiz de TT listesinde bilip bilmediği neyi görürse hemen sallıyor bir kaç tweet. Dikkat çekme çabası. Şimdi herkesin elinde en azından internet'e girebildiği bir telefon mevcut. Peki ne, nedir? Ne değildir diye araştırmak, bilgi sahibi olmak, bu bilgiyi en iyi şekilde alıp aktarmak kadar güzel ve özgüven tazeleyici bir şey varken neden mış gibi davranmak ister ki insan? Bu ilk önce kendini kandırmak olmaz mı?
Bu dönemde gelişmeyi reddetmek, olduğun yerde saymak ya da ben her şeyi biliyorum artık öğrenmeme gerek yok, ben oldum demek kesinlikle dalga geçilecek bir şey
Dalga geçilecek bir şey değil. Hayatta her şey önüne getirilip sunularak öğrenilmez. Yaşaman lazım bazı şeyleri denk gelmen merak etmen öyle araştırıp öğrenebilirsin.