- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYunan Mitolojisine genel olarak bakıldığında erkeklerin daha baskın olduğunu açıkça görüyoruz zaten. Bu öyle gider ki mesela niye bu tanrı kadın değil de erkektir deriz. Yunan mitolojisi kadınları narin, zarif, çekici, seksi, güzel hep bu şekilde betimlediği için buna en çok uyanlardan birinin de Themis olması ve adalet tanrısı olması özellikle gözlerinin kapalı olması gerçekten güzel bir mesajdır ki beni şaşırtmadı. Ben de olsam adaletin sembolünü böyle betimlenen bir kadına verirdim.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gelecek nesillerin yetiştiricisi kadındır. Ülkemiz gelişememiş bir ülke olduğu için hala bunun önemini anlayamadı, zaten gelişmeyen ülkelerde kadının sınırlandırıldığını, değer görmediğini biliyoruz. Oysa eski Türk ve Anadolu'da kadın o kadar değer görürdü ki bereketin ve diğer birçoğun simgesi kadındı. Bunun üzerine heykel bile yapmışlar. Cengiz Han bile eşine öyle değer verirmiş ki eşi için, "Ben sizin hanınızım, bu da benim han'ım." cümlesini kullanmış. Hanım kelimesi de buradan geliyor.
Feministlik olarak görmeyin zira ben bu anlayışa bile gerek duymuyorum her şey bu kadar belliyken. Kadınlar zaten erkeklerden üstün. Eskiler bunun gayet farkında ki sadece Thesis değil çoğu temsili heykel kadın olarak tasvir edilmiş zaten.1033 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar üstün öylemi
- +1 yıl
Ne anlamda üstün?
- +1 yıl
Görüşü okumadın galiba
- +1 yıl
Kadınlar zaten erkeklerden üstün demiş ona karşı yaptım yorumu benim cinsiyetçilik alakam olmaz hele kadın merkezli mümkün değil
- +1 yıl
Bunu yazan arkadaşın nickide malum zaten normaldir
- +1 yıl
@tutunamayanadam10 Davar kelime anlamı olarak koyun ve keçi sürüsü demek. Nikim sizin kısıtlı düşünme şeklinizden çok daha ironik bir anlam kapsıyor, bayım.
- +1 yıl
Tamam üstün insan
- +1 yıl
Katılıyorum. Bu çok bariz bir şey. Bunun erkek gururuyla falan alakası da olmamalı. Sizin bu yorumlamanızı şimdi öyle olmadığını belirtmenize rağmen feministlikle bağdaştıracak kıtlar illaki vardır :D
- +1 yıl
cok dogru. kim ne derse desin kadinin onemi cok daha buyuk.
- +1 yıl
bunu hala anlamayan ve inatla bunu kabul etmeyenler
yuzunden bu haldeyiz. biz erkeklerde bunu
yedirememe durumu da var. bayiliyoruz zaten
kadinlari en ufak yuceltmede o kisiye feminist
damgasi takmaya. bunu hala anlayamayan erkeklerin
kafalarina yazik cidden - +1 yıl
@MrMasquerade yüceltmeye karşıyım hepimiz insanoğluyuz cinsel organa göre yüceltme ve aşağılama olamaz. Eşitlik denildiğinde varım ama herhangi bir cinsiyet yüceltilemez. Mantıklı bir yanı yok yani. Cinsiyet değil beyni ve insanlığı önemli bir de böyle Meriçler var işte. Eşitliği değil de sırf kadınlara yaranmak için kadınların üstünlüğünü savunanları destekleyen kadınları savunmak için konuşanlar
- +1 yıl
Hesabı acar açmaz bu soruya denk gelmeniz enteresan
- +1 yıl
@Caesaris burada cinsel organa gore yuceltme yok daha kizin yazdigini bile anlamamissin gelmissin yorum yapiyosun. o kadar kendine yedirememissinki bunu savundugumuzda da gelmis kadina yaranmaya calisma olarak goruyosun. yazik kafana
- +1 yıl
@MrMasquerade Tamam kanka 🍋
- +1 yıl
@MrMasquerade başta yazdıkları gayet güzel ama sonuç bölümünde bağladığı yer şu: “Feministlik olarak görmeyin zira ben bu anlayışa bile gerek duymuyorum her şey bu kadar belliyken. Kadınlar zaten erkeklerden üstün.” Okudun mu feminizme bile gerek duymuyormuş zaten kadınlar üstünmüş nokta. Hastalıklı düşünceyi anlatabildim mi? Baştan mantıklı suyuna gider konuşmuş herkesin mantıklı mantıklı. Sonra da ana düşüncesini yapıştırmış.
