Şaşırdım doğrusu ünlüler örf ve adetlere uyar mıymış? :) Siz örf ve adetlerimizi uyguluyor musunuz? Demodeleşti sanki artık.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben öyle düşününmüyorum, örf ve adetler hiçbir zaman demodeleşmez, yıllardan beri gelen bizlere büyüklerimizden kalma bir miras gibidir örf adetlerimiz ve Sercan Yıldırım'ı da taktir ediyorum bu konuda çok efendi bir davranışta bulunmuş olması gereken de bu zaten. Adam dediğin gider örf adetlerine uyararak helalini ailesinden ister 🍀
Hayır,
Bir ünlü herşeyin öncesinde insan olduğunun ve inandığı kültürel değerlerin farkındaysa, hayatını da bu değerler doğrultusunda şekillendirecektir. Bu tavır o ünlüyü aynı zamanda daha samimi ve kaliteli bir duruşa sahip kılar. Halka gelenekler, ünlülere çılgın festivaller yaklaşımı halka hiçbir şey kaybettirmez, kaybeden esasen antipatik olarak taca çıkan ünlü kardeşlerimize olur diyorum. Teşekkürler.🙂
Bu durum kişiden kişiye göre değişecek bir durum. Ben örf adet geleneklere her zaman saygı duymayı tercih ederim. Fakat şu anda toplumun alt yapısı bakımından, ekonomik sıkışıklar ve işsizlik vb durumlar göz önüne alınırsa eskisi kadar adetlerimizin yaşatıldığını düşünmüyorum. Keşke eski Türklere ait bütün gelenekler hakkıyla yaşatılabilse.
İyi akşamlar
Neden sonuçta ailesinin rızasını alıyor istemek binevi rızasını almak saygısını almak
Bunun nesi demode oluyor ben anlamıyorum geleneklerimizi ufak tefek yaşatıyoruz işte gayet güzel bi gelenek kız istemek
Bazılarıda işin b*kunu çıkarıyor sanki çırağan saraylarında yaşamış oradan gelmişler gibi yükseklerde uçuyor
Cevap
63Cevap
Bence bazı geleneklerin yaşaması gerekli
Kendi geleneğimize ve göreneğimize bizler sahip çıkmazsak kim çıkar? Her kültürün bir örfü, adeti vardır. Bir ülkeyi tanımak için önce o ülkenin kültürüne ve geleneğine bakarsın ülkeyi tanımak için. O yüzden adetlerimiz bizleri biz yapandır. Demode kesinlikle değildir.
Ben gelenekçi bir kadınım.
Demode değil.
Erkeğin, kızın ailesine karşı gösterdiği saygı biçimi diye bile adlandirabiliriz bunu.
Çünkü çocuk öyle kolay büyütülmüyor.
Ben özenle itina ile büyütücem tabiki de elin adamı kızımı gelip benden isteyecek kızımı!
Bence hayır.
Bende kız babasıyım. Önce gelip benden sevgilimi isteyecek bir güzel dayağımı yiyecek sonra komadan çıkabilirse veririm kızı. Ama kesin bir şey söylemiyorum.
Adam olduğuna, kızımı üzmeyeceğine ve aile babası olacağına dair işaret görmem gerekiyor.
Yoksa olmaz.
Zordur benden kız almak!!!
Babam olmanı istemezdim dayı 😀 ama helal olsun
@HarleyQueen12232 Eyvallah...
Bunları demode diye adlandırmak bizzat cahillik yapması gerekeni yapmış toplumun ahlakına uymayan o acizlik zelillikle hareket ederek önce birlikte olup gelinlik giyip damatlıkla mutluluğa adım attıklarını savunup huzurla adlandırıyorlar o hallerini beş ay sonra mahkeme salonları yazık insan biraz ceddinden feyz alır dedesini Annesini bilir hakkıyla o yıllarımızı gözyaşlarıyla yürütüp gidermek yerine insanca yaşamayı bilmeliyiz yalnızca insanca.
