Genel kulturu ve bilgisi cok zayif kendini gelistirmeye biseyler ogrenmeye acik degil bunu nasil degistirebiliriz
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
sen böyle birini seçmişsin. bir de değiştirmeye mi çalşyorsn. baştan seçmeseydin.
Boyle olacagini dusunemedim
o da senin eksikliğin ama bedelini ona ödetemezsin. olduğu gibi kabul edeceksin.
Olduğu gibi kabul etmek zorunda değil, boşanabilir mecbur mu?
boşanabilir evet. ama boşanmıyorsa da değiştirmeye çalışma hakkı yok.
Değişmesini isteyebilir, zorla zaten istese bile değiştiremez
yahu gerçek şu ki bu adamlar kadının dünya görüşüne, kafa yapısına değil de dışına bakıp alıyorlar. hevesleri de geçince bakıyor hayat bunla zor ilerler, bu defa da o kadın suçlu, eksik ya da bırakılacak bir şeye dönüşüyor. zavallı kadınlar kullanılmış ve beğenilmeyen bir bireye dönüşüyor. yani asıl suç, zamanında dışına değil, karakterine ve kafa yapısına bakarak evlenmemiş olanda.
Doğru ama kadın da aciz olmasın bir zahmet.
Şimdi bıraksa bırakır değil mi
Bunu da göze almak gerekmiyor mu
belki de aciz olmasa, dünya görüşü gelişmiş olsa çok farklı biriyle evlenecekti o kadın. bir de o açıdan bakın.
Bu bakış açısı soylediklerimin gerçekliğini değiştirmez. Acil olmak da dolaylı yoldan suçluluktur. Yani bu adam ne şekilde olursa olsun aciz olan birisini mi bulacakti? O da aciz olmasın o zaman.
o da olmasınla olmuyor işte. aile ve çevre, büyüme şekli, eğitimsizlik onu aciz kılıyor. yaa sen bir kadın olarak başka bif kadının kafa yapısına bakmadan evlenmiş bir erkekte suç bulmak yerine, kadında mı suç arıyorsun. o zaman yarın seni kocan aldatırsa bu kadar aptla olmasaydın densin. ya da tanrı korusun biri bir kadına taciz ederse, ordan geçmeseydin densin. asıl olay, bu kadını seçen sensinnn. niye seçtin? neyine bakıp seçtin? dışına bakarak seçiyorlar anlıyor musun? sonra da kullanıp atmak gibi bir şey oluyor bu noktada ayrılmak. ha kadın zaman içerisinde değişmedi ki şimdi yakınasın. zaten evlenirken neyse şimdi de o. hevesin geçince gel yakın, ya da boşa, ne ala memleket.
Aciz olması bu durumun yasanabilmesini sağlayan bir faktör bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir kadın aciz olmazsa böyle şeyler de yaşanmaz. Altı üstü ders çalışacak veya hayatta kalmayı öğrenecek. Erkeğe muhtaç olursa erkek de istediğini yapsın kadın bir şey yapabilir mi? Bunu anlatiyorum işte anladın mı? Hem bu duruma izin verip hem de suçu sadece adama atamazsın çünkü her türlü karaktere sahip insan var ve sen resmen bu durumun yaşanmasıni sağlayacak bir zemin hazirliyorsun. Her insanın karakterini değiştiremezsin ama kendini değiştirebilirsin.
dünyada her çeşit insan var. cahillik o kadar basit bir şey değil. öyle o eğitimi aileden çevreden alamasan bakalım ne kadar gleiştirecektin kendini. hadi zihinsel özürlüdür diyelim o kadın. erkek evlenmiştir, hevesi geçince boşansın. diyecek misin zihinsel özürlü olman senin suçun diye. çok kıt baktığını düşünüyorum. neden sorgulamıyorsun adamın yaptığını: ey erkek kişisi sen niye bu kadınla evlenirken dünya görüşüne bakmadan aldın diye? bunu niye sorgulayamıyorsun?
Ya benim farklı bir şeyden bahsetmem adamı savundugum anlamına mı geliyor?
ben de sana diyorum ki burada asıl suçlu olanı bırakıp, suçsuzu masaya yatırmann anlamı yok.
Bir kadınin sadece et parçası olarak değeri varsa insanlarda onu bu amaçları için kullanır bunu bildiği halde kendisini egitmeyen kadında da suç vardır. Çözüm ne bana çözüm söyleyebilir misin? İnsanlar karakterini düzeltebilir mi? Bunlar genlerle aktarılan şeyler sence değişebilir mi? Suç adamda diyorsun ama buna engel olabiliyor musun? Ben sana çözüm veriyorum sen adam suçlu diyorsun ama bir çözüm uretemiyorsun. Çözüm ne o zaman söyle bana.
bak kardeşim, öyle ya da böyle 80milyonluk halkn hepsi eğitimli değil. sen yine gider eğitimsizi seçersen, yakınmaya da hakkın yoktur. konu bu kadar basit
Kadın da öyle birisini seçmesin o zaman da onun yakinmaya hakkı yok öyle değil mi?
Feminist son değil mi? Eşitliği savunuyorsun sözde. Ben çözümü söyledim, işte çözüm bu ve başka da bir çare yok zaten seninkisi sonucu olmayacak bir düşünceyi savunmaktan ibaret.
şaka gibisin. şaka. hem suçlu hem güçlü zihniyetini savunmaya devam et sen.
zira dolaylı yoldan yaptığn tam olarak bu
sen boş boş konuşuyorsun burcu. büyük ihtimal de erkeksin sen.
Sen şaka gibisin. Bir çözüm şöyle o zaman daha iyisi var mı? Varsa söyle ben de kabul edeyim. Tamam adam suçlu, aciz bir kadını aldı ve istediği her şeyi yapıp öylece terk etti. Adam suçlu bu adam lanet pisliğin teki. Eee sonuç?
Sen dolu mu konuşmuş oldun şimdi.
ne sonucu yahuuuu? neyin sonucu olacak? aynen de öyle tarif ettğin gibi görüyorum. eğer karakterine bakmadan bir adamı seçmişsebir kadın da, onun da yakınmaya hakkı olmaz. çünkü bunu seçen sensin mkkk derler insana kadın erkek farketmeksizin
BEN MANTIKLA KONUŞUYORUM SENN BOŞ. kusura bak ya da bakma mantık denen şey yok senin yaklaşımlarnda. senin yaş kaç? daha hayata baya pembe bakyorsn sen sanki ya.
3 üniversite bitirdim, yüzlerce kitap okudum, yıllardır kendi paramı kazanıyorum, kendi evimi arabamı aldım, sen ne yaptın?
yüzlerce mi. küçük atta civcivler yesin. senin şu saçma yaklaşmlarnn en saçması da bu oldu. daha çoluk çocuksun sen. ve erkek olduğuna da kalıbımı basarım.
Hiç bir eş değil burada herhangi birine dahi kötülemeyin eleştirmeyin hoş değil
Geçmiş olsun size çok zor umarım boşanmazsınız ama gidişat oraya bile gidebilir
Kadınların çok bilgilisi iyi değildir zaten.
değişime açık depilse zorlayamazsın. onu böyle kabul edip evlendin
Düzelmez bu içten gelen bir şey ooyle devam edip gider.
Peki
Günümüzde bir çok insan böyle.