+1 yılşimdi bak genç ;
the best commander in the world yav. ATATÜRK !
bunu bileceksiniz.
sonrası gazi paşa devlet buyuklerıne gitmez senin çakma reisin gibi ayrıca su anda da afrika kabıle resilerini davet etmiş :) neyse konumuz o değil.
gazi paşanın diplomaları sınıf arkadasları ortada kamuya acık olup devlet buyuklerı geldıgınde onlarla kendı bizzati görüşürmüş.
bknz: cumhuriyet çınarı cilt 1-2 okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
anadili gibi fransızca konusur makale yazar ve şiirleri mevcut.
geometri temel kavramları matematikte bır cok denklemi kalme almış müfredata uygulaıstır.
inglizice bılmektedır . eskı kayıtlardan winston churchill ile kaydı mevcuttur.
osmanlı ailesi hukum surdugu ıcın anadolu topraklarında egıtımde de osmanlıca ıle farsca bılgısı mevcuttur.
bazı durumlarda yunancada konustugu bılınmektedır.
orneklersek yazısma mektup gazete röpörtajları vs.
yani hersey acık ispati kamuya sunulmuş olup , başkaları gibi belge nerdee? soruldugunda kendısı konusamayıp kurum aracılıgı ıle kamuya faydası olmamakta dıye yanıt vermiyoruz acık yazılı kaynaklarda bulabuılırsınız.
şimdi türk iseniz adam olup sessizce oturup ulke nasıl kuruldu ilke ınkılap nedır hangı konumdan nereye gelındı arastırmanızı , bununla ılgılı yabancı ve türkçe yazılı kaynaklar bulunmaktadır.
biz bosuna ATA sıfatını vermedık , dunyanın 100 ülkesınde heykeli bosuna dikilmedi ders kitaplarına yabancı ulkeler bosuna koymadı , batı avrupa hala korktugunda dertlendıgınde cıkmazda oldugunda ATATÜRK gibi olmak deyimini bosuna paylasmadı.
ayrıca ne cüretle her yediği penisin orjinine göre din değiştiren vajina fısıltısı bir kadının cumlesini koyarak nasıl bir post hazırlar ve diploması olmayan dunya sahnesınden 3 yıla kalmadan sılınıp arkasından despotik belgeseller yapılacak bir şahıs ile kıyaslarsın .
biz hep sunu dıyoruz ; evet varsınız sesiniz cıkıyor , duyuyoruz bılıyoruz kı oy oranınız aç kalmaz iseniz % 35 aç kalırsanız dininizi imanınızı satacak karakterdesiniz cunku yakın türk tarihi bıze bunu gosterdı , kurtulkus savasında tavuk kümesine saklanan , anasının etegını gıyıp cıkan yunan galip gelse din elden gitmeseye sığınan ağzı salyalı beyin fukarası oksijen israfı dedelerinizin torunlarısınız .
300 sene osmanlı ailesine kapısına reaya oldunuz akıllanmadınız , bir kahraman cıktı sizi ozgurlestırdı ve su an az egıtım alıp okuma yazma ogrenıp yurt dısına cıkıp tuvalet temızleyerek işçi olarak kendı ulkenızde mal varlıgı edinip euro 20 tl yaklasınca habeş maymunları gibi çıldırdınız.
anlıyoruz , biliyoruz farkındayız.
yukarda gider yapmışsuın klavye yumuşakçası seni öyle bir hard silkelerler ki 2 ay bulanık zıçarsın .
edepli ol haddini nerden geldıgını ırkını kim oldugunu bil sessizce köşeye otur , öyle göktürke denk gelirsin ki fantazik olur tğçe kazaz ile arana karbon kağıdı koyar kucaktan kucağa gezer , acıdan seratonin hormonun % 120 seviyesine ulaşıp etrafına gülücükler saça saça ağzından salyalar akar.43 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel hakaretler ediyorsun. Bu eğitimini Atatürk Türkiyesinde mi aldın? Yoksa kuşaktan kuşağa, Osmanlıdan mı geliyor. Çince de ekleseydin. Sonuçta her "tanrı" Çince bilir.
- +1 yıl
çince güzeldir.
