Oryantal Dansı Hor Görülecek Bir Dans mı Siz Hor Gorur muydunuz?
Evet Hem de Baya
Hayir Hiç de Değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bu hususu hoşuma giden bir yazıyı çevirerek cevaplamak istiyorum, zira çok güzel anlatmış yazar.
Oryantal dans ortadoğu ve kuzey Afrika merkezli olarak dünyaya yayılan, aslında ritüel dansı olarak oluşmuş bir dans. Eskiden Anadoluda insanlar büyülü ayinlerde yaparlarmış bu dansı, ya da Suudi Arabistanda doğum yapan bir kadının etrafında oryantal dansı yaparmış diğer kadınlar, erkeklerin göremeyeceği, gizli bir dansmış.
Antik Roma ve Yunan uygarlıklarında dahi doğurganlığı simgeleyen, kalça hareketlerine dayalı dans çeşitleri mevcuttur, zira çok tanrılı dinler zamanında kadınların tanrıçalarına olan minnetlerini gösterme yollarından biri bu zarif, kadınsı danstı.
Ancak bu tapınma ve şükran şekli, İslamiyet ve Hristiyan inancının ortadoğuya gelişi ile son bulma noktasına gelmiştir. Zira bu dinlerin ilk işi diğer tanrıları yok etmek olmuştur.
Yazıda özellikle en hoşuma giden kısım da şudur : "Mısır'ın kutsal sanatından geldiği için bir sanat olarak kabul edilir. Mısırlıların dünya anlayışının en derin ifadesidir. Bu dans, dünyadaki kadınların bilgisinin bir temsilidir."

Bu kadar çeviri yeter diyerek kendi görüşlerime geçiyorum. Oryantal dans, tarihin gördüğü en kadınsı, en derin duygulara sahip danstır. Erotik bir dans demek bence doğru değildir. Evet, kadın vücudunu mümkün olan en zarif hali ile gösterir, ancak erotik dans damgası yapıştırmak sadece aşağılamaktır.
Şimdi sorarım sana, bu kadar derin manaları, geçmişi olan bir dans olarak, Oryantal dans sence hor görülebilir bir dans mıdır?
Asla ve asla değildir.
Hor görülen aslen Ortadoğudur, Oryantal dans değil. Zira hiçbir dans yoktur ki, kadını oryantal dans kadar zarif yaşatsın.
https://medium.com/thethinktank/what-is-oriental-dance-9e4e31fa1599
Oryantal dans bazı kesimler için utanç ve erotizm olarak algılamasından dolayı farklı kalıplara sokan kişiler var. Ama hor görülecek bir şey değil bu...
Bence de sonucla eglence mekanlarinda kendimizi guldurmek icon degil dansi cok sevip dans okulunda ders alip dans günü sahnede oynamak
Cevap
5Cevap
Bence kesinlikle değil bende yapıyorum. Ayrıca İstanbul da 3.5 ay boyunca özel dersini almıştım.
Benim latin danslariyla beraber en sevdigim dans oryantal
Dans konusunda çok zengin bir kültüre sahipler bence Amerika kıtası.
Balo danslarının bence unutulması Vals daha az hareketli ve zarif duruyor ama Oryantal bence hem bizim toplumumuza daha uyumlu olması hareketli olması bunu daha güzel yapıyor diye ders almıştım sevdiğim için gitmiştim çünkü oryantali bende çok seviyorum :)
Hor görülüyor. Hande Sarısu işinden kovuldu bu yüzden
Bu bir haksizlik olmali ama dansozluk amaciyla yapmiyorsa haksizlik
İnstagram'a video atmıştı o yüzden
Evinde veya sahnede yapiyorsa atmista yani tam haksizlik ama eglence mekanlarindaysa bir sey diyemicem
Hande Sarioğlu o
Evet öyleydi galiba
Yürek hoplatacaksan bana her yol kuytuda peçete bebeğem 😏
Hor görmem. Üniversitede bir kız arkadaşım yapardı saygı duyarım.
Üniversitenizde dans kulubu olarak oryantal vardi o zaman sizin unide
oryantale guzel gidiyor ritimli mi ritimsiz mi
Evet dans kulübü vardı. Ritimli ritimsiz nasıl oluyor bilmiyorum. Normal oryantal yani. Çok defa izlemeye gittim ve alkışlardım onu.
Darbuka muzikli olan ritimli darbuka yoksa baska calgiyla caliyorsa o riyimsiz
Dans kulübünde oryantal vardi o zaman
Vardı evet. Çok da severim ben oryantal izlemeyi.
Yeditepe Koc Ekonomi ve Sabanci da var oryantal dans siz bu üniden 1 tanesinde mi okudunuz
Hayır.
Hangi universiteydi
Burdan özel bilgi vermiyorum. Mesaj atarsan öğrenirsin.
oryantel bir kültürdür. halk edebiyatının mirasıdır.
Hangi tarz müzikler oryantale guzel gidiyor ritimli mi ritimsiz mi
Aynen
neden hor görünsün ki
Oryantal dans bazı kesimler için utanç ve erotizm olarak algılamasından dolayı hor goruluyor hele ki eglence merkezlerinde dansozluk yapmalari da hor goruluyor
Erotizm utanç verici bir şey mi? Erotizm öyle görenler onun kölesi olmuş kişilerdir
Sadece bana yaparsanız güzel olur hanımefendi
oryantale guzel gidiyor ritimli mi ritimsiz mi
Ritimsiz hanımefendi
Maalesef sevmiyorum ritimsiz
Anladım hanımefendi
Kime yapıyorsunuz
Kimseye yapmiyorum dansozluk icin asla yapmam ama en sevdigim danstir kursuna gidip ya da universitede dans kulubu varsa sahnye cikip yapardim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?