- +1 yıl
@Caesaris hastalikli dusunce mi ne diyosun abi sen. kadinlar ustun diyo da erkekler gebersin falan da demiyo yani. annelik olsun kadinlarin yasadigi zorluklar olsun ve kadinin gelecek nesiller icin onemi olsun bundan bahsedilmis. ben mi seni anlamadim sen mi beni belli degil
- +1 yıl
@Caesaris Size uygun gelmediği için laflarımı çarpıtmaya çalışmayın. Burada gereksiz çırpınmalarınızla bu gerçek değişecek değil. @MrMasquerade Siz de zaten kastımı anlamış gibisiniz neden tartışıyorsunuz? Mevzuyu uzatıp sürekli bildirim getirtiyorsunuz sadece. Gerek yok. Meselenin bilincinde olduğunuz için de teşekkür ederim.
- +1 yıl
Çırpınmıyorum merak etme, ortada bir gerçek var zaten. “Kadınlar zaten erkeklerden üstün.” Dediğinde bütün yazdıkların değerini yitirdi. İnsan orda şey diyor biliyor musun, ellerinde güç olmadan böyleyse bir de o gücü alabilselerdi ne olurdu? Ama neyse ki ancak ve ancak dilinizden öteye geçemiyor tekrar “iyi ki” dedim bu duruma sayende. Eşitliğe de gerek yok senin gibileri gördükçe. Vallahi zararsın kadınlara, anca hırs yaratırsın bu sözlerinle. Neyse klavyenle sabaha kadar forumlarda kudur başka bir şey de gelemez zaten elinden rahat ol feminazi seni.
- +1 yıl
@MrMasquerade annelik vs kadına bir görev düşüyorsa erkeğin de başında bir sürü görev var, ölene kadar çalışan babaların hakkı hiç konuşulmamış ama? Anneler zorluk yaşıyor önemli de babalar yaşamıyor mu? Daha evlenmeden sırtımıza binilmesi bile yeterli. Erkeği gelecek garantisi olarak görmeleri bile yeterli. Burda mavra yapmayın birinin zoruna gitmiş üstün olamamak, öbürü de üyeliği açar açmaz gelip kız savunmaya başlamış bence özele geçin siz konu kapansın. İyi ikili oluyorlar feminazi ve onların yatakçısı Meriçler.
- +1 yıl
@NoFeel aha geldi bir tane daha kelimelere takılan. NoFeel de doğurmadı diye dünya çok üzülürdü zaten emin ol. Ne bu muhalefet aşkı allah aşkına? Kadın biyolojik olarak hamileliğe ayarlanmışsa, kadındır doğuran. Erkek nasıl isterse baba oluyor, kadın da isterse anne olur. Neden saçma sapan bir yere çekiyorsunuz konuyu. Kadın anne olunca erkekte otomatik olarak baba oluyor zaten o ilişki içerisinde, karşılıklı karar alınmış demek ki zaten. Nedir yani bu muhalefet?