çinin tanrısıda nas faiz dıyor ama otoyol baraj kopru havaalanı ıonsaatı karsılıgında dolar faizi ile ulkeyı borclandırıp sonra faize karsıyız demıyor be yaw.
- +1 yıl
uzun metni tam kapasite sana yazılmış değil , bu bağlamda genel geçer kişilerde dahil. o yüzden ustune alıp agırlıgı hissetme tek başına.
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 636 cevap paylaştı. Bir gün kalkıp da arşivlere girebildiğim bir zaman olana dek, ülke tarihçilerini, onların arasından da en çok İlber Ortaylı'yı esas alacağım. Bu insanı yetiştiren Halil İnalcık da Atatürk Türkiyesinin yetiştirdiği bir bilim adamıdır mesela.
Prof. Dr. Feza GÜRSEY de yanılmıyorsam aynı Türkiyenin yetiştirdiği bilim insanlarından biridir. Aslında Prof. Dr. Erdal İnönü de bu dönemdedir, değil mi? Ya da Prof. Dr. Gazi Yaşargil?
Konu Atatürk ile kıyaslama gerektiren bir konu değil. Bunun Türkiye'nin kimin Türkiye'si olduğu ile bir alakası yoktur. İki Türkiye'de aynıdır, Atatürk Türkiye'sinin yetiştirdiği isimlerden bazılarını saydım, bu isimler günümüze dek de uzar, sorun bu isimlerin bir çoğunun ülkeyi terkedip gitmesidir. İşte kıyasın da yapılması gereken nokta burasıdır.
Kimse kusura bakmasın ama şöyle hassas bir konuda sözlerine değer vereceğim son insanlar arasında dahi yer almaz Tuğçe Kazaz. Haddini aşar, oldukça hem de. Atatürk Türkiyesine laf eder paşam. Mevlüt Çavuşoğlu Fransada mı yetişti? Çatır çatır konuşmuyor mu yabancı dil?
Onca diplomtımız, sanatçımız, bilim adamımız ana dili kadar akıcı şekilde konuşuyor.
Herşeyi bıraktınız da Atatürk Türkiyesi yetiştirdi Erdoğan'ı o yüzden İngilizce bilmiyor mu diyorsunuz? Bunu da google araştırmaları ile destekliyorsunuz. Beni de bu ülke yetiştirdi.
Bu biraz iki yüzlülüktür. Zira Atatürk 100 sene öncesi demek, saydığım bunca şeyi hiç demediğimi farzedelim, sadece arada geçen onca faciaya bakmak kafidir, ülkeyi bu hale getirenlerin kimler olduğu ortadadır.
Bu kadar saçma şeylere kafa yormayı bırakın artık. Yoracaksanız da hiç değilse daha düzgün referanslar ile çıkın yola. Tuğçe Kazaz ile değil.32 Yorumla- +1 yıl
Sorudaki vurgu kaç dil bildiği hakkında.. Ne Tuğçe'nin açıklamalarında, ne de Osmanlı- Türkiye rekabetinde. Dahası, ben Tuğçe'yi ironik amaçla soruma koydum. O bile bunları düşünmeye başlamış :D.
- +1 yıl
Bunun adı vurkaçtır. Kendi yazdığın şeyleri inkar etmektir. Paylaştığın görsel ve güncelleme metni ile sen bu dediklerini zaten yalanlıyorsun benim ayrıca çaba harcamama gerek yok. Zira bal gibi ortada iki liderin kıyaslandığı, bunu anlayacak yaşta ve donanımdayım.
Ben de bu profilde bir insan ile bu konunun devamını getirmem. İyi günler diliyorum.
