Eser:Yeni insanın doğuşunu izleyen jeopolitik
Sanatçı:Salvador dali
Yıl:1943 ABD

Orda bi taşın içinden çıkmaya çalışan biri var yerde de kan olduğunu tahmin ettiğim kırmızı bi madde var. Kenarda da orayı işaret eden bir insan ve çocuk var.
Bence anlatılmak istenen bir zorluk çekmeden acı çekmeden engellerin aşılmayacağını ve bu süreçte kenardan bizlere yanlış şekilde bakan insanlar olabileceğini söylemiş olabilir. Ama küçük çocuğun manası nedir tahmin edemedim. Belki alttakilerin dediği gibi doğumla ilgili ve anneyle alakalı bişeyde olabilir. Belki de doğumumuzdan beri asıl yumurtadan çıktığımız zaman engellerimizi aşmaya başladıktan sonra başlıyordur.
Kenarda ki insanın bacağına yapışan çocukta biz olabiliriz belki dışardan görünümümüz öyleyken içimiz engelleri aşmaya çalışıyoruzdur.
Veya o insan çocuğa o zorluğu işaret ediyordur.
Bir sürü farklı şey anlaşılabilir benim şuanlık aklıma bunlar geldi umarım saçmalamamışımdır 😊
Yooo gayet güzel yorumladın. Zihnine sağlık.🙏🙏🙏
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim
Kapana kısılmış biri var düşünce özgürlüğü yok her yönden bunalmış ve içinde bulunduğu yerden çıkmak istiyor öyle ki dışarıdakiler de onun zor durumda olduğunu görüyor ama yardim etmiyor onu oradan çıkarmıyor ve o insan debelendikçe daha çok üzülüyor.
Bence burda ressam; zor durumda olanları toplumun fark etmesine rağmen yardim etmemesini anlatan bir çalışma yapmış
Çok güzel bir yorum. Toplumsal farkındalığını yansıtan bakış açın çok içten. 🙏🙏🙏
3 şey görüyorum
1. Biri bir algıyı yıkmak için çabalarken diğerleri ona bakması ve sadece izlemesi
2. Bir insanın toplum tarafından dışlanıp kabuğuna çekilip acı çekmesi
3. Bi insanın acısını sorununu veya bi kusurunu insanların örtmek yerine açması
🙏🙏🙏🙏
Dünyaya benzeyen bir yumurta ve içinden çıkan bir adam ve yumurtaya doğru gülümseyerek koşan bir çocuk ile yumurtayı işaret eden bir kadın, kadın bak oğlum baban geliyor çocuk aa baba baba diye koşuyor, acaba neyin mesajını veriyor yumurtamı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan çıkarımı gibi insan mı dünyadan çıkar yoksa dünya mı insandan sağlamasımı yapmaya çalışıyor burada ressam acaba belkide burada adem ile havvayı ve adem ile havvanın ilk çocuklarını resmetmiştir ya da belkide dünyanın sonunu işaret ediyordur. Çıplak bir çocuk, belli belirsiz iskeleti görünen ve çocuğa yumurtanın içinden çıkan adamı gösteren bir kadın ve yumurtadan akan kan sanki bir kaosu simgeliyor gibi dünyanın ve insanlığın sonunun özeti gibi
Harikulade bir yorum. Emeğine sağlık
Açlık, vahşet, savaş, salgın, yeniden doğuş, vs ne ararsan var gibi😄
Aynen.
Neymiş peki ne anlatmak istemiş salvador
Yarın yazacağım. Gece gelen yorumlar oluyor. Gececi üyelerde var.
Hmm ok bekliyoruz merakla
Cevap
10Cevap
Dördüncü madde beni benden aldı😂😂
Biri doğuyor gibi ama çok anlamsız geldi yumurtaya benzetilmesi. Yandaki erkek mi kadın mı anlamadığım kişinin yumurtaya elini koyarak neyi anlatmak istediğini anlamadım (yani yumurta -artık neyi simgeliyorsa, üzerinde baskı mı uyguluyor yırtılmasına yardım mı ediyor onu anlamadım 😬) 😅 ve bacaklarına sarılmış çocuğu..😂 (ondan yardım mı diliyor, yaptığı şeyi yapmasın mı istiyor garip😶) yumurta üzerindeki örtü galiba o doğan şeyin kutsallığını simgeliyor ya da değerini.