- +1 yıl
@Caesaris demeye çalıştığımı anlamadın insanlar sırf kadın olduğu için kadının anne olmasının çok önemli olduğunu annelik olmazsa yarım olacağını vs söylüyor kadınlar da bunu bir zorunluluk olarak görüyor sonra bir kaç canım geliyor tartışıyor kim daha çok zorluk yaşıyor diye kadın diyor biz çünkü biz anneyiz ben bunu sevmiyorum istemezsen olma kardeşim kimse zorla seviştirmiyor seni yani demeye çalıştığım bir lafa takılmak değil anne olmak sanki bir zorunlulukmuş gibi biz anneyiz kadın olmak daha zor diyenler ben ne kadınları gömmeyi seviyorum nede erkekleri iki cinsin de zorlukları var kim daha çok zorlanıyor diye sidik yarıştırmak da mantıksız ve şuanda tek çalışan erkekler değil eskiden kadının çalışmasına izin vermezdiler bazı salaklar da kocam çalışsın yiyeyim kafasındaydı şu an bu kafada olan var ama şuanda kadınlar da çalışıyor ölene kadar çalışan erkekler vsr doğru diyorsun haklısın ama ölene kadar çalışan tek erkekler değil yani eve ekmek götürmek de sadece erkeklerin işi değil bu yüzyılda artık iki cinsin de eve para getirmesi gerekiyor zaten ekonomimizin hali ortada arada yine bir kaç çürük çıksa da artık erkekler de çalışan kadın istiyor haklılar da bu devirde ev geçindirmek çok zor içimi döktüm sonunda
- +1 yıl
@Caesaris Her şeye feminazi demene çok gülüyorum. Mevzuyu çok uzattın 3 gün geçti hala yazıp çırpınıyorsun. Senin laflarınla hiçbir şey değişmez. @nofeel Güzel konuşmuşsun canım bu arada, haklısın. Arkadaş kadına üstün dedim diye erkekleri gebertmek istediğimi falan zannettiği için gereksiz öfkeleniyor, çok aldırma :D
- +1 yıl
Erkekleri gebertmek istediğini düşünmedim. Zaten orası en ileri boyut. Ben diyorum ki kadın erkek eşit olmalı aksini savunup kadın büyüktür diyen bir kadın varsa feminazidir, erkek kadını büyük görüyorsa o da olsa olsa Meriçtir yaranmaya çalışıyordur. Özel konuşmadan mesajlaşmanız yakındır.
- +1 yıl
@Caesaris Bu sözlerin bile algının ve düşünme kabiliyetinin geriliğini gösteriyor. Senin fikrine uymadığı için "Meriç" diyip kendi cinsini bile kötülüyorsun. Merak etme insanların niyetleri zaten söz ve tavırlarından çok bariz belli oluyor ama genelleme yapman kadar iğrenç bir şey yok. Yazdıklarım benim kendi ve daimi fikrimdir, boşuna yazıp kendini yorman lüzumsuz. Sözlerinden zaten dediklerimi anlamadığının bilincindeyim. Fikirlerinde diretip istediğini yazabilirsin, bu konuyu burada bitirdim. Günlerce yazacak değilim. Sağlıcakla kalınız.
- +1 yıl
KÖR BİR İNSAN YARGIÇ OLAMAZDİ O ZAMANLAR BİR KADIN YARGIÇ OLAMAZDI. TANIKLIKLARİ DA EKSİK SAYILIRDI. YANİ BUNLAR ADALETLİ DEGİL TAM TERSİ ADALETE UYGUN GÖRÜLMEZDİ. FAKAT KADİN DA OLSAN KÖR DE OLSAN TERAZİYİ DÜZGÜN TUTMALİSİN. BUNU DEMEK İSTİYOR. Beğenen embesiller de okusun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKadının annelik duygusundan dolayı merhameti de temsil ettiği düşünülür. Adalet ise merhametsiz olmaz. Bence bu nedenle adaletin sembolü bir kadın olarak seçilmiştir.
30 Yorumla
+1 yılKadın hayat verir çünkü.
Yakıp yıkmak, erkeğe çok basit gelir.
Bir hayat inşa etmediği için, hayatı sonlandırmasıda çok kolay olur.
Kadınlar daha yapıcıdır, eşitliği daha çok göz ederler.
Fiziksel olarak erkek herzaman daha güçlüdür.
Kadın ise bu gücü düşüncesi ile eşitlemeye çalışır.
Eşitlik ise adaletten geçer.90 Yorumla
+1 yılAslinda geçmişten bu güne asırlarca kadınlar hep ilgi çeken varlıklar olmuştur ama güçlülerde tarihte bir çok kadin vardır güçlü kadın vardır adaleti savunan savaşçı kişilikleri olan kadın akılarından geçmiş olabilir bunu bilemeyiz kadınlar asırlardır saygı duyan ve kadınlara değer vermiyen 2 topluluk olmuştur hep ama coğunluk kadına değersiz gören topluluktan oluşmuştur gecmiş kalıntılar ise hep kadın figürü öne cıkıyor nedense bunu asırlaraca araştırsalar bu sıriin cevbini yanlızca yerin altında olan kisilerde saklı ...