+1 yılÖncelikle Tuğçe Kazaz son zamanlarda bayağı değişti. Atatürk Türkiyesi eğitimde oldukça ileri gitmek istedi, eğitime çok büyük önem verdi. Halkevleri, köy enstitüleri, öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır denmesi, öğretmen maaşlarının dolgun tutulması, dönemde patlatılan mesleğin öğretmenlik olması eğitime büyük önem verildiğini gösteriyor. Atatürk Türkiyesi diye hedef almak doğru değil. Tabi Atatürk'ten sonra gelen yöneticiler istenileni yapamadı. Günümüzde ise eğitimde gerçekten kötüyüz. Atatürk'ü Osmanlı yetiştirdi. Ama Osmanlı da son zamanlarda eğitimde başarısızdı, çağa ayak uyduramayan bir eğitimi vardı bu yüzden eğitimde Batıyı örnek almaya başladı. Bunun dışında Atatürk'ün okuduğu kitaplar sadece verilen eğitimle değil, Atatürk'ün kendini yetiştirdiğini, durmadiginı gösteriyor. Atatürk'ün okuduğu ağır ingilizce kitaplar var. Fransızca konuştuğu videolar var. İlber Ortaylı ağır ingilizce kitapları okuduğu bilinmektedir der, gene gençlik yıllarında Fransızca ile haşır neşir olduğu da söylenir. İlber Ortaylı orta derece Almanca bildiğini söyler, toplam 7 dil biliyor deniyor ama iyi bildikleri diller İngilizce, Fransızca, Arapça "Atatürk dile ayrı bir önem verirdi" ( İlber Ortaylı ) Erdoğan ile Atatürk'ü kıyas etmeye gerek yok. Bugün Tuğçe Kazaz Erdoğan'ı tanıyorsa bunu Atatürk'e borçludur. Bu ülkeye cumhuriyeti Atatürk getirdi. Erdoğan da gelmiş o cumhuriyetin sayesinde bugün ülkece biliniyor, tanınıyor. Atatürk'ten daha ileri bir zamanda yaşasak da Atatürk senden, benden ve birçok insandan daha donanımlı kardeşim. Maalesef zamanımızın çoğunu boş şeylere harcıyoruz.
30 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimin kaç dil bildiğinin önemi yok bence. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurdu, demokrasiyi bu ilkeye getirdi ve seçimlerle halkın dilediğini başa getirmesinin önünü açtı. Sayın Cumhurbaşkanı ise şu an seçimle gelmiş bir yöneticidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hürmeten bu ülkenin hiç bir yöneticisine kimse dil uzatamaz. Eğer illa dil bilinsin isteseydi Atatürk bunu kanunların arasına eklerdi.
1419 Yorumla- +1 yıl
EIG Adayı oldun. :)
- +1 yıl
Estağfurullah.
- +1 yıl
bugün afrikalı liderler bile ingilizce biliyor türkiye geri kalmaya mahkum
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Afrikalı her lider İngilizce bilmez. Bazıları Fransızca, bazıları Almanca, Protekizce, İspanyolca konuşurlar. Çünkü sömürge devletleri ana dilleri unutturmuş ve ya kısırlaştırmış, yerine kendi dillerini anadil yapmıştır. Özetle, o Afrikalı devletlerin ana dili zaten İngilizce. :D
- +1 yıl
dünyadaki ingilizce bilmeyen 10 devlet lideri varsa bir tanesi türkiyedir herhalde gerçekten yazık :)
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Peki neden illa Birleşik Krallığın dilini bilmemiz şart sizce? Her ülke kendi dilini neden kullanamıyorda birileri özellikle sömürgeci ülkenin dilini bize dayatıyor? Ve bizler bu dili illa öğrenelim diye çabalıyoruz. Kendi dilimiz yeter, tabi önce kendimize gerçekten değer verebilirsek.
- +1 yıl
sen dünyanın herhangi bir ülkesine gittiğinde o ülkedekilerle hangi dille konuşacaksın türkçeyle mi :))
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Çok zekisin. Neden olmasın, onlar Türkçe öğrensin.
- +1 yıl
fazla hayalperestsin
- +1 yıl
Günümüz teknolojisinde dil bilmeye gerek yok, cihazlar herşeyi halledebiliyor.
