Sözüm ona dır ki ben hiç mutlu şair görmedim hepsi mutsuz hep bir acı hep bir yara söz konusu bu mutlu insanlar neden şiir yazmıyor?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mutsuzluk evrenseldir. Herkesin anladığı, bildiği ve yaşadığı bir histir. Mutlu insanların beslendikleri mutluluk kaynakları farklıdır herkes bunu kalpten hissedemez ama konu mutsuzluğa gelince kaynağı önemsiz bir şekilde aynı duygular hissedilir. O yüzden mutsuzluğu anlatmak daha kolay aslında. Şair bir acılı cümle kursa okurken "hıhh işte tam böyle bir his" diye geçiririz kalbimizden. Çünkü yaşarız, biliriz. Bize daha anlamlı ve içten gelir böyle dizeler. Şairlerde melankolizmle beslendikleri için bu konuda fazlasıyla istediğimizi veriyorlar.
Tükenmez kalemi tükenten yorgunlukları var bedenlerinde, mutsuzluğun hüznün dilini fırlatıyorlar bembeyaz sayfaya karalamak onların yaptıkları mutluluklarını belki de bizden gizliyorlardır kimse çalmasın diye, duymuştum bir adam sevdiğine söylesene seni anlatmaya saçının hangi telinden başlıyım demişti,
Kendi mutluğunu kiprik çehresinde bile bulabilen, hüzünlerini mısralarda boğan şairlerin anısına,
Bu kadar bendeki nostalji...
Söylesene seni anlatmaya saçının hangi telinden başlayayım...
O adam çok güzel kalpli bakışı bile yetiyor... ❤️
Cevap
3Cevap
Mutlu şiirler mutsuzların yanında çok nadir kalıyor
Mutlu insan neden şiir yazsın. Mutlu insan düşünmez ki
İçim buruk, bakışlarım yorgun Gözlerim sisli, bedenim durgun
Seni özlemek ten yoruldum
Dokunuşların umarsız bedenimde
Sözlerin alev alır yüreğimde
Duygularım hapsolmuş içerimde
İşitsen ağır gelir yüreğine...
Sessizce fısıldadı gece kulağıma