Kimisi kitaplarına kıyamaz, gözbebeği gibi bakar paylaşmak dahi istemez, kimisi de başkasına okuması için kitabını ödünç vermeyi tercih eder. Peki siz okuduğunuz kitapları, birisi isteyince okumak için ödünç verir misiniz?🎈
Kitaplarınızı başkasına okuması için ödünç verir misiniz?
Merhaba, Kitaplarımı çok sevmeme rağmen bu konuda cömert olduğumu düşünüyorum.
Kitabıma sıkı sıkı sarılmak yerine, o kitabı daha fazla insana ulaştırmak ve okutmak çabasındayım belki de. Bu yüzden kitaplarımı paylaşmayı severim.
Benim için çok özel yeri olan, hediye dışındaki kitaplarımı seve seve ödünç veririm. Hatta biri istemeden bile okuması için tavsiye niteliğinde verebilirim. Paylaşmak güzeldir.
Bu durum beni rahatsız ediyor çünkü kıyamadığım ve bir sayfasını dahi kırıştırmadan okuduğum nice kitabımı mahvetti insanlar. Kitap, kalem, oyuncak ve defterler ince çizgim açıkçası. Çok çocukça geliyor değil mi? Parayı, makyaj malzemesini, kıyafeti hatta iç çamaşırımı dahi paylaşırım. Arabam olsa arabamı paylaşırım ama dediğim gibi, bunlar benim için kırmızı çizgi. İçimde tamamlanmayan bir şeyler olduğunu düşünüyorum, bir türlü, çocukluğumdan beri tamamlamayı beceremediğim şeyler...
Şimdiye kadar kime ödünç kitap verdiysem geri gelmedi diyebilirim, onun haricinde kitaplarımı beğenip istiyorlar , bende , artık kitaplığında kitap vermiyorum, aynısını alıp hediye ediyorum, onlara kıyamıyorum, yıllar sonra tekrar tekrar okuyup bilgilerimi taze tutuyorum
Kitaplarıma çok bağlıyım , gerçektende onları kıskanıyorum😂 Aslında veriyorum kitaplarımı başkalarına bazen okumaları için ama ellerim titreyerek... yani pek gönülden olmuyor ya. Yırtılır , zarar falan verirler kitabıma. Bu yüzden kitabımı bölüşeceğim kişiyi iyi seçmeğe çalışıyorum. Pis, kitaptan anlamayanlarla paylaşmam...
Ödünç veririmde, gerçekten geri geleceğine inancım varsa. Çünkü değerlidir bazısı. Fakat benim için önemli bir kitapsa, altını çok çizdiysem, vs. vermeyi tercih etmem. Günlük gibi olmuştur çünkü.