- +1 yıl
o zaman tercümana da gerek yok erdoğan heryere tercümansız gidebilir
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Bakın düşündükçe kafanız çalışmaya başladı 😂
- +1 yıl
sen bunu ciddiye mi aldın şimdi buna kafa çalıştırmak mı diyorsun trolledim la seni ciddiye aldı asdasdsadsa
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Bakın, gitikçe daha çok düşünmeye başladınız ama kafa yetersiz kalıyor onuda zamanla elde edersiniz 😂
- +1 yıl
beyni boş insan hakaret eder kendisi gibi düşünmeyenlere ancak sen allah mısın ki şu an her bildiğin şey yüzde yüz doğru olacak bilim bile kendini yalanlayarak gelişiyor
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği tam bir vatan ve Atatürk haini olduğunu açık etti. Yönetim bana ulaşırsa özel mesajlaşmada yaptıuğı hakaretleri vereceğim.
Bu tip vatan haini provokatörlerin rengini merak eden olursa ona özelen tüm sohbeti atabilirim. Yönetim uygun görürse bu kişiyle olan sohbetin ifşasınıda yapabilirim. - +1 yıl
Onu engelledim.. Herkese salça olan boş bir geveze idi.
- +1 yıl
mustafa Kemal Atatür'ü savunuyor görünüp özel sohbette Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya ettiği iftira ve küfürleri herkes görsün diye konu açmak istedim ama herkes benim gibi üzülsün istemedim.
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkulda bilip bilmediği baz alınamaz ki. 2 yıl Almanca, 2 yıl Romence eğitimi gördüm yıllarca da İngilizce... Peki kaçını konuşuyorum? İngilizce az biraz, Almanca hiç yok gibi, Romence de aynı. Sofya'da görev yaptığını varsayarsak Bulgarca biliyordu, çünkü Bulgarlar kendilerine çok bağlı ve muhafazakarlardı. Şu anlık bunu anlamak mümkün ve orada İngilizce, Fransızca ile anlaşamaz. Vahdettin ile beraber Almanya'ya gittiğini okudum. Ancak bunu teyit edemedim. O yüzden burayı bir es geçiyorum.
Osmanlıca biliyordu zaten, Osmanlıca bilen biri Arapça, Farsça da anlayabilir en azından temel olarak konuşacak ve bilecek seviyesi vardır. Okuduğu birkaç kitapa düzgün cümleler halinde Fransızca ve İngilizce notlar aldığı da malum. Lord Kinross da Atatürk'ün okuduğu kitaplardan ve yaverinin yazdığı eserlerden Atatürk isimli yabancı kitabında bahseder. Atatürk Selanik doğumlu ve malum o civarlarda Yunan kökenli kişilerde vardı. Belki Yunanca da biliyordur, söylenen de o yönde.
Yani birçok dil bilmesi çok uç bir durum değil. Sürekli seyahat halindesiniz, kozmopolit bir ülke yapısında okuyup yetişmişsiniz. Lübnan'da ticaret ile uğraşanlar o dönem en az 5 dil biliyordu sonuçta. Bu kadar çok coğrafya da bulunan birinin, bu kadar dil bilmesi normal...22 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı yorum
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok güzel açıklama yapmışsın detaylara girmişsin ama inan bu ülkeye bu çok. Bu ülkedekiler herkesimde araştırma yoksunu ve çok şey bilen cahiller çok. Sevdikleri kişi hakkında iyi birşey söylenirse kaynağına bile bakmadan ap. tal duruma düşermiyim dile getirenler var. Misalen Peygamberin mezarını yıkılmaktan kurtardı palavrasina bile yer veren güya eğitimli kişiler var. Biraz araştırılsa yalan olduğu ortaya çıkıyor. Birde beğenmedikleri kişi için yazılmış çizilmiş aşağılayan herşeye doğruluğunu arastirmadan inanan kitle mevcut. Karsidakileri birde cahillikle suçlarlar bu kişiler. Misalen gazetede el etek öpüyor denilince herkes inanmış.
https://www.instagram.com/p/CQG4lesJ-av/?utm_medium=copy_link
Araştırman güzelde.1821 yılında ölmüş Napolyonun 1881 yılında dünyaya gelen Atatürk için. Dünya bana hayrandı bende ona sözüne iman edenlere laf anlatmaya çalışmak zor10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Dünyanın acı çekmiş hangi ülkesine gidersen Atatürk heykeli vardır.. Çinde Atatürk hayatı mecburi derstir.. Dünyanın tüm generalleri hep onu örnek almıştır ve almaktadır.. ingilizcem çok iyi idi ancak Amerikalı her konuşmamda beni pratik değil sen kitap yazıyorsun derdi.. Bu lisanın alınan notla ilgisi yok. Fatihin 8 dil bildiğini kitap yazdığına inanalar onun okul notlarını görmüş mu? Ataturku aşağılamaya çalışmak eşek bile olmaya layık olamayan sarıklı Yahudi köpeklerine aittir. O deyyuslarin Arapçada bildiğine inanmıyorum.
