Çok bilinen bir nü sanatçısı ile çalışıyorum. Nü resimlerim çiziliyor, dersler veriliyor. Fakat ben bunu çevreme açıklamaktan çok çekiniyorum. Sonuçta model sayılıyorum ama ayıplarlar diye de çekiniyorum. Nü resimler çizdirmek ayıp bir şey mi?
Sanat halk için mi sanat sanat için mi ayrımını yaşadığın bir noktadasın. Belki bu da halk tarafından kabul görmediğinden ayıp olarak görülebilir. Bedeni teşhir etmek. Bir model olarak görev almak. Bunlar halkın hoş karşılamadığı ama gizli gizli baktığı şeyler.
Bende nude sanatcisiyim bir nude gönderin de bakalım ne kadar sanata yatkınsınız😂 (soyunmayı sanat olarak kabul edenlere ve ayıp değil diyenlere ironi) Zamane insanıda herşeyi normallestiriyor. Aşk ta ve savaşta herşey mubah, sanatta ayıp olmaz, vs vs. Bana göre ayıp birileri ayıp değil desede ayıp. Bu soyunmak sanatta değil. Sanat hayvani iç güdüleri gıdıklamak olmadigini düşünüyorum. Yarı çıplak soyunmak nasıl bir sanatsa artık. Yarin birgün p*rno yıldızlarını da en büyük sanatlar olarak piyasaya tanıtıp o. pulugu da mesrulastiracaklar. Gerçi onuda mesrulastirdilar. Neymiş dünyanın en eski meslegiymiş. Meslek yani ne var profesyonel olarak yapılıyor 😂
Nü olmasa bile her türlü modelliğe doğrudan değişik gözle bakar bizim toplumun çoğunluğu,, İnsanların ne düşündüğünü umursama, hayat senin hayatın, kararların yalnızca seni ilgilendirir,,
Bizim toplumun ayiplamadigi bisi var mi ki? Bana gore ayip veya yargilanacak bir sey degil isteyen istedigini yapar bu da bir sanat, ben yargilamam veya ayiplamam ama cevren ayiplayabilir tabi bizden cok sen daha iyi taniyorsun cevreni guzel resim cizebiliyor olsaydim cizim olarak yapmak isterdim bu da bir sanat ciplaklik dogaldir ayiplanacak bir sey yok her seyi sekse baglayip azıp sapitanlar baglar tabii sanattan, estetikten ne anlarsiniz ki? Size gore hersey ayip, sapkinlik falandir her konuda aklina ilk seks gelenler gelipte ahlak bekciligi yapiyor. Ne romantiklikten anlarlar ne asktan sevgiden ne sanattan hemen seks gelir akillarina, cinsellik gelir sonra da gelip ahlak bekciligi yaparlar he he diyip geciceksin en iyisi
Ayıp ve ahlak olarak Bir , senin kişisel inancın dünya görüşün İki , toplumun ahlakı , önemlidir. Yetişkinler zaten göreceğini görüyor. Çocukların bilmesi hoş olmaz. Buna göre düşün.
Ben anlarım 25 yıl profesyonel fotoğraf reklam ve medya yaptım. Bana model ol dediğimde sapık muamelesi çok gördüm. Kimseye anlatmak zorunda değilsin. Danışmanım de geç
Ayip in zemin tartismasini yapmak gerek ama cok yorucu. Sen kendi vicdanina sor kaldirabiliyorsan yap kaldiramiyorsan yapma. İnsanlar kendi hayatlarini yasar.
İnsan vücudunu bilmemiz lazım. Hayattaki her şeyin resmi cizilebildigi gibi bunun da çözülebilmesi lazım. Etik açıdan değeri nedir bilmiyorum ama böyle bir yönü de var
Bizim toplumumuz maalesef sanatı ya da sanatçıyı anlamak ta oldukça ağır davranıyor. Tamamen yönlendirmelerle yaşayan sığ bir topluma dönüştük. Sizi tebrik ederim. zor bir iş yapıyorsunuz
Toplum bu konularda malesef bilgi olarak yetersiz çoğunluğun garipseyeceğini bilmek hiçte zor değil bence ayıp değil ha bikiniyle fotoğrafını çektirdin ha nü resmini çizdirdin. Pekte fark yok
Ben Güzel Sanatlar fakültesi okuyorum bize bunun ayıp olmadığını öğrettiler anatomi öğrenmek, fakat toplum ayıp gözüylr bakıyor sanat için yapıyor arkadaşlar kötü bir art niyeti yoksa ayıp sayılmamalı
Bende çizimler yapıyorum. Nü dediğimiz olay insan anatomisi çizimlerini baz alıyor nü model erkeklerde var ama gel gör ki bizim ülkemizde dişi sineğe bile halvetlenen var nü model ayıp sanacak bı durum değil.