Aslında çok tatlı bir hareket gibi gözüken bu olay vergi kaçırmaktan/vergiden kaçınmaktan öte birşey değil...

söz konusu kitabın başına oğluma, kızıma, eşime, anneme ona buna diye ithaf eklerseniz, söz konusu kitap ticareti hüviyetten hediye hüviyetine döner. hediyede vergi yoktur. otomatik olarak basılan kitap ticari olarak görülmez ve vergiden düşürülür. buna vergiden kaçınmak denir. böylece söz konusu kitaptan ödenen vergi yazarın sağladığı gelirden ödenen gelir vergisi olur. ayrıca kitap için ticari vergi ödenmez.
İthaf etme çok başka vergi çok başka yerde. Sanırım karıştırdın. Kitap yazan vergisini ödüyor.
Ticaret vergisi alınmıyor. Sadece gelir vergisi alınıyor.
Bilmiyordum. Haklı olabilirsiniz. Ben yanlış biliyorumdur belki 🌺
Teşekkür ederim 🌺
Rica ederim
söz konusu kitabın başına oğluma, kızıma, eşime, anneme ona buna diye ithaf eklerseniz, söz konusu kitap ticareti hüviyetten hediye hüviyetine döner. hediyede vergi yoktur. otomatik olarak basılan kitap ticari olarak görülmez ve vergiden düşürülür. buna vergiden kaçınmak denir. böylece söz konusu kitaptan ödenen vergi yazarın sağladığı gelirden ödenen gelir vergisi olur. ayrıca kitap için ticari vergi ödenmez.
Niye birine ithaf edilince vergi alınmıyor muymus?
Ticaret vergisi alınmıyor. Sadece gelir vergisi alınıyor.
Bilmiyordum bunu bak bak samimi gelmez daha artık bana da simdi
Teşekkürler
Rica ederim
Cevap
1Cevap
"Aslında çok tatlı bir hareket gibi gözüken bu olay vergi kaçırmaktan/vergiden kaçınmaktan öte birşey değil..."
nasıl yani?
Böyle bir şey yok ki yayınevi basıyor kitabı zaten yazar kendisi basmıyor.
Çok zekice elp :) ayakta mı alkışlasam acaba seni bilemedim.
Konu şu ki; böyle yazanlar kitap için ticari bir vergi ödemez. Ödedikleri şey sadece kitapları satılınca gelir vergisidir. Kaldı ki gelir vergisini her çalışan insan ödüyor.
Tamam da ithafla bir alakası yok, işin vergi boyutu olsa yayın evi söylerdi sözleşmeden önce, hiç duymadım ama sen bilirsin yine de :)
Linkte ayrıntılarıyla yazıyor, ithaf ile vergi arasında hiçbir alaka yok sanırım başka bir şeyle karıştırdınız. Yani konunun içinde olmasam bu kadar girmezdim soruya, kolay gelsin.
www.alomaliye.com/.../
İlk defa duyuyorum bunu, öyle bir şeyden hiç haberim yok, öğrencilerine vey sevdiklerine ithaf etmek çok normal bir durum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?