Ben müzeleri gezmeyi seven biriyim. Arkadaşlarıma hadi müzeye gidelim dediğimde sen Aziz Sancar mısın? bir kere maça gidelim, futbol oynayalım de diyorlar. Müzeye gitmenin nesi absürt? İnsanların neden sanata saygısı yok?
Sürekli müzeye gitmek istediğim için arkadaşlarım tarafından dışlanıyorum. Sanata insanların saygısı neden yok?
Öyle bir birey ve toplum inşâ edildi ki geçmişten bugüne ve yarınlara, asıl merak edilecek, peşine düşülecek, önem verilecek, kazanım sağlayacak, ufku genişletecek, hayata anlam katacak, bakış açılarını iyileştirecek, daha naif insan kılacak, dolu dolu yaşamaya teşvik edecek, yani kısacası bireysel ve toplumsal gelişmişliği üst seviyelere taşıyacak birçok etkenler daima gözarda edildi. Müzeler, kütüphaneler, resim sergileri, tiyatrolar vs. Önem görmedikçe aksi, salt zevk düşkünü, hayattan bi' haber yani duyular ve duyular ötesi yaşam denen kavramın içinin boşaltılmış ve yok edilmiş bir durum ile karşı karşıya kalınmış olacaktır. Dolayısıyla herkes üzerine düşeni yaparak; iyi, güzel, değerli, bizi biz yapabilecek alan ve unsurları özendirip, teşvik edip, hissederek çevreye yansitmaliyiz. Hakeza devlete de büyük görev düşüyor burada. Dilerim daha fazla geç kalınmadan gerrken her şey yapılır.
Yapabileceğin en doğru hareket müze gezmeyi seven arkadaşlar da edinmek, çevrende yok ise tek de gidebilirsin. Arkadaşların gitmek istemiyor ise zorlaman yersiz.
Jhim Rhon'un dediği gibi " En çok vakit geçirdiğin 5 kişinin ortalamasısın"
Müze gezmek çok hoş fakat sen de onların yapmaktan hoşlandığı aktiviteleri sevmeye çalışabilirsin. Empati yaptığımda , sürekli kendi hoşlandığı şeyleri yapmayı isteyen biriyle arkadaş olmak istemezdim. Tabii aynı şey onlar için de geçerli , birbirinizin sevdiği şeyleri yaparak hem farklı deneyim elde edersiniz hem de herkesin istediği olur 🌸
Sanata olan saygısızlıktan değil, daha çok sanatsal aktivitelerin ilgi çekici gelmemesinden kaynaklanıyor ne yazık ki. Yeni nesil bir müze gezmek, tarihsel açıdan bilgilenmek yerine dışarıda arkadaşlarıyla gezip eğlenebileceği zamanları tercih ediyor. Bende senin yerinde olsam tarihi zenginliği olan bir müzeyi ziyaret etmek isterdim.
Arkadaşlarım sürekli müze sanat sergi tarzı şeylerle ilgilendiğim için yaşlandığımı düşünüyorlar... Cahil olduklarını kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum...
Aziz Sancar müze mi geziyormuş cidden? Müze gezmeyi sevmemek sanata önem vermemek demek değildir, ben de resim çizerim ilgiliyim de ama müze gezmek çok sıkıcı bence de qwwaeeee