Benim Venüs. Çünkü o şahsına münhasır bir gezegen. Herkesin aksine, ters istikamette döner. 450 dereceyle yüzeyi en sıcak gezegendir. Ateşle, lavlarla kaplıdır, işte bu yüzden ona aşk tanrıçası ''Venüs''ün adını verdiler. Venüs'ün doğumu da manidardır, Kronos, Venüs'ün babası Neptün'ün penisini orakla keser ve Neptün'ün penisi suya düşer. Hemen akabinde o köpüklü sudan Venüs doğar.
Babası Neptün de bizim denizlerin tanrısı Poseidon (Neptün)'dan başkası değildir. Mavi gezegen olduğu için ''Kesin deniz vardır.'' diye deniz tanrısı Neptün'ün adını verdiler ama zamanla Neptün'de su olmadığı ortaya çıktı. E bu tanrı nerede yüzecek şimdi?
Sizi en büyüleyen gezegen hangisi?
Güneş Sistemi'nde sizi en çok büyüleyen gezegen hangisidir?
Dünya elbette, bunca zamandır insan gibi bir canlıya ev sahipliği yapıyor ve bunca zarara rağmen kendi yaşıyor, bizi de yaşatıyor. 😄 Dünyaya torpil geçmeden bir yorum yapmam gerekirse Uranüs. O soğukluğu, esen rüzgarları, sisli gizemli havası... 👀 Hatta gözle görülür büyüklüğü olmasına rağmen diğer devler gibi antik gök bilimciler tarafından keşfedilememiş bu sisten dolayı. İlk adı da Uranüs değildir aslında fakat keşfedildiğinde ismi kabul görmeyince Yunan mitolojisindeki Uranos, yani göklerin tanrısından alır bu ismi. Diğer gezegenler adlarını Roma mitolojisi tanrılarından almaktadır. Ve Uranüsün 27 tane uydusu vardır. En sevdiğim yanı da bu uyduların hepsinin William Shakespeare ve Alexander Pope’un kitaplarındaki karakterlerin ismini taşıması. Ve ters istikamette dönen tek gezegen Venüs değildir, Uranüs de ters yönde döner. Bir Venüs sıcaklığına sahip değil elbette. 🥶
Aslında çevresindeki halkanın etrafında dönüp duran su buzları olduğunu biliyorum ama ben yine de onu masallardaki gibi gezegenin etrafındaki bir halka olarak kabul ediyorum ve bana çok huzur verici geliyor. Hep o halkada oturup gezegenleri, büyük boşluğu izleyip kendi sesimin bile olmadığı bir sessizlikte dönüp durmayı istiyorum.
Satürn'ün halkası gaz değildir, onlar asteroiddir ve Satürn uzun bir sürenin ardından evrimini tamamlayacak ve o asteoiroidleri tamamen kendisine çekecek. Çünkü kütlesi büyük olanın çekim gücü vardır. Tamamen gaz olan Jüpiter'dir, onda ayak basılacak yer yoktur bu yüzden. Dolayısıyla ''halkası gazdır'' diyenleri en başta şutluyoruz, gelemezler :D
Küçük gök cisimleri. Kütleleri vardır, dolayısıyla üstüne çıkıp çekirdek çitleyebilirsin ama sürekli döndükleri için başın döner, kayıp düşme sonra uzay boşluğunda seni aramayalım :D
Cinsel organ değil aslında, sadece suya düşüyor ve Venüs doğuyor. Penis mi o şekle giriyor yoksa penis tamamen yok olup Venüs mü doğuyor o kadarına mitoloji bilgim vakıf değil. Ama Homeros Zeus'un torunu olduğunu da iddia eder. O şekilde doğuş sadece bir muamma.