10 Yorumla
+1 yılYunan mitolojisinde kadınların ilgi çekiciliği tartışılmaz. Yapılan heykellerin kusursuzluğu, tabloların anlatmak istediği...
Adaleti temsil eden Themis'in gözleri bağlı sağ elinde terazi, sol elinde kılıç. Burada kadınların adalette kendisini de ortaya koyarak sağladığının mesajı verildiğini düşünüyorum. Ortada bir adalet söz konusuysa gözlerine dahi güvenmeyeceksin mesajı verilmiş. Çünkü gözler kalbin aynasıdır ve adalet seçimlerinde kalbin önüne geçilmek istenir. Zekice.👌210 Yorumla- +1 yıl
Neden kadın sorusunun cevabı ise düşünceme göre kadının belli bir kalıba göre değil de geniş yelpazeli düşünce sistemine göre hareket etmesidir. Bu da adaletin kimde, neden, neye ve kime göre sağlanacağı sorularına iyi cevap olur
- +1 yıl
Ya bir de yorumlara baktım da çıldırdım😄 allahtan sana putperest diyen yok beklerim yani buradan şuraya bak alt tarafı soru be
- +1 yıl
Ya aslinda bu kadin tanricalarin revize edilmis hali, biraz Ma'at, biraz Themis, biraz da Justitia.
Maat ve Themis ilahi adaletin vucut bulmus halleri diyebiliriz. Justitia ise Roma'nin Themis temsili bir nevi. Bakire bir kadin.
Bu yuzden bagimsizligini simgelermis yargicin. Kadinin diger tum ozelliklerine ek olarak bekareti eklemis Romalilar, erkek egemenliginde bir kadinin adil olamayacagini dusunmus olsalar gerek. 😊 - +1 yıl
Sjdldl
- +1 yıl
Havlamalara alışık değilim
- +1 yıl
Birisi yorumuma köyü bş vcevap verdi de ona yazdım
- +1 yıl
Yorumunu gizledim slşsğsşd
+1 yılKadın doğanın, yaşamın hayatın temsilcisidir , bir yaşama yaşam hakkını yükleyen bir varlık bu ezelinden beri de bu şekilde, sadece adaleti değil bir çok eski yazıtlarda , mısır hiyerogliflerinde bolluk , bereket, hayat , güneş kadınla tasvir edilmiştir, adalet sanırım dengeyi sağlıyan bir olgu olduğu için kadınla tasvir edilmiş olabilir👍🏻
24 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim böyle güzel sorular görmek güzel 👍🏻
- +1 yıl
Sen zeka küpüsün maşallah Allahın anzorotu hadi yol al sağdan sağdan , gün geçmiyor ki bir mal dikkat çekmek için yorum yapsın hemde büyük harflerle hem de ne yazdığını kendinin bile anlamadığı saçma yazılar off off IQ ya gel
Merhaba,
Tamamen kendi yorumum olarak kadında anne şefkati vardır. Bir annenin 6 tane evladı olsa bile hemen hemen hepsine aynı adaleti göstermeyi çalışır. Makam, mevki ve kazanç ayırt etmeksizin. Tabağa yemek koyarken bile terazinin dengesini çok iyi ayarlar. Ben biraz bundan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Yani çok fantastik betimlemeye girmeden.30 Yorumla
+1 yılMerhaba.. Hani deriz ya cennet annelerin ayağının altındadır ya da dünyayı kadınlar yönetmeli diye. Bunun sebebi kadınların erkeklere oranla daha adil ve merhametli okumasından ileri gelir bence. Eski zamanlarda ataerkil ve anaerkil toplumlar vardı. Bu heykelde muhtemelen anaerkil toplumun ön plana çıktığı zaman ortaya çıkmıştır. Bir ara bu sembollere merak uyanmıştı bende de.. Sonuç itibariyle kadın bence erkekten daha adaletli davranabiliyor kesinlikle.. Keyifli geceler..
20 Yorumla
+1 yılGözlerinin bağlı olması bir elinde terazi diğer elinde kılıç var bunlar kadın olmasından daha çok şey ifade ediyor
43 Yorumla- +1 yıl
Yüzyıllar önce farklı bir cins mi vardı inançlar ya kadın ya erkek üzerinden ilerleyecek tabi bu neden kadın bu neden erkek çok sığ düşünce. Soruya gelince bence evet gözleri bağlı sağ elinde terazi sol elinde kılıç aynı etkiyi yaratır sence ne etkisi var kadın olmasının?