45 Yorumla- +1 yıl
Atatürk kaç dil biliyordu?
- +1 yıl
Atatürk 8 dil biliyordu.. Yazdigi 44 kitap var 4000 kitap okumuş bir insan.. Tüm aktık zamana ait harpleri yakından incelemiş ve kendine özel askeri strateji geliştirmiş bir daha.. Kendi fazla üflediği halde önemli karar öncesi milleti içirip eteklerindeki tasi döktürdüğü için ona sarhoş diyor sarıklı şeytan kullari.. Amerika çok kızgın Wilson denen meşhur başkanlarının planını çöpe attığı için. Siyonist tüm bacım çocukları ve köpekleri onun düşmanı.. Parafin orduları komutanı ikinci dünya harbi sonu başarısını neye borçlu olduğunu sorduklarında Atatürk gibi bir dehanın izinin takip etmek der.
- +1 yıl
Peki sen inanıyor musun bu yazdıklarına?
+1 yılTabii Aristotelesi, Brunoyu, Newtonu, Einsteini, Darwini... cümle tarihe ışık tutan birilerini de yetiştiren devlet, toplum vs.. oldu. Ha? Ne diyorum ben? Devlet mi toplum mu? Yoksa kişinin kendisi mi? Yoksa evren mi? Belki de Tanrı?
Eğer bazı kişiler kendi yetiştirilmelerini devletlere bıraksalardı bugün isimleri anılıyor olacak mıydı? Kopernik? Bruno? Galileo? Marks? Kropotkin?
Yoksa otoriteye, dogmaya bir başkaldırı mı vardı bunlarda?
Brunoyu devlet yetiştirmiş olsa idi yanıp küle dönmeyecekti kendileri.
O yüzden kişiyi devlet yetiştirir, toplum yetiştirir, aile yetiştirir demeden önce bir düşünelim. Gerçekten de böyle mi?
her şey bir kenara, neredeyse olduğu gibi kabullendiğim şey, tercihtir. Kişi, yürüdüğü-yürüyeceği yolu tercih eder. O yolun çıktığı nokta (yetiştirilmişlik) tercihlerinin neticesidir. O yüzden devlet idi aile idi.. bunları teferruat olarak görürüm. Varoluş, özden önce gelir kardeşim bunu unutma.23 Yorumla- +1 yıl
Bu nasıl çelişkidir ki, Norveç eğitim sistemine övgüler yağdırırken, konu Osmanlı olunca eğitim kişiselleştiriliyor?
- +1 yıl
Şahsen eğitime hiçbir zaman övgü yağdırmam. Eğitim kelimesini kullanmaktan kaçınırım. Eğitim kelimesi başlı başına sorunlu bir kelimedir. Eğmekten geliyor gibi düşünüyorum. Ağaç yaşken eğilirdeki gibi. Bana göre eğitim hakkı, kişinin kendi iradesi ile sadece kendini eğitmesi ile sınırlı olmalıdır. Zaten anlattığım şeyin özünde de bu var. Yani toplum mesela Galileoya dünyanın düz olduğu bilgisini veriyor. Orada bir başkaldırı var. İşte toplumun seni eğmeye çalıştığı yer ile senin oraya eğilme konusundaki direncin söz konusu.
- +1 yıl
Mantıklı bir görüş
+1 yılIyi güzelde Atatürkün fransizca bildigi zaten bilinen birsey. Fransizcadan haric baska bir yabanci dil bildiginide iddia eden görmedim zaten. Haa bu ara Atatürkün fransizca bilgisi bir fransiz ile konusacak kadar iyidi.