Örf ve adet neden ülkeden ülkeye değişiyor özel olduğu için birisi siz isteme yapmadan evleniyorsunuz diye size boş boş konuşuyor mu bence bunların her zaman yaşaması gerek o zaman ne farkın kalır diğer milletlerden. Asla demodelik bir durum yok. Siz işte öyle sallıyorsunuz. Biri size salladığında da deli oluyorsunuz.
Yahu bize ne isteyen uygulasın istemeyen uygulamasın, sizin görüşünüze göre demode ise siz yapmayın. Evet biraz nostalji oldu bu tür şeyler ama her şeyde bir Avrupalılik yapıp sürekli geçmiş geleneklere üstten bakan bir anlayış hoş değil bence. Avrupa'nın bir çok kentinde millet hâlen orta çağ geleceklerini bile yasatmaya çalışıyor. Toplumları birbirinden farklı yapan da bu geçmiş gelenekler, bu kadar da tek düze tek renkli bir dünya olmasın.
Demidelikle ne alakadi var a... mina koyim. Benim annem turk bile degil ama babam annemi dedemden turk geleneklerine gore istediginde onlarin cok hosuna gitmis.
Yo. Örf ve âdet dediğimiz şeyler hem buram buram tarih kokan hem de gelecek nesile teknoloji hariç birşeyler bırakabilmek demode değil tarihe saygı ve geleceğe aktarımdır. Örf ve âdet denilen şey moda değil... Kolayca silinemez.
Bence doğru olanı yapmış. Örf adetler güzel ve keyifli olduğu müddetçe neden uygulanmasın. Önümüze gelen her şeye yobazlık demoda gibi bir yaftalama yapmamalıyız. Sonuçta bunlar bizim kültürümüz oluyor bir yerde
Sizin modern anlayışınız zaten evlenmeden çocuk doğurmaktadır evlenmeden aynı evde yaşamak bu iğrenç lik modern adam gibi kiz isteme demode. Neyseki aptal fikirlerinizi umursayan yok
Sizin nasıl bir yaşam amacınız var babanızın sizi odanız da basıp özür dilerim kızım demesi falan mı gerekiyor da demode diyorsunuz? Fazla uçuyonuz siz z kuşağı vs.
Selamlar,
Bana göre dünyanın en saçma sapan adetleri bizim ülkemizde mevcut. Buradaki tek amaç birbirini seven insanlara nasıl eziyet ederiz. Evlenme yolunda nasıl ne kadar zorluk varsa çıkartırız. Bana çok anlamsız geliyor.
Bunun neresi demode?
Gayet de olgun ve gerekli bir anlayış bu! Bu tür kökleşmiş anlayışlarını altında öylesine basit anlayışlar yoktur günümüzdeki saçmalıklar gibi.
Orf ve adetî modasi mi varmis…
Umarim o modayi cocuklarimda da uygularim. Zira guzel geleneklerimiz var.
Demode falan değil cok ince anlamlı bisey yapmış hatta
Bırakın da bikac örf adet sağlam kalsın artik
İstemeyen yapmaz
Yapanın da demode diye arkasından gülmeyin
Neyin demodesinden bahsediyorsunuz
Bence bunlar çok güzel şeyler ve yaşanması gereken şeyler 🌸
Çocuk Amerika ‘da yaşamıyor sonuçta tabi ki normal hatta çok güzel
Bizim örfümüz, adetimiz ne ara demode oldu? Bence bunlar çok güzel tecrubeler, anılar.
Takdir ettim
Bu soruyu soran vatandaş büyük ihtimalle Türk değil. Amacı da soru sormak değil Türk kültürünü tahrib etmek.
Dıjj güçlerin oyono ha ha ha
amuğa kodum salağa😑
Ingilizcen bile yarım yamalak 😂 acaba merak ediyorum olanların ne kadar farkındasın?
Knk sen Türkiyede yaşadığına emin misin? Her şehirde var bu adet hala. Adet demode değil sorun sen de bence:)
Demode mi? Bence senin düşünceler demodeleşeli baya zaman olmuş anlaşılan. Nargile dumanını fazla çekmekten.
