Orada bir 22 dönümlük daha çıkarılacak alan var. Sürekli yeni yeni isimler mi verecekler? İnsanlar eski ismiyle biliyor. İsim değiştirmekle uğraşacaklarına önce tarih kitaplarında yazılan bilgilerin bu keşif sayesinde değişebileceğinden öneminden bahsetmekle uğraşsalar keşke...
Niye? Yoksa birileri bu isimden tahrik falan mı oldu acaba? Malum bu adamların zihniyeti her şeye hallenir durumda. Ayrıca, tıpkı sinemaya gelen filmlere verilen aptalca isimleri neden tarihi mekanlara da veriyoruz ki?
Arkadaşım yaptığım yorum kaldırıldığı için ve ikinci bir yorum yazamadığımız için senin yorumuna cevaben görüşümü paylaşmak istiyorum. Bu durumdan dolayı senden özür diliyorum.
Yorumumun kaldırılma sebebi nedir? Burada doğruları söyleyince birileri rahatsız oluyorsa bu platformun ne anlamı kaldı? Kimseye doğrudan hakaret etmedim, siyaset yapmadım. Burada saçma sapan konular hakkında bir sürü saçma görüşler paylaşılıyor bunlara kimse müdahale etmiyor doğruları söyleyince yorumumuz kaldırılıyor bu durumu protesto ediyorum.
Yeni keşfedilen 11 tepeyi haberlerde dinledim, olaya buradan bakınca 12 adet tepenin bulunması ve düşünülen isim mantıklı. Fakat, kaç yıldır tüm dünya o bölgeyi ve tüm kazı alanını Göbeklitepe olarak bildi, öğrendi. Bu algı zarar görecektir, bence değişmemeli bilinirliğe zarar gelmemesi için.
Orasi otantik bir isim ile taninir oldu. Böyle kalmali.. turizm bakaninin aviklamasini okuyunca gerçekten amacinin kültürel mirasi kazandirmaktan çok bu bölgeyi nasil pazarlarim oldugu belli oluyor... yahu 12 tepe olunca gezecek daha cok yer cikacak diye düşünüyorlar belli ki... bu arada açıklamalar gerçekten sadece satisci ağzı ile yapılmış, secilem sözcükler filan gastronomi koyuyor araya, muhteşem arkeolojisi filan. tek amac makyaj..
Göbeklitepenin isminden önce giriş fiyatı değiştirmeli. Çok pahalı ne yazık ki giriş ücreti. İnsanların parası yetip de gidip göremedikden sonra ismi ha on tepe olmuş ha on iki tepe... ne önemi var ki?
Yok yani değiştirmedeki amaç ne? Herkes öyle biliyor ve alismisken. Ne faydası olacak ismi değişse Şimdi İngiltere de bulunan Stonehenge 8-12 artık kaç tepe ise öyle bir isim degisikligi yapılsa komik olmaz mı
Bu neyin kafasıdır abi? Bunşar kim ki miras ismini cismini değiştirebiliyorlar? Hadi gidip Fatih Sultan Mehmet köprüsünü de değiştirsinler de görsünler tepki nasıl geliyo. Boş işler boşşşş
Yöre halkının yüzyıllardır söylediği ad olmalı.. 12 tepe demek çok yanlış.. Sanki sadece 12 tane alan var gibi anlaşılıyor.. Sınır çiziliyor, belki daha fazla alan vardır?
Ben urfalı ve urfada yaşayan biri olarak bunu çok saçma buluyorum. On bir yerde daha var bu en başta bilinen birşeydi zaten sonradan bulunan bir şey değil. İlk zamanda 12 tepe denilseydi ya.
Neden değişiyor ki? Hani İngilizce bişey olur derim ki global turizm için yapılmış bir hamle. Bakanlıkların neden ciddi projeler geliştirmedikleri belli oluyor, hep böyle boş işler.
ülkenın en önemlı muzesı camı olunca sevınen bir kültür bakanlıgından bu tarz işlerle ugrasmasını duymak şaşırtmadı... ne gerek var göbek diye mı rahatsız oldular acaba :D