Espri oluşması için komik olmak mı?
Yoksa komik olduğun için esprinin kendiliğinden oluşması mı?
Bunu bir düşünün bakalım.
Hiç izlemedim. Ben hayatımda Kurtlar Vadisi'nden başka Türk dizisi de izlemedim zaten. Leyla ile Mecnun çok övüldü zamanında ama izlenmeye değer mi bilmiyorum.
Dizi zaten absürt komedi kategorisinde. Tabii ki normal hayat akışındaki bir olay olmayacak. Bu da ayrı bi tür, sevmek beğenmek zorunda değilsin. Ben de kara mizah dizilerini filmlerini beğenemiyorum maalesef.
Absürdlüğün komik gelmesi için öncelikle dizinin normal bir zemini olması gerekir Avrupa Yakası gibi. Leyla ile Mecnun dizisi temelinden absürd.
Avrupa Yakası absürt komedi değil ki, sitcom. BoJack Horseman var izledin mi bilmem, bayılan arkadaşlarım da var ben izledim 3. bölümden bıraktım, saçma geliyor bana da. Ama bu zevkle alakalı bi şey.
Anlıyorum. Sadece örnek verdim. Jet Sosyete de sitcomdu ama normal temeli yoktu.
Diziyi izlemedim bu arada ama komik gelmeme sebebi absürtlüğündendir diye düşünüyorum. Ben de bu türleri sevmem o yüzden başlamadım hiç, başlayıp yorumlarım bi ara :D
İzlemeden yorum yapıyorsan yorumun geçersiz öncelikle. Beğenirsin beğenmezsin o sana kalmış. Neden sürekli bu ne mk buna mı gülüyorsunuz dersiniz anlamıyprım. Öznel bir şey bu sen izleme ben izlerim
Absürdlüğün komik gelmesi için öncelikle dizinin normal bir zemini olması gerekir Avrupa Yakası gibi. Leyla ile Mecnun dizisi temelinden absürd.
Normal bir hayatı olan kimse yok. Dizide normal bir kişi yok. Hep hayaller rüyalar alemi. Avrupa Yakası dizisinde normal kişi evin babası Tahsin'di. Çoğu kişi farketmez ama adam vefat etti ve dizi bitti. Temel olmadan absürdlük olmaz. Neye absürd deriz? Normal olmayana. Peki normali görmeden absürdlük komik gelir mi? Bir yere kadar gelir, sonra sıkar.
Peki.
Öyle abartıldığı kadar çok da izlenmedi zaten. Hatta trt de olmasaydınreyting yüzünden kaldırıldı da. Şimdi göreceğiz bakalım exxen’e geçti. Göreceğiz hanyayı konyayı.
Cevap
6Cevap
En sevdiğim ve hayatım boyunca izlediğim tek dizi.
Herkesi memnun etmek mümkün değil tabi fikrine saygı duyarım 😅
Bende cok abartildigini dusunuyorum o dizinin
Bana göre de komik değil
zeki insanlara göre komik
Peki.
izlemedim
Hic izlemedim
izlemedm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?