Yoo demode değil bence normal bir durum..
Sevgilisi de pek tatlıymış..
Mutluluklar dileyelim.🌺
Demode?
Kültürlerini yitiren toplumlar ruhunu yitirir.
Ruhsuz toplumlar bütünlüğünü ve birliğini kaybeder.
Modernizimle bağı?
Kültür bir milletin karakteridir.
Örf ve adet düşmanıyım. Çünkü nerdeyse hepsi saçma , zaman kaybı ve külfet.
Ailelerin kültürleri ve sosyal hayatlarına göre değişir bu o sebepten bence güzel yapmışlar
Adamın saç ekimi süper oldu ya. bende gidiyorum klinikler kabul etmiyor
İyi ya sabit birisine bağlanmış olması güzel Sercan için
Hayır adetlerimiz var geleneklerimiz göreneklerimiz var
Adet mi kaldı artık herkes kafasına göre adet uydurup yapıyor
Örf adetler ne zamandan beri demode sayılıyor? adamlar bizim örf adetlerimizi yok etmek için çabalıyor bizim kendi insanımız demode bulur olmuş
farklı olmak için her seye demode demeyi acilen bırakmalısınız
Örf ve adetlere göre mi sevgilisi varken nisaya açıldı?
Hayir değil , şahsen bende öyle isterim türküm ve özüm neyse ona göre evlenmem demodelik olamaz.
Bence hala gününüzde yaşamadı gereken güzel örf ve adetlerimiz var
Geleneklerimize bağlıyız hâlâ istemeye gidilir bohçalar hazırlanır 😊
O takma saç olmasa, sanki kel olduğunu bilmeyeceğiz hsksjs
Hiç de bile değil insanların örf ve adetlerine saygı duyunuz
Bir zararı olmayan gelenekler yaşamazsa kültürün anlamı mı kalır?
mq delirdiniz mi lan her birey özgürdür ama helalliğini alırsın sadece kız almazsın o evden 😏
İnsan buna saygı duymalı gerisi bizi ilgilendirmez.
Pek uymuyorum :D en son Nisa yı seviyordu yaa djsjd
Kız istemenin nesi demode yav🤦♀️ karışmadığınız bir o kalmıştı jsdhsjdh
Bana Harry Potterdaki Peter Pettigrew’u hatırlatıyor bu. Bana da demode geliyor ayrıca.
Uygularım gayet tatlılar, anasından babasından sevgi görmeyenler tahatsız olur anca
Demode mi dedi o? 😂
Canım seni karga tulumba alsın baba evinden evleneceğin adama öyle dersin.😏
Bu sercan mi bizim okuldan atakana cok benzemis bi de firat sobutay ayni olmus
çoğu gelenekler saçma ve demode ama ailesinden isteyip aile rızası almak demode kalmaz hiçbir zaman
Aksine bence bu zamanda bir farklılık olmuş çok güzel
örf ve adetler gelenekler demodeleşmez yaşatılması gerekir. dua edelim de kaybolmasın…umarım nesliniz yaşatmaya devam eder her ne kadar umudum olmasa da..
Ergen nisa için ölüyodu kompleksli. Ne ara birini sevip nisanlandi. Kiz da bunun nesini sevmis be
Ünlülüğü mü kalmış bu adamın yıllarca futbol oynadı boş beleş bi adam
bizi biz yapan adetlerimiz geleneklerimiz örflerimiz.
71% insan hala orf adete uygun yasiyor nasil demodelesmisse artik😂
Nie demode olsun siz çağdaş oldunuzda ne oldu örf adetine demode diye den vatana hayır mı gelir
Hayata demode moder diye değilde doğru ya da yanlış ahlaklı ya da değil gibi kararlar ile belirlesek
bence hayır, güzel olmuş..
Nasıl olcaktı peki tam olarak, doğru olanı yapmışlar
Şaşırılacak bir şey göremedim. örf ve adetlerimizi yaşatabildiğimiz kadar yaşatmalıyız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?