Tugce Kazaz'in Tweetide bu ara yanlis. Birbiri ile kiyaslanamayacak konular. Atatürk harp okulu mezunu, Atatürkün Harp okulunda aldigi Egitimi ülke geneli Osmanlida kimse alamiyordu.
Kiyaslamanin yanlis oldugu gibi Tweetin icinde Atatürke hakaret ve devleti asaglama var...11 Yorumla- +1 yıl
Ben de aynı şeyi söylüyorum. Atatürk, Fransızca bilirdi. Diğer dilleri bildiğini iddia etmek onu yüceltmek amaçlı uydurulmuş yalanlardır. İşte bu ikisinin arası tartışma ve sorunun konusu... Fransızca dışında başka dil biliyor muydu ve ne ölçüde?
Atatürk en büyük lider. O zamana göre gayet iyi dili biliyordu eminim. Şimdi para var, İnternet var, Google asistan var, dil kursları var, gidiyor musunuz sevgili pitirciklar? Sadece Türkçe bildiği halde hiç Türkçe kitap okumuyorsunuz. Eleştirmek çok kolay yapmak zordur.
21 Yorumla- +1 yıl
Я понял тебя. :D
Tuğçe' nin yorumunu alkışlıyorum dönemsel farklılıkların olması gayet normal zaten Atatürk ün eğitim geçmişi askari okul değilmi o zaman aynı eğitimi almasıyla gerekir şu an askeri okul mezunları 3 dil biliyor. Tayyip le Atatürk ü kıyaslamak demek zaten Atatürk e eşdeğer bir başkan olduğu göstergesi ni olduğunu çıkartıyor
40 Yorumla
+1 yılŞöylede bir durum var ama okuma oranının fazla olduğu dönemde üniversite mezunuyum diye yalan atmak ne oluyor. İmkan varken tarihi bile öğrnmeyi b reddeden birinden dil öğrenmesini beklemek? Bahanesi çok olandan birşey beklememek lazım osmanlı döneminde tayyip yaşasaydı eminim sadece çiftçi olurdu.
20 Yorumla
+1 yılDil bilmek güzel bir şey fakat bir ülke lideri için halkın refahını sağlamak dil bilmesinden daha önemlidir. Bu herhangi bir lider veya herhangi bir ülke için de aynı. Bugün bi Rus vatandaşı Putin'in veya Lenin'in kaç dil bildiğine bakmaz. Şu an içinde yaşadığı dönem liderlerinin o vatandaşı refah bir yaşama ulaştırıp ulaştırmadığına bakar.
10 Yorumla
+1 yılerdoğanın elinde bütün imkanlar bütün devlet desteği var istese 50 dil bile öğrenebilir öğrenmiyorsa bu devletin değil erdoğanın ayıbıdır
413 Yorumla- +1 yıl
Atatürk kaç dil biliyordu?
- +1 yıl
google varken neden bana soruyorsun bunu?
- +1 yıl
Google da araştırdım ve özetini burada soru olarak sordum... Yani Google da bilmiyor.
- +1 yıl
aynen biraz öyle herkes başka bişey söylüyor ama en az 3 dil bildiği kesin
- +1 yıl
Hangi diller bunlar?
- +1 yıl
türkçe ingilizce fransızca
- +1 yıl
İngilizce bildiği nasıl kesinleşti?
- +1 yıl
youtubeye şöyle bir baktım da ingilize fransızca cevap veriyor :D
- +1 yıl
Youtube? Böyle bir kayıt varda tarihçiler mi bulamamış :)
- +1 yıl
atatürkün videoları var büyükelçi ingilizce konuşunca fransızca cevap veriyor kıza türkçeye çevir diyor amerikaya da türkçe sesleniyor büyük ihtimal o da ingilizce bilmiyor ama fransızca bildiği kesin
- +1 yıl
O halde İngilizce bilmediği "kesin" oluyor. Doğru mu?
- +1 yıl
kesin değil bence anlıyor ama konuşamıyor
+1 yılÖlmüş gitmiş adamı mezarımda rahat bırakın artık milleti birbiriyle kıyaslamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz.
22 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar birbirine saygılı olduğu zaman.
- +1 yıl
Çok haklısın.
- Eğitim & Kariyer konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılBende youtube'den Fransizca konustugunu gördüm onun dısında bir bilgim yok.
