Bilindigi uzere turk mimrisine uzun bir zamandir cogunlukla laz müteahhitleri (aslinda diger bolge müteahhitleri de ) yön veriyor😂taaaa Mimar Sinan'dan kalma cami anlayışımız var mesela görselde bir kilise gelin durağından ilhamla yenilikci anlayisla tasarlanmis... turkiye niye boyle sizce
Türkiye'de mimarisini en beğendiğiniz yapı hangisi?
Türkiye de seni şaşkına çevirecek derecede sıra dışı modern mimari ile yapılmış camiler var... Ama genel olarak kötü bir mimari anlayışımız olduğu konusunda haklısın... Şehir planlamasında bitişik nizam bina modeli mide bulandırıcı derecede kötü örnek.
Çünkü muhafazakar toplum... Sadece camiler ile sınırlı değil. hayatın her alanında değişime sıcak bakmayan bir toplumda yaşıyoruz. Ancak muhafazakarlık ta değişiyor, tıpkı camiler gibi... :)
İnsanlar "muhafazakar" ifadesini genellikle din ile bağdaştırır, ancak öyle değil. Kişilerin hayata bakışı ile ilgilidir... Bizim toplumumuzda yaşayan dindar insanlar kadar, ateistler de muhafazakardır, sağcısı da, solcusu da muhafazakardır... Tıpkı mimari gibi, bunu sanatta da, bilimde de, teknolojide de hatta mutfakta bile gözlemleyebiliriz. Hayal gücümüzü, yaratıcılığımızı, bakış açımızı değiştirmemizi kısıtlar. Dolayısı ile geri kalmamıza neden olur.
O noktada konuyu fazla derinleştirmeden şöyle bir özet cümle kurabilirim. Türkiye de, dindar insanları da yobazlıkla itham ederler.. Halbu ki toplumuzdaki en yobaz kesim, solculardır.
Yorumlarda sacmalamissin. Turkiyeyi gommeye calismadan once avrupadaki copluk semtlere bir bak sora gel tr ye laf et. Dunyada her yerde guzel yapilar oldugu gibi dandiklerde cok fazla. Yenilikci mimari derken zaten yeni ve ozgun tasarimlar yapiliyor. Is laf atmaya gelince camilere ne gerek var deyip sonrada boyle mimarik yapilsin demek isguzarlik.
Ben mimarim ben aldigim egitimden yeni ve ozgun yapilarin azligi hakkinda konusabilirim sen kimsin mesela neye gore hangi bilgine gore mimariyi degerlendirip guzel diyebiliyorsun
Arkadasim senle. ben ayni ulke de yasamiyor muyuz ulkenin yarisindan cogu toki 😂kalani da tokiden beter hani neyin kafasindasin...16. yy da yapilmis bir yapiyi soylesene... asagidaki yorumlara bakarsan biel daha 19. yy yapisi soyleyebilen yok ayasofya diyorlar 6. yy yapisi sen hala ulkemizde ozgun uapi var sne goremiyorsun diyorsun😂alcipan kaplama sivali parke doseli binalari sen begenebilir yeterince de guzel diyebilirsin ama ozgunluk var diyemezsin
Iyyy tokiymis neden boyle cahilane konustugunu anladim tipik muhalefet kafasi. Tamm tamm sus allahini seversen bide mimarmis. Elin yabancisi ulkenin mimari saheserlerini gormeye gelir ama o ulkede yasayan kndi ulkesini begenmez iyy acinasi kafa
Ya bi yuru git allahin vasifsizi surda iki satir soruyu anlayacak beynin yok gelip birde sen yap diye akil veriyor...
Cevap sahibi
+1 yıl
G*rizekali da vasifsiz da sensin :)))) hakaret etmeden konuşamayan gerizek*lı. Mimarmış da bilmem neymiş dingil kendin çok ufkun genişse tasarla yap. O vasfın yok anca oturduğun yerden yerersin ülkeni