Bu ara kişisel gelişim kitaplarına taktım…
Önerebileceğiniz güzel kitaplar var mı?
Önerebileceğiniz güzel kitaplar var mı?
Merhaba @pllyna,
Kişisel gelişiminize önem verip bu alanda kitap tavsiyesi istemeniz ne hoş. Beni gerçekten çok duygulandırdı.
Belki haddim olmadığını düşünebilirsiniz ancak size Ağustos sonunda piyasaya çıkan Torbayla Yaşamak adındaki kendi kitabımı tavsiye etmek isterim.
Bu fani dünyaya imtihan için geliyoruz. Hiç bir insanın parmak izinin bile birbirine benzemediği bu dünyada herkesin imtihanı da farklı farklıdır. Kimi evlatla, kimi işle, kimi aileyle, kimi varlık ya da yoklukla ya da sağlıkla imtihan olur.
Torbayla Yaşamak’ta, benim imtihanımla mücadelemi yazdım. Çocukluğumu, hastalık sürecimin tüm evrelerini, eğitim ve iş hayatımı sizler için yazdım. Kimsede görmediğim hatta başıma gelene kadar adını bile duymadığım stoma ile tanışmamı, torbayla yaşamı, bakımını, ibadeti, stomalı kişilere, yakınlarına, doktorlara ve hastane yönetimlerine naçizane tavsiyelerimi, kısacası duygularımı yazdım. Kitabın amacını, kısaca hayatlara dokunabilmek diye özetleyebilirim. Çünkü, bu bilmediğim, kabullenmekte zorlandığım ve defalarca ameliyat olmak durumunda kaldığım süreçte yaşadığım olumsuzlukları yeni stoma kullanacaklar yaşamasın, kendilerini yalnız hissetmesinler diye yazdım. Yaşadıklarımı unutup hiç olmamış gibi hayatıma devam edebilirdim. Stomalı olduğumu kimselere söylemeyebilirdim; ama sevgi ve bilgi paylaşınca artar, dertlerde paylaşınca azalır düşüncesiyle paylaşmak istedim. İtalya’da geçen yaz plajda gözüm önümde yürüyen çok güzel bir hanıma takıldı. Kadın birden bana doğru döndü ve o an yaşadığım büyük şok beni önce çok sarstı sonrada kendime getirdi. Kadının karnında torba vardı ve salına salına yürüyordu. Kendi de etraftakilerde her şey normalmiş gibi yaşıyor ve kadınla benim dışımda kimse ilgilenmiyordu. Kendi stomalı günlerimi düşündüm ve ben o kadın gibi rahat olamadım ama başkaları olmalı diye düşünerek eve geldim. Sevgili Mira Ordu 1.5 yaşında çocuklarında stoma ile yaşadığını biliyor musunuz? Hikayesini paylaşmıştı O gün Allahım sen bana yaşadıklarını yaz diye bir işaret gönderiyorsun diye düşünerek o dönemde yazdığım kitabı yarım bırakarak Torbayla Yaşamak kitabımı yazmaya karar verdim.
Umarım size iyi gelir.. Keyifle, sağlıklı günlerde ve mutlulukla okumanızı dilerim.
Sevgilerimle,
Serhat Yabancı/ Düşündüğün Gibi Değil
Hakan Mengüç/ Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter
Hakan Mengüç/ Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir
Aykut Oğut/ Evrenden Torpilim Var
Wilhelm Reich/ Dinle Küçük Adam
Robin Sharma/ Ferrari'sini Satan Bilge
Teşekkür ederim.
Nüvit Osmay- İnsan mühendisliği
David Burns- İyi Hissetmek
Victor Frank- İnsanın Anlam Arayışı
Charles Duhigg- Alışkanlıkların Gücü
Doğan Cüceloğlu- Var mısın
İlber Ortaylı- Bir Ömür Nasıl Yaşanır
Benim severek okumuş olduklarım bunlar. Yani bir çırpıda aklıma gelenler özellikle bunlar. Daha vardır muhtemelen ancak en sevdiklerim diyebilirim. Tavsiye istersen baktıkça verebilirim daha fazla olarak...
3ünü okudum diğer üçüne de mutlaka bakacağım. Teşekkür ederim. Takip ettim daha sonra da kitap alacağım zamanlarda rahatsız ederim. 😊
Hmm o zaman yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim yine de. 😊
Cevap
7Cevap
Doğan Cüceloğlu- Var mısınİlber Ortaylı- Bir Ömür Nasıl Yaşanır
Teşekkürler. 😊
Rica ederim 😌
1 tane kişisel gelişim okudum Dikkat vücudunuz konuşuyor isimliydi. :D
Güzel miydi? 😅
Evet keyifle okudum tavsiye ederim. 😊
Serkan karaismailoğlu diye biri var onun kitapları vardı böyle bayağı hızlı okudum buna da bakayım. Teşekkür ederim. 😊
Bana da bir kaç kitap ismi önerirsen göz atarım. :D
Ay bu ara çok kitap okuyorum hemen yazarım. 😅
1. Seninle başlamadı-Mark Wolynn
2. Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır-Ahmet Şerif İzgören
3. Var mısın?-Doğan Cüceloğlu
4. Evlenmeden önce-Doğan Cüceloğlu
5. Unutma mutlu bir hayat çok az şeye bağlıdır-Marcus Aurelius
6. Seyir-Piraye
7. Gerçekten beni duyuyor musun?-Leyla Navaro
8. Körlük-Jose Saramago
9. Outliers-Malcolm Gladwell
10. Kadın beyni erkek beyni—Serkan Karaismailoğlu
Teşekkür ederim. :)
Rica ederim. 😊
Tongfu
Hatasız düşünce sanatı
Sherlock holmes ( polisiye )
Denemeler
Teşekkürler. 😊
Eyvallah cigerim
İlber Ortaylı’nın “Bir Ömür Nasıl Yaşanır” kitabı kesinlikle
Onunla başladım zaten. Şimdi 2-3 günde bir kitap bitirir hale geldim taktım onu okuduktan sonra kişisel gelişim kitaplarına. 😅
Zafer sızlanarak kazanılmaz - haluk tatar tavsiye ederim..
Onu galiba evde görmüştüm tanıdık geldi. Bakayım, teşekkürler. 😊
Rica ederim..
Başka varsa beklerim 😊
Dikili ilişkiler - haluk tatar 2. Kitabı genelde kişisel gelişim okumam sıkıcı gelir ama gayet güzel eserler kendisinin youtube kanalida var 4000 video var kişisel gelişim dil eğitimleri vs. Diğer türlerde özellikle polisiye gerilim derseniz yardımcı olabilirim..
Ya balayından dönerken bir ömür nasıl yaşanır okumuştum ondan beri kişisel gelişim okuyorum sürekli ama güzel başka kitap öneriniz olursa da beklerim
Jean cristophe grange- tüm eserleri mevcut hepsi harika eserler ama siyah kan favorim , maxime chattam tüm eserleri mevcut harika bir yazar tüm kitaplarını tavsiye ederim , glenn meade 1 kitabı alamadım diğerleri müthiş gerçekten bunlar gerilim polisiye bir de tabiki dan brown var tüm eserlerini okumuş biri olarak sadece hayranım hepsini tavsiye ederim..
Ss aldım hepsinin konusuna bakayım yarın. Teşekkür ederim. 😊
Rica ederim keyifle..
Nil Gün kitapları.
Küçük ama etkili
Savaşçı dogan cuceloglu
Teşekkürler. 😊
Yokk
Teşekkürler. 😊
Carpe diem
Teşekkürler. 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?