Ataerkil bir toplum olmadıkları için ve aynı zamanda adaletin merhamet gerektirdiğine ve bunu bir kadının daha iyi temsil ettiğine inandıkları için olabilir.
16 Yorumla- +1 yıl
Değil tabii ki. Ben merhameti, yumuşak huyluluk, anne olmanın getirdiği bir koruma ve sevgi hisleri, acıma duygusunun mantığa ağır basması, fazla otoriter ve katı olmamak anlamında söyledim. Sadece tahminde bulundum. Hepsi bir varsayım. Öyledir ve olmalıdır de demiyorum. Eski Yunanlılar öyle düşünmüş olabilir diye varsayıyorum.
- +1 yıl
KÖR BİR İNSAN YARGIÇ OLAMAZDİ O ZAMANLAR BİR KADIN YARGIÇ OLAMAZDI. TANIKLIKLARİ DA EKSİK SAYILIRDI. YANİ BUNLAR ADALETLİ DEGİL TAM TERSİ ADALETE UYGUN GÖRÜLMEZDİ. FAKAT KADİN DA OLSAN KÖR DE OLSAN TERAZİYİ DÜZGÜN TUTMALİSİN. BUNU DEMEK İSTİYOR. Külli kafasizsin
+1 yılKadın çünkü adalet tanrıçası olduğu için😄:şaka şaka cevaplara bakmadım kültür sanatta sorularda gördüm fakat tahminimce çoğu kişi kadının adaletli olduğundan bahsedecek. FAKAT TAM TERSİ KÖR BİR İNSAN YARGIÇ OLAMAZDİ O ZAMANLAR BİR KADIN YARGIÇ OLAMAZDI. TANIKLIKLARİ DA EKSİK SAYILIRDI. YANİ BUNLAR ADALETLİ DEGİL TAM TERSİ ADALETE UYGUN GÖRÜLMEZDİ. FAKAT KADİN DA OLSAN KÖR DE OLSAN TERAZİYİ DÜZGÜN TUTMALİSİN. BUNU DEMEK İSTİYOR. Fikrim budur vesselam
00 YorumlaAdaleti temsil eden şey elindeki terazi ve gözündeki bağ. Görünüşten ve başka türlü şeylerden etkilenip kararını etkilemesin diye.
Ayrıca erkek olsa da neden kadın değil diyecektin. O yüzden cinsiyetten bağımsız bence.12 Yorumlakadınlar daha adaletli olurlar mesajı olabilir. ki kadın olması bir tesadüften ziyade bir kadına adaleti emanet edin gibisinden de bir mesaj olabilir.
10 Yorumla
+1 yılKadinlar erkeklere gore daha merhametli. Bir erkek cikarlarini dusunurken kadinin adaletli davranmasi daha olasi
44 Yorumla- +1 yıl
Vicdan dedik vicdan
- +1 yıl
KÖR BİR İNSAN YARGIÇ OLAMAZDİ O ZAMANLAR BİR KADIN YARGIÇ OLAMAZDI. TANIKLIKLARİ DA EKSİK SAYILIRDI. YANİ BUNLAR ADALETLİ DEGİL TAM TERSİ ADALETE UYGUN GÖRÜLMEZDİ. FAKAT KADİN DA OLSAN KÖR DE OLSAN TERAZİYİ DÜZGÜN TUTMALİSİN. BUNU DEMEK İSTİYOR. Külli gerizekalisin
- +1 yıl
Sakin ol şampiyon bacım çocuğu degilim ennazindan
- +1 yıl
Disillik kadinlarda yuksektir. Elbette duygusallagin getirisi olan adalet de… tabi bu bir genelleme bu enerjiyi erkeklerden de tasiyan olabilir
Kültür & Sanat konusunda 420 cevap paylaştı. Aksine kadın duygusuyla hareket eder ve adaleti sağlayamaz. Kadın bir katilin gözyaşına kanıp onu idam sehpasından indirebilir. (Şş eksi atan feminist pislik, şimdi profilime gir ve engelleye bas bir daha karşılaşmayalım)
10 YorumlaErkek olsa. Neden erkek neden kadın değil der misin?
22 YorumlaÇünkü kadınlar daha farklı varlıklar kavgada en çok kim var? Kaba kuvvet de en çok kim var?
Savaşta kim var? Dünyayı sömüren kim?