Çok saçma geldi 😂 bu tarz şeyleri hiç sevmiyorum 😂
Eğer bir anlamı varsa merak ettim ne😂
Saçma işte. Anlamını yarın yazacağım.
Tamam bildirim gelsin diye görüş paylaştım zaten😅😅
O adamla çocuk ne o zaman 😂
Savaştan çıkmış ürkmüş dünya halkları
Peki mademm😅😅
Tablolar ve anlattıkları ilgimi çekmiyor anlaşılan😅
Gençsin sen normal. Ne yapacan tablo mabloyu. Cicili bicili kıyafetlere bak sen. Bu tişörtün amblemi ne anlatıyor gibi konular bak.
Yaş ilerledikçe tablo mabloyla ilgilen. Biz olgunlastık. Cool görünüp yaşitimız kadınlara hava atmak icin böyle abuk subuk şeylere kafa yoruyoz işte.😀
Hahah😂😂
Hiç güleceğim yoktu ya😂😂
Bence insan iki kez içinde bulunduğu kalıptan çıkar.
Anneden doğduğunda zamanı gelmiştir ve bulunduğun kabın dışına çıkmış olursun dünyayı keşfetmek için. Sonra da zamanı geldiğinde toplumsal ve çevresel faktörlerden dolayı dünyanın kabından çıkıp kendi doğrularının olduğu kendine ait bir dünya yaratırsın.
Güzel yorum. Eline sağlık🙏
Evet cok dogru toplum dayatmalarini savunur iken bir kac yil icinde nefret eder oldum yani
Bu resimde , yumurta şekli verilmiş bir çizim var, yumurtanın içinden çıkmaya calışan biri sanki savaştan kaçıyor gibi iki adamda sanki biryerleri elleriyle kapatıyor gibi sanki orda birşey varmışta birde sanki açlar gibi kemikleri görünüyor.
Başka birşey anlamadım😅😅😅😅😅😓😓
Zihnine sağlık
Herbokolog-A yapabildiğim kadar anca😅😅
Kadının eline verilen güç simgelenmiş çocuğu bile yarı diz çökmüş göründüğüne göre sanırım feminizme gönderme yapılmış
Bilim adamları kuluçkadan nesli devam ettirmeye çalışmış gibi görünüyor 😅
Saçmaladım sanırım 🙄
Yoooo saçmalık olur mu?
Hiçbir bakış açısı saçmalık değildir, aksine paradigmal zenginliktir.
Kadına saygılı ol
İnsanoğlunun anasıdır
Valla salladım gülmeyin
Söz güzel ama resimle alakali değil
Davet ettiniz birsey yazmadan gecmim dedim 💜
Teşekkür ederim.
aklıma direk dünya işlerine gömülmüş bir aileye sahip erkeğin ızdırabı geldi..
Güzel yorum🙏
Hayat gibi. Muhtemelen biraz maskülen resim ön planda adam sancılı zorla çıkmaya tutunmaya çalışıyor kan içinde aslında kabuğu çok ince görünse de engel ile karşılaşıyor. Üstündeki çatı gök veya üstü da pek sağlam değil altındaki bezi örtü türü ne alaka anlayamadım.
Güncellemede anlamını yazdım.
Çocuk masumluğu simgeliyor.. kadın yyumurtadan çıkanin aslında seytanin temsilcisi olduğunu işaret ediyor ve çocuk kadına sığınıyor korkuyor.. Kan dan adamın (sureti adam) dünyaya korku ölüm ışkence... getiriyor... genetigin degistirilmesinide simgeleyebilir.. (kötülüğün doğuşu ve annesi amerika)
Doğru güsel yorum ama geç kaldın. Güncellemeyle zaten yazmıştım Abd oldugunu falan. Bu kabul edilmez😀
O zaman kabul ettim. Kazandın ödülü
Ödül falan yok zaten, uyduruyorum. Evet zaten surreal çizimlerin en güzel tarafı ressam dışında herkesçe farklı yorumlanabilmesidir.
