Atatürk'ün birçok yabancı dil bildiği ne kadar doğru?

Öncelikle belirteyim. Amacım Atatürk eleştirisi yapmak değil. Aksine, kendisini Atatürkçü görüp, yalanları ile onu yücelterek toplumu aldatan, sahtekarları eleştirmek. Bu toplumun sahte bilgilere değil, gerçeklere ihtiyacı var.

Yabancı dil bilmek deyince, birkaç kelime bilmek ile akıcı şekilde konuşmak farklı referanslardır. Önemli olan, hangi referansı aldığınızdır. Konu birkaç kelime bilmek ise, ben 20 den fazla dil biliyorum. İkinciyi referans alırsak, sadece İngilizce biliyorum. Sorumda referans aldığım akıcı olarak konuşup, okuyabilmektir.

Özet geçiyorum.
Atatürk, Rüştiye'de (ortaokul) sadece Fransızca eğitimi alır ve en yüksek not ile geçer. İdadi'de (Lise) yine sadece Fransızca dersi alır, ancak notları düşüktür. Fransızca kursuna gider ve notunu yükseltir. Harp okulunda ise oldukça parlak bir öğrenci olmasına rağmen, Fransızca notları 38'dir (%70) .
Ayrıca, Harp okulunda eğitimini aldığı, Almanca ve Rusça derslerinin başarı notu 42 (%80) dir.
İngilizce eğitim aldığına dair hiçbir kayıt olmamasına rağmen, bildiğine dair sekreterinin ifadeleri referans gösterilmiştir. Sekreterin bundan haberi var mı, bilmiyoruz.
Bulgaristan'da ateşe olarak görev yapmasından dolayı, Bulgarca bildiği "iddia" edilir. Ancak bununla ilgili hiçbir kanıt yoktur.
Bunun dışında, Arapça ve Farsça bildiği de iddia edilmekle birlikte eğitim ve ya kaynak gösterilmemiş, Libya da kalışı, kanıt olarak ortaya koyulmuştur.

Sizce , Atatürk kaç dili akıcı olarak konuşabiliyordur?
Tuğçede böyle düşünmüş.
Tuğçe'de böyle düşünmüş.
Güncellemeler
+1 yıl
Tuğçe Kazaz : Doğruya alerjisi olanlara söylüyorum: O çok övdüğünüz Atatürk'ü çok sövdüğünüz Osmanlı yetiştirdi, haddinizi aşmayın! Eleştiride akıl kullanın, küfür yerine fikir ile gelin yoksa tedavi amaçlı yumuşatarak verdiğim bu dozları sertleştiririm, sonra tımarhane bile sizi kurtaramaz!
Atatürk'ün birçok yabancı dil bildiği ne kadar doğru?