Kitap okumak için belli bir ortam mi lazım size? Yoksa her ortamda rahatça kitap okuyabilir misiniz? Ben açıkcası kalabalık yüksek sesle konuşulan bir yerde rahat okuyamam konstantre olamam kitabı okurken harfler beynimde karışır sakin sessiz bir ortam tercih ederim.
Sankin sessiz ortamlar en iyisidir. Ortalıkta fazla kişi de bulunmamalı. Herkes sessizce kitap okuyor olsa da kütüphane gibi kalabalık yerler beni gerer.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zaten kitap okumak ya da ders çalışmak için genel uyarilmislik halinin orta seviyede olması gerekir. Aşırı ses aşırı soğuk aşırı sıcak vs etkiler. Bazıları için geçerli olmayabilir bu. Mesela ben sessiz bir ortamda ders calisamam kitap okuyamam. Odaklanamiyorum sessizliğe.
Bunu nasıl başarıyorlar anlamıyorum çok fazla ses varsa odaklanamazsınki ya da arkadaşların oturmuş sohbet ediyor sen otrurp kitap mı okuycaksın tek başına ama aynı kitabı okuyup bunun hakkında konuşulabilir bak bu çok zevkli
son 3 yilda matbaa kitaplarini birakip.. genelde pdf formatli dijital kitaplara gectigim icin tabletimden okuyorum o yuzden ortam farketmiyor heryerde okuyorum..