Kimsenin yorumunu okumadım internetten de bakmadım , dünya insanının kabuğunu kırmasi icin gereken sürecin kanlı olacağını anlatabilir , diğer taraftaki kadın Havva mi? Çocuğuna bunu mu öğretiyor? Yanı insanligin başlangıcın dan beri hep aynı sorunlar gibisinden... doğru cevabı merakla bekliyorum
Yarın yazacağım cevabı. Yorum için teşekkürler.
Tamam bekliyoruz
Kadın erkeğe erkekte kadına muhtaçtır. Bir kadın ne kadar tek başına güçlü olduğunu düşünse bile hayat şartları biyerde kadının karşı cinsin hayatına girmesi gerektiğini, erkeği erkek yapanın kadın olduğunu, dünyada kadınlar olmazsa yaşam olmayacağını anlatan bir resim diye düşünüyorum. Kadın hayatın tamamını kapsıyor erkekler ise sadece olmaları gerektiği zaman varlar.
Bu resimden bile neo feminizm çıkardınızya.😀😀😀 Valla önünüzde saygıyla eğilip eteğinizi öpmek istiyorum.🙏🙏🙏🙏
Erkekler sadece olmaları gerektigi zaman varlar cümlesine takıldim.
Diğer cümleler problemsiz😉
Güzel güzel yazmışsın en son lafı da koyayım öyle çıkayım demişsin gibi gibi.
Haaaaa tamam şimdi anladım. Özür özür
Kendi kabuğundan korkularından, kötülüklerden sıyrılmaya çalışan birini görüyorum, kan var yerde bu kendiyle ve dünyasıyla savaşı bir bakıma. Yeniden doğuş ve kaygılardan kurtuluş bir bakıma. Belki de saçmalıyorum😊
Yooo saçmalamıyorsun. Saçmalık olur mu,
Yumurtaya benzeyen bir dünya ve doğumu anımsatan birşey gibi duruyor dünyada yeni bir fikrin veya yeni bir hareketin doğumunu anımsattı bana
Baya yaklaştın çaktırma.
Yumurta dünyaya benziyor. Bence, DÜNYAYI YÖNETEN KADINLARDIR veya ANNELERDİR
Olabilir😉
Ufuk aydınlanmış, tüm örtülenler cesaret bulmuş. İlgimi çeken zayıf ve yüzündeki mutsuzlukla Türkiye'yi işaret eden kadın oldu.

Zayıf düşmüşler ve her neyse onu kaybetmişler. Ayaklarının dibindeki çocuk yani gelecek de korkuyor... Çocuğun üzerine düşen bir yetişkin gölgesi de ilgimi çekti örneğin.
Yeni insanın doğuşu yeni dünya düzeni hep bu tasvirler planlanan büyük proje...
Çok güzel yorumlamışsın. Zihnine saglik
amerikadan dogan guclu bireyler asyanin acligi kurakligi
Çok yaklaştın🙏🙏🙏
Resimde bir anne çoçuguna erkeklerin nerden turediğini anlatıyor.
Yorum için teşekkürler. 🙏🙏🙏
Yazim yanlişi olmuş
Ressam bir annenin çocuguna erkeklerin nereden turediğini anlatma şeklini resmetmiş
Ben anladım zaten. Pek hatalı değildi
😅tm
Bir kişinin dünyanın zorluklarından kaçmak istemesini anlatmış kendisi sanırım
Yorum için teşekkürler.
Rica ederim
Bence kadın çocuğuna inatla yumurtadan fırlayan adamı gösterip, bak çocuğum bu mal böyle fakir bir dünyaya inatla gelmek isteyip hayatını karartacak diyor😂
ahahhaha her yerdesiiin
@littlebabyy teşekkür ederiiiim anlamadım pek ama olsun 😅❤️
her soruda seni görüyorum anlamında ayrıca bakış açın mükemmel 😂❤
@littlebabyy Ah teşekkür ederim, işte güzel bakan güzel görüyor, senin güzelliğindir o :)
yiaaa
@littlebabyy 😅😅
Dali’nin ömrü boyunca hiç cinsel ilişkiye girmediğini okumuştum eşiyle bile. Bu konuda ki değişim isteğini yansıtmış olabilir