ABD Havacılık ve Uzay Ajansının düzenlediği çevrim içi fotoğraf yarışmasında, uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı, finale kalan iki fotoğraf arasından birinci oldu.Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika Kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların bulunduğu kare, 32 fotoğraf arasından finale kalmıştı. Ve birinci seçildi. As bayrakları as assss!
NASA'nın yarışmasında Van Gölü fotoğrafı birinci seçildi! Bayrakları astınız mı?
Ama yarışmayı kazanması gerçekten fotoğraf değerinden mi yoksa oy kullanan kişi sayısından mı ondan emin değilim.
Fotoğar Türkiye'ye ait olduğu için yüzbinlerce Türk bu fotoğraf için oy kullandıysa birinci seçilmesi normal.
Ama bence yüzbinlerce farklı mesleklerden insanlar yerine, mesleği fotoğrafçılık olan profesyonellerden oluşmuş bir juri tarafından seçilseydi gerçekten yarışmayı kazanırdı.
Eskiden de milyonlar dünyanın düz olduğunu düşünüyordu, o dönem de dünya düzmü yoksa yuvarlak mı diye bir oylama yapılsaydı dünyanın düz olduğuna karar verilirdi.
Bir şeyin sanatsal ve bilimsel değerini o konuda fikri olmayan milyonlar değil, o konuda uzman olan insanlar belirliyorsa o şey gerçekten o değeri hakkediyor demektir.
gurur verici biz Türkler için tabi ki Anadolu'da yaşayan düşmanlar bu duruma hiç sevinmez hatta aşağılamaya çalışır emeği gecen her kişiden Allah razı olsun bayarak her vakit hazır Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi bayrağı çektim ön safa geçmiş bulundum
Van gölünü(bölge insanına göre denizi) görmek ve gölde yüzmek nasib oldu yazın harika bir yer sıcaklık 30 derece civerında ve en güzeli deniz kenarları gibi boğucu nem yok suyu sodalı ve bence şifalı. Uzaydan çekilmiş fotoğrafıda birinciliği hakediyor.
Gurur verici bir haber değil. Doğal bir yapımız birinci oldu, ürettiğimiz ya da emek verdiğimiz bir yapı değil. Gururlanmak saçma. Çoğumuz gölün yanından bile geçmedik.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkleri bir şeye aday göstermeyeceksin aslında, millet ikişer üçer hesap açıp oy vermişlerdir, gözüme gayet basit bir resim olarak gözüktü belki birinci olmayı hakeden ne fotoğraflar vardı. Bunu Türkiye'den nefret ettiğim için falan söylemiyorum, adil bir yarışma olsaydı daha iyi olabilirdi, adamlar bize bakıp dalga geçiyorlar "Bunların da sosyal medya delikanlılığı yapmaktan başka işleri yok" diye
cahil amerikalilar belki turkiyenin haritadaki yerini de ögrenir belki bu vesile ile. bu arada sosyal medya da bu kadar populerlik ulkenin çok boş seylerle ugrastiginin kaniti. milletin ekonomik refahi var disarda yasiyor hayati bizler telefonda.
Bunun neyine bayrak asıcam lan ben memleketmi kurtuldu a... q işsizligimi bitirdi ülke de adaletmi sagladı naptı a... q beyinsiz beyinsiz hareket yapıyonuz
Zaten kendimiz kendimizi seçtik. Eminim diğer fotoğraflara bakmadan oy veren çok kişi vardır. Madem ülkemiz bizim için bu kadar değerli o zaman bir zahmet bu vatanseverliğimizi ülkemizin güzelliklerini korumak için de gösterelim biraz. Maalesef yeryüzünden görüntüsü ve uzaydan görüntüsü arasında dağlar kadar fark var çünkü sadece oy vermeyi bildiğimizden denizlerimize, göllerimize, ormanlarımıza zarar vermemeyi ve onları korumamız gerektiğini öğrenememiș çok insanımız var.
Yarışmanın konseptini anlamadım. Ve nasıl birinci seçildiğini de anlamadım. Baykal gölü, Cenevre gölü ve Almanya-İsviçre'de hatırlayamadığım dünya harikası göller varken neden Van?
Şaşırmadım 😄 internette ülkemizin yer aldığı ve herkese açık bir anketin başarıya ulaşması çok yüksek ihtimaldir. Geçenlerde açılan konuya da yazmıştım, gurur verici tabii
komık olma ya, trollerın sayısı 1mılyona yakın belkı nlara oy ver de verırler ve bırıncı olur. Alt tarafı bır foto bu yarımayı onemlı yapan politika ve troller ulke BBG evi oldu anlayamıyor musun?
Millət aç işsizlik 10 milyon olmuş hırsızlık taciz tecavüz kol geziyor bayrakları aşalım ha ulan ülkeyi baştan sona kırmızı beyaza boyasan Bi cacık olmaz
Bi ara şırnakta bi kürt vatandaş çamaşır makinasindan uçan araba yaptı yorunlarda "türke imkansız de otur izle" yazanlarla doluydu. afeedersin ama kürdün başarısını niye türk ırkıyla nitelendiriyorsunuz
@HiçQimse olabilir Artvinde de lazlar var ama bura Laz şehri diye bir ayırmada bulunmuyorlar. 81 vilayet Türkiye Cumhuriyetinin bir parcasiyiz. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktur. Bu ırk anlamında değil birlestiricilik anlamında barışçıl bir yaklaşım.
Nası vanlısın sen ban bende sana bi örnek vereyim bi takım kuruyorsun diyelim 8 kişisiniz ve bunlarin 3ü fbli 4ü gsli 1kisi de bjkli sen gelip takım ismine Galatasaraylılar koyarsan itiraz ederler haklı olarak turkiyede de boyle durum ne demek herkes türktür o zaman x kişisi türk kökenli türk mü oluyor.
@HiçQimse Meseleye köken olarak bakmak senin sorunun burada ki Türklük etnik kimlik değil hukuksal alanda vatandaslikla ilgili. Biz federal veya özer sistemi olan bir devlette yaşamıyoruz. Ayrıca benim Vanliligimi sorgulamak sana düşmez. Hepimiz bu ülkenin bir ferdiyiz. Ayrıma lüzum yoktur.
O zaman neden türk kelimesinin geçtiği her yer ırksal anlam taşıyor örneğin türk tarihi derken neden türkiyedeki halklarin tarihi yerine sadece türk ırkının tarihi anlatiliyor demekki türk ırk niteligi tasiyor dışardan bakınca da zaten yabanci birine türküm dersen Irk olarak anlar çünkü zaten birkaç millete ortak ad verirken bir ırk adını vermek saçma