Her ülkenin bayrağının bir anlamı vardır. Türkiye bayrağının, I. Kosova Savaşı'nda Ay ile yıldızın gökyüzünde yan yana gelmesi sonucu oluşturulduğu bilinse de bu asılsızdır, doğru değildir.
ABD bayrağındaki kırmızı çizgiler gücü, beyaz çizgiler ise saflığı temsil eder. Toplam çizgi sayısı 13'tür. ''Amerikan Bağımsızlık Savaşı''nda İngiltere'ye karşı savaşan 13 Koloni'den gelir bu sayı. Yıldızlar da eyaletleri temsil eder.
Avrupa Birliği'ndeki 12 yıldız, Hristiyanlıktaki 12 havariyi, lacivert rengi ise Meryem'im hırkasını temsil eder.
Bazı ülkelerin bkz: Fransa, Almanya, Rusya vb. bayraklarındaki 3 renk ise Hristiyanlıktaki ''teslis'' (üçleme) inancını temsil eder.
Norveç, Finlandiya, İngiltere, Yunanistan, Gürcistan gibi daha birçok ülkenin bayrağında haç sembolü vardır. Türk bayrağındaki hilal ve birçok İslam ülkesinde de aynı sembolün olması, ülke bayraklarında dinî değerlerin yansıdığını gösterir.
Ancak bazı ülkeler, meşhur ve fazlasıyla sahip oldukları değerleri bayraklarına işler. Örneğin; Kanada'da akçaağaç çok fazla olduğundan bayrağında akçaağaç yaprağı yer almaktadır.
@SERT_MATKAP Nerede yaşayacağı sizi neden ilgilendiriyor? Bu ülkede herkes yaşayabilir; Ermeni, Fransız, Alman, Arap diye insanları ayrıştırmanın lüzumu yok. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa bunu yorumlamak bile kimseye düşmez.
Bak hanım kardeşim! Yaşın benden oldukça küçük. Bazı şeyleri söylerken belki enine boyuna düşünemiyor olabilirsin. Ermeni meselesi bu milletin bam telidir. Tarihsel bir konu bu. Ben mahallemde oturan Ermeniye düşman değilim ama tutup da çoğunluğun Türk olduğu bir ortamda kendini hedef haline getiriyorsun. Şayet ben herhangi bir sebeple Ermenistan'a gitmek zorunda kalsam hiçbir zaman Türkiye'yi seviyorum alacağım olumsuz tepkiyi düşünerek.