Çok büyük bir hevesle okumaya başladığım fakat kitabın yarısına gelmeden sıkıldığım eserlerden biri "Genç Werther'in Acıları" olmuştu :(Sizi hayal kırıklığına uğratan bir kitap var mı?
Okuduğunuzda hayal kırıklığına uğradığınız kitap hangisi?
Tuncay Özkan isimli itin... Mit'in Gizli Tarihi... Yarısına dek okudum. Koca bir çöp... Hasan Cemal isimli soyu bozugun... Kürtler... Yarısına dek okudum... Çöp... Zülfü Livaneli isimli soytarinin... Konstantiniyye Oteli Yarısına dek okudum... Çöp..
An Introduction to the History of the Turkic Peoples. Peter Golden'ın bu kitabı için Türkleri en iyi anlatan temel yapıt dendi. Türkler hakkında yazılmış bazı kitaplar bu eseri referans gösterdiler ancak Türklerin kökenine dair daha fazla ayrıntı varken onlara yer verilmedi. En azından ben daha fazlasını bekliyordum belki de övüldüğü için. Yerli kitaplardan da Çalıkuşu diyebilirim.
Fareler ve İnsanlar da çok övülen bir kitap ama onu da hiç sevememiştim. O da başlı başına bir hayal kırıklığıydı. Beğenmediğim kitap çok ama güzel olduğu söylenip beğenmediğim kitaplar hayal kırıklığı yaşatıyor sadece
Binbir güneş khaled hosseini bu kitabı okurken dayanamadım çünkü küçük yaşta evlenmek zorunda kalan dayak yiyen ve bir yandan da evlilik dışı olduğu için babasının evinden uzak durmaya mecbur bırakılmış meryemin, hayat hikayesini okurken içim acıdı bunaldım yarıda bıraktım ama tekrar başlayacağım sanırım
En son Adil Yıldırımın Şeytan tüyü adlı kitabı hayal kırıklığına uğrattı.
Yazarın tüm kitaplarını aldım kendisini takip ediyorum güzel videoları var ama kitapta o başarıyı göremedim. Sıkıla sıkıla bitirdim kitabı diğer kitaplarına geçtim. O kadar para verdim sıkılsam da bitirecem😑
Hayal kırıklığına uğradığın kitap zamanında Avrupa’da Werther modası başlatmıştı; birçok depresif genç Werther gibi sarı pantalon ve mavi ceket giymeye başlamıştı; bazıları da intihar ediyordu hatta.
Kürk mantalu madonana. Övguleri hep popiler kültür esintilerinden aldiğini dusunmustüm. O donemki ruhsal drumdan mi ne. İlk defa kitap okurken gözüm doldu.