Merhabalar, Sizlerle fotoğrafladığım karelerin birkaçını paylaşmak istiyorum.Orduevi yokuşundan KonakKonak iskeleKadifekale tepesi Mustafa Kemal Atatürk maskıSelçuk Şirince KöyüTek soruda aşırı kalabalık olmaması adına müsait oldukça kısım kısım paylaşmayı düşünüyorum. Çekimleri sevdiniz mi, sizin de fotoğraf tutkunuz var mıdır?
KS online resim sergisi :)) Hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum, çekimlerim nasıl?
1 ve 3. fotoğrafta açı yanlış. Kare içinde gereksiz veya yarım ögeler var bunlar gözü yoruyor. 2. fotoğraf ideal. 4. fotoğrafta o çiçek çok çok gereksiz o olmasa ve düz tutup çerçeve içinde sadece manzara alsan daha iyi olurmuş. Eğer bir şey yapmak istiyorsan o çiçeği netleyip arkayı flu yapman gerek. Ve iso değerleriyle oynanması gerek hepsinin.
Soruya katılımınız adına teşekkür ederim. Bir de benim penceremden bahsedeyim resimlerin neden o özelliklerde oldugu konusunda. 1. resim başka açıdan çekilemes orası yüksek bir yer ve solu tamamen agaçlık sağı da boşluk ve aşağısı park. Denizi gören tek nokta orası yani bu bana göre yanlış değil en dogru açı. Sadece deniz, gemi ve gökyüzü almak istediğimde zaten aşağı inip 3. Resmi çektim 1. resimde de Türk bayraklarını da fotoğrafa dahil etmek istediğim için binayı da kadraja aldım. O yüzden gereksiz detay da değiller benim için. 3. Resime gelince o fotoğraf instagram hikayesinde paylaşılmak için o çerçeve yüksekliklerine göre ayarlandı o yüzden başka açıdan çekersem maskın altındaki kıraathane vb yerler çıkacaktı, solunda evler sağında ise köprü vardı. Çekmek istediğim konunun en dolu olduğu açı oydu alttaki boruyu da çerçeve boyutu bozulmasın diye kırpmadım.
Şirince resmine gelince orası küçük bir köy ve evlerin hepsi tamamen onlardan ibaret. Daha yakınına gitme şansım yoktu çünkü vaktim yoktu. Daha uzaktan net bir kare çekecek zoom lensim de yoktu o yüzden köyün girişinden çektim ve çiçek tamamen sevmediğim bir yapıyı ve reklam broşürlü elektrik direğini gizlemek içindi. Elbette bitkileri severim ama gül aşkımdan çekilmedi yani o kare :)) o karede gizlemek istedigim seyi gizleyebileceğim bir detay buldum ve kullandım. O nesnenin amacı oydu yoksa ön arka plan flu konulu resimler çekmek herhangi bir akilli telefon kullanicisinin bile yapabilecegi kolaylıkta zaten. Son olarak tüm fotoğrafların tüm ışık ayarlarıyla oynandı kendi gözümden en hoşuma giden değerler verildi. Yani iso değerleriyle zaten oynanmış. Söylediklerinizin hepsi sizin zevkinize göre görüşler. Başka birine göre de ikimizin kullandığı iso değerleri dışında bir iso değeri hoş gelecekti belki de. O yüzden bu konuların doğrusu yanlışı yok diye düşünüyorum. Makine sizin elinizde olsaydı ve raw değerlerini siz uygulasaydınız benim de çok sevdiğim işler çıkardı buna eminim ben yine de. Detaylı incelemeniz ve görüşte bulunmanız çok hoş oldu. Ben de resimlerin çıkış noktaları hakkında birkaç bilgilendirmede bulunmak istedim. Tekrardan teşekkürler.
Eğitim + tecrübe ile ele aldım sizin benim bakış açım değil 11 yıllık bakış açısıyla, yoksa sen nasıl görmek istersen öyle çekersin. Belli bir süre sonra ne demek istediğimi anlarsınız. Başarılar.
Mesela 4. Fotoğrafta çiçek olmamalıydı veya odak onda olmalıydı. Ama zaten amaç evleri çekmekmiş çiçeğe gerek yokmuş. Sanırım doğa fotoğrafı çekmeyi seviyorsunuz gelişme şansınız daha yüksej
Çiçeği resimde görmek istemediğim bir yapıyı ve elektrik direğini gizlemek için kullandım sadece. Portre çekim çok nadir yapıyorum doğa fotoğrafları daha çok ilgimi çekiyor dediğiniz gibi. Teşekkür ederim görüşleriniz için