Bugün siteye bir süreliğine ara vermek istiyorum. Ayrıldığım süre zarfında bir süre kitap okumak istiyorum. Bana kişisel gelişim yönünden hangi sevdiğiniz kitap ve filmleri önerirsiniz? Kitap kişisel gelişim, psikolojik, mistik, tarihi vb kitaplar Filmlerde ise yine tarihi, bilim kurgu, psikolojik, hikayesi ve belli bir aura yakalamış filmler izlemeyi tercih ediyorum. Önerilerinizi bekliyorum 😄
Bana kişisel gelişim yönünden kitap ve film önenmenizi istesem neler önerirsiniz?
Kitap konusunda özellikle de kişisel gelişim olarak pek bilgim yok. Hayır Diyebilme Sanatı kitabını önerirdim ama o kitabı zaten biliyorsun. Belki Nouman Ali Khan'ın Dirilt Kalbini kitabını bilmiyor olabilirsin zor ama. :D Okumadıysan tavsiye ederim. Film olarak ise bir sürü öneride bulunabilirim ama en son izlediğim ve çok hoşuna gideceğini düşündüğüm bir film var. YIldızlararası filmini şiddetle tavsiye ederim. Çok seveceğine eminim. :)
Beyhan Budak - Senin suçun değil ve kendine iyi davran güzel insan.. Tongue Fu.. Her şey seninle başlar.. Sevme sanatı.. İçimizdeki biz.. Yaşama sanatı.. Var mısın? İkigai.. Ted gibi konuş.. Osho - boşluğun içine yolculuk.. Öfke dansı.. Annenin duygusal yokluğu.. Elinizdeki psikolog.. Kendini iyi hissetmek.. Niçin iyi insanlar kötü şeyler yaparlar? Vs vs 😌
Film olarak ise..
Bird box (görme yetimizin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor) Bir de duyumla alakalı vardı fakat adını anımsayamadım şuann :(
Buarada kesinlikle her şey seninle başlar okunmalı hatta beni kişisel gelişime çeken ilk kitap o kitaptı, ben o kitapla kişisel gelişim okumaya başladım o şekil sevdim
Merhaba, Sır filmini YouTube üzerinden izleyebilirsin. Çekim yasası hakkında çok değişik ve hayatıma uyguladığım fikirler veriyor. Ayrıca Joe Vitale'in "Zero Limit" kitabını öneriyorum. Arınma ve hayata bakış açısı hakkında inanılmaz olaylar ve bilgiler içerir. Dr. İhaleakala Hew Len'in geliştirdiği Ho 'oponopono öğretisi hayatına yön versin. Işıkla kal...
Benim yaptığım şey herşeyi bırakıp. Sessizce mağarama çekilmek. Kendimi dinlemek ve sorgulamak. Yeni dizaynı alabilmek. Telefon pc bir ara hiç kullanmadım diyebilirim. Fatura ödemek için girdim sadece.
Eski yazarlara bakmanı tavsiye ederim ardından günümüzün yazarlarından bir kitap oku karşılaştır farkı gör beğendiğin yönleri analiz et umarım faydalı olur
Kişisel gelişim kategorisine bulaşma, tavsiye etmem. Onun yerine psikoloji, sosyoloji, felsefe oku. Erich Fromm, Freud, Jung, Adler, Leo Buscaglia, Sartre, Virginia Woolf oku, çok daha fazla faydasını görürsün.
Paylaşayım bir kaçını: Totem ve Tabu, Narsizm Üzerine ve Schreber Vakası, Aşkın Psikolojisi, Cinsellik Üzerine, Grup Psikolojisi ve Ego Üzerine, Dinin Kökenleri (Freud), Sevme Sanatı, İnsan Olmak Üzerine, Dinleme Sanatı, İnsandaki Yıkıcılığın Kökenleri (Fromm), İnsanı Tanıma Sanatı, Çocuk Eğitimi, Yaşama Sanatı, İnsan Psikolojisi (Adler), Psikoloji ve Felsefe, Kişiliğin Gelişimi, Feminen-Dişilliğin Farklı Yüzleri (Carl Gustav Jung), Yaşamak, Sevmek ve Öğrenmek, Sevgi, Kişilik, Sevgili Babam (Leo Buscaglia), Özgürlük Yolları 1-2-3, Bulantı, Duvar, Sözcükler, Varoluşçuluk (Sartre), Kendine Ait Bir Oda, Mrs. Dalloway, Deniz Feneri, Dışa Yolculuk, Dalgalar, Yıllar (Virginia Woolf)