Alın örnek işte daha birsürü şeyler var xD33 Yorumla
+1 yılİslamda da tam tersi bu mevkilere bi kadın getirilmez. Bana kalırsa cinsiyetle alakalı bir durum değil, hakkaniyetli olmak bambaşka bi şey
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYa ona bakarsak, sağlık sembolüde birbirine sarılmış yılandır. Sen hiç hastanede hasta tedavi eden yılan gördün mü? Barış sembolü zeytin dalıdır vs. Şimdi sembollere takılma. Hoş ülkede adalet kalmadı sembolünü düşünmek gereksiz.
00 YorumlaFrederic Bastiat Hukuk kitabını okuyun, o kadın öyle biyolojik bir kadın değil.
10 Yorumla
+1 yılDaha hassas daha ince eleyip sık dokuyan oldugumuz için olabilir.
00 YorumlaYav sende ne polemik yaratıyorsun ha kadın ha erkek ne fark eder
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence hiç bir derinlik aramaya gerek yok.Öyle denk gelmiştir diye düşünüyorum zira adaletin kadını erkeği olmaz.
00 Yorumla
+1 yılfeministler olay cikarmasin diye
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle koymuşlar
Saçma iş yapmışlar
Umarım değişir10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayal ürünümüz hepsi saçmalık. 22. Yüzyılda umarım cahil insanlar kalmaz.
00 YorumlaBiz kadinlar daha hakkaniyetli ve merhametliyizz.
31 Yorumla- +1 yıl
KÖR BİR İNSAN YARGIÇ OLAMAZDİ O ZAMANLAR BİR KADIN YARGIÇ OLAMAZDI. TANIKLIKLARİ DA EKSİK SAYILIRDI. YANİ BUNLAR ADALETLİ DEGİL TAM TERSİ ADALETE UYGUN GÖRÜLMEZDİ. FAKAT KADİN DA OLSAN KÖR DE OLSAN TERAZİYİ DÜZGÜN TUTMALİSİN. BUNU DEMEK İSTİYOR. Külli gerizekalisin
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsonuycta yunan mitolojisi adaleti tanrıçaya vermişler günümüze gelmiş erkek olabilirdi.
00 Yorumla
+1 yılama gözü bağlı bir kadın
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama isabet olmuş
10 Yorumla
+1 yılÇünkü kuul duruyo ahahshd.
Bilmiyom.10 YorumlaKadınlarda hakim olabilir ne var bunda
02 Yorumla
+1 yılKadınların daha vicdanlı olmasindan
10 Yorumla
+1 yılErkekler zaaflarına daha çabuk yenildikleri için.
10 YorumlaBence adaleti simgeleyen elindeki terazi
10 YorumlaKadınlar daha adaletli olduğu için
00 YorumlaKadın anne olduğu için olabilirmi
00 YorumlaAdaletli oldukları için
20 YorumlaSurvivor'da bile yemeği kadınlar pay ediyor 😀
10 YorumlaHangi adalet?
00 Yorumla
+1 yılÇünkü batı toplumları anaerkildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın her şeydir
18 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar aptalca bir cümle var mı ya?
Cevap sahibi+1 yıl@Biraz_Bazarov var senin yazdığın
- +1 yıl
İyi geceler.
- +1 yıl
yorumunu keşke beğenebilsem 😄😄
- +1 yıl
Nasıl kadın herşeydir? Biraz gerçekçi bakalım dünya tarihi siyaset bilim vs o zaman kadın ne katmış hersey mi bir daha düşün
- +1 yıl
Yorumlama imkanımız var kişiyi değil görüşü eleştiriyoruz bunda birşey yok. Siz kadın olumlama tarzı görüşler bekliyordunuz ama olmadı galiba 😀
- +1 yıl
Erkek olmadan kadının kadın olmadan erkeğin ederi yok yaratılış gereği birbirimizi tamamlıyoruz herşey kadındandır diye şey olmaz
Öylesindir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne