Yalan olur
Ama kilidin kalktığı belli. Bir şiir alıntıdı nasıl yorumlarsınız?
Ama kilidin kalktığı belli. Bir şiir alıntıdı nasıl yorumlarsınız?
Benim yorumum şu olurdu.
Desem ki kapı çalındı, bir aşkın başlangıcı için yüreğinin hop etmesi dediğimiz anı simgeler.
Yalan olur. Aşka dair umudu olmayan, kırgınlıkları ve ağır yaşanmışları olan bir insanın buna inanmamamak için öne sürdüğü bahaneler, korkuların arkasına sığınma çabası.
Ama kilidin kalktığı belli. Bu bahanelerin ardına ne kadar sığınmaya, aşktan uzak durmaya çalışsa da, bunu söylesede aslında olan belli. Bir şey var başlıyor ve bunu saklayacak bir bahanesi yok.
Benim yorumum böyle. 🙂🙂
Edit: Çalındı yazmışım, klavyem sağolsun, açıldı olacak.
Ayrıca bir ekleme daha, ama kilidin kalktığı belli derken bir şeyi daha söylüyor. Saklamak mümkün değil, bahanesi yok her şey ayan beyan ortada, saklanmaya çalıştığım şey çoktan içeri girdi diyor. 🙂🙂
Bu iki üç mısraya bakarak bunu istediğin gibi yorumlarsın aslında.
Ama öncesine bakarsan ki uzunca bir şiirdir Bir Yusuf Masalı. Şöyle der.
...
Dünyayı karman çorman bıraktı önüne
Dünyayı, önce onu delmek
Yusuf'a varmak gerekti
Desem ki kapı açıldı
Yalan olur
Ama kilidin kalktığı belli.
Ve şöyle devam eder.
Vardıysa bir kuş
Kalbinden başka yeri olmayan vurulacak
Vuruş değil de vuruluş kilidi kırsaydı
Kendi sorgusu yüzünden ayağa kalkıyor insan
Arıyor. Yusuf bir ayna mıdır acaba?
Çetrefil, kuşku dolu, yadırgamak
Ne kadar kendi olabildi insan
O kadar başka...
Yani aslında çok şeyler saklıyor içinde. Şiiri baştan sona okumak lazım bunun içinde. Neyse bana uyku vakti gelsin artık. 😂😂
Ooo! Bir de bazı yerleri resmen kendim yazmışım. Kusura bakma şiirin orijinalini okuyunca sövme diye not düşeyim dedim. 🤣🤣
Ben şiirin anlamı bilmiyor derdim. 😂😂 Sen bir şey yapma göndermeler ile iş yapmak henüz ne yapacağını bilmeyen insanın işidir. Zaman ver önce ne yapmak istediğine o karar versin
İsmet Özel'i bende severim, ama neden Orhan Veli, Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Atilla İlhan, Cahit Sıtkı, Ahmet Kutsi Tecer vs. değilde İsmet Özel. 🤣🤣
Bence sormak dediğin şey illa karşılıklı olacak değil. Sen bir başka şairi paylaş bakalım sana yanıtı ne olacak? Birebir sormak için zaman lazımsa, şiirler yol göstersin sana. 😉😉😉
Bazen de yemlemek gerekir. Yemlik şiirlerde bugün. 🤣
Aşk başIamadan güzeI,
KaIpIerde heyecan
BakışIarda korku oIduğu zaman güzeI…
Birbirimize sezdirmemek için çırpınış,
BaşkaIarı görmesin diye çabaIayış,
GözIerim gözIerinin mavisine değdiği zaman…
Aşk başIamadan güzeI….
Ümit Yaşar Oğuzcan 😉😉😉
Cevap
1Cevap
Yatarken kapıjızı iyi kilitleyin, hırpısı var hırsızı var diyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?