Mustafa Kemal Atatürk'ün söylemedigi ama söylenmis gibi paylasildigi bir cok söz var. Bu yabanci dil konusu da bu duruma benziyor bence.30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAtatürk yabancı dil biliyordu çünkü kurmay olmak için bile yabancı dil gerekli idi ama evet şu konuda haklılar Gerçekten o dönemde dünyanın en iyi askeri okullarından mezun oldu. Çok iyi bir eğitim aldı. Ama Lider kişiler yabancı dili kullanma konusunda zamanın şartlarına göre davranmayı tercih ediyorlar.
10 YorumlaKaç dilse kaç dil bunun hiç bir önemi yok. Dil bilmek bir marifet de değildir ayrıca.
138 Yorumla- +1 yıl
marifettir ama sen bilirsin
- +1 yıl
ahahhahaha kesin aktrolsun
- +1 yıl
zekayla alakası yok ama eğitimsizlikle çok alakası yok eğitimsiz zeka da anca boş işlerle meşgul olur
- +1 yıl
zekayla alakası olduğunu söyleyen olmadı ama bi insan 5 dil biliyosa bu bir marifettir
- +1 yıl
5 dil biliyormuş hiçbir marifeti yokmuş yalana bak yalana 5 dil bilen o kadar fazla marifete sahip olur ki aklın şaşar
- +1 yıl
tükürdüğünü yalıyor aynı erdoğan gibi bu da
- +1 yıl
dil bilmek marifet değildir diyen kim olursa olsun bence aktroldür
- +1 yıl
@KsininMeraklıErkeği Ayrıca Tarih araştirmalarinda yorum yapilirken o dönemi koşulları elle alınarak Yorum yapılmadılir simdi birsürü imkan varken bile atatürkün yarısı kadar bilgiye sahip insan sayisi az atatürk matamatik geometri Hatta mühendislik projesi bile yapmıştır Köy şehirleri kendi projesi Danimarka olams 'lazim atatürkün projesini uyguluyorlar peki kendi değerlerimize biz sahip çikiyormuyuz Çok Bilgili Meraklı kişi
- +1 yıl
Ha pardon o senin yaşinda KS de takılmıyordur Belki ondandır
- +1 yıl
@ØŔůhĚmīčīØ sahip çıkılması gereken bir değerimiz var da benim mi haberim yok?
- +1 yıl
aahhahaha güldürme Beni bilgili insan (!)
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği senin değerlerin yok ki nepsi nitelikli dolandırıcılık. hatırladın mı
- +1 yıl
@sadecebirisi2323 18lik velet hayatında 1 kitap bile okumamış bana akıl mı veriyor?
- +1 yıl
insan hakları evrensel beyannamesini müslümanlar mı çıkardı?
- +1 yıl
hahahahahahaha Kadınlara İlk seçme ve seçilme Hakkı Tanıyan Ülke Türkiyedir
- +1 yıl
Ne kadar merkalıınız kendi Ülkenizi kötülemeye
- +1 yıl
merkalısınız
- +1 yıl
klavye sorunu pardon meraklı anladınız işte😂
- +1 yıl
Neyse yorum yapan şahsiyeti fazla rahatsız etmek istemiyorum Demek istediğim Türkler zamanında herseyin ilkerini atmıştır günümüzde mesela Doktor Oktay Sinanoğludur
- +1 yıl
dünyanın ilk genç profösörüdür
- +1 yıl
en genç profösörü telofonda sorun var yazamıyorum deliricem
- +1 yıl
@ØŔůhĚmīčīØ cahiller okuyun öğrenin sağdan soldan her duyduğunuza körü körüne sorgulamadan inanmayın tr.wikipedia.org/.../Kad%C4%B1nlara_oy_hakk%C4%B1
- +1 yıl
Sağdan soldan mı?
- +1 yıl
@ØŔůhĚmīčīØ ilk seçme seçilme hakkı tanıyan ülke demedin mi yalancı seni
- +1 yıl
Bana sağdan soldan diyene bak hele wikipediyi atmış
- +1 yıl
Üstün zekalı insan oy kulanma o
- +1 yıl
@ØŔůhĚmīčīØ neyi atarsam işine gelirdi atatürk heykelinin kucağına oturanların yazılarını mı?
- +1 yıl
Neyse telofon donuyor sinir oldun zaten
- +1 yıl
Ya ne kadar absürt konuşuyorsun ya
- +1 yıl
@ØŔůhĚmīčīØ seçmek ne demek?
- +1 yıl
Kendi bölümune yaz kizı rahatsız edip duruyoruz
- +1 yıl
telofonda donuyor zaten sorun var yazamiyorum
- +1 yıl
münazara yapıcam senle sonra zaten senin güzel bir pataklanmaya ihtiyacin var
- +1 yıl
@ØŔůhĚmīčīØ Onu engelledim... Gereksiz gevezelik eden mahalle karısı gibiydi. Her cümlesinin içi boş ama durmadan konuşuyordu.
+1 yılBunun videosu var Fransızca konuşurken çekilen üstelik başımızdaki adam hiç bir şey bilmediği halde başkomutan reyiz okuyor da Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurmuş onu da bilmez mi?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜşenmeden bunları araştırmışsın goohleden tebrikler 😀 Okul ve ders notları baz alınsa çoğumuzun bilmiyor anlamı çıkar.
14 Yorumla- +1 yıl
Harika bir noktaya temas ettin. İşte bu soruyu üşenmeyip araştırmış olmamın nedeni buydu. Yani ders notları ile yabancı dil bildiğinin iddia edilmesi. Ama buna yorum yaparsam taraflı yazdığım düşünüleceği için vurgu yapmadım. Evet, haklısın. Okulda aldığı eğitimle o dilleri öğrenmesi mümkün değil. Hele ki o dönemin şartlarında. Ancak Fransızca üzerine kursa da gitmiş ve o dönem Fransızca, Osmanlı içinde de yaygın olarak kullanılan popüler bir dil. Bu nedenle sadece, Fransızcayı iyi derece biliyor ama diğer dilleri bilmiyor olması kuvvetle muhtemel.
Cevap sahibi+1 yılYa da tersi biliyor anlamı da çıkar.
- +1 yıl
Fransızca konuşurken çekilmiş video kayıtları var. Ama mesela İngilizce için tercüman ile konuştuğunu gösteren video kayıtları da var.
Cevap sahibi+1 yılFransızca biliyor kimse inkar edemez, diğer dilleri de idare eder şekilde ama bugünün idare ederinin çok çok ötesi o da bir gerçek. Halamın kızının dili İngilizce Almanya'ya erasmusa gitti Almanca'yı çok az bilirim idare eder derdi hep ama çatır çatır biliyormuş neredeyse, neredeyse hiç zorlanmadı, dersler Almancaymış.
tuğçeyi bilirim
sezenin oğlu az bafilemedi bunu
Atatürk tartışmak için sağlam beyinler ve kaliteli ortam lazım
her yerde tartışılmaz10 YorumlaTuğçe Kazaz doğru şeyler söylüyor
Ama akildan yoksun angutlar köpürüyor.
Bu daha iyi günleri...10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 337 cevap paylaştı. Pek bilgim yok. Sadece Türkçe biliyordu diye biliyorum. Tuğçe'yi haklı buluyorum.
10 Yorumla
+1 yılDoğru Haklısın Adam Ülkenin kıçini kurtarmaktan zaman bulmaması gerekiyor
10 YorumlaArapça çok iyi biliyordu. O dönem Fransızca modaydı ve biliyordu. İngilizce biliyor olabilir.
10 YorumlaBenim adıma gayet güzel açıklama yapmışsın
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Soruda yazmayı unutmuşum. Sırası gelmişken senin cevabının altına not olarak düşeyim :) . Merak edenler, özet olarak yazdıklarımı araştırabilirler.
+1 yılAhrette sorar öğreniriz.
10 Yorumla
+1 yılBiže ne mk ne kadar önemsiz ve gereksiz bir şey
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 421 cevap paylaştı. Tuğçe'nin bakış açısı güzel 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu devletimiz daha iyi bilir. 🙏
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAtatürkle alakalı hiçbirşey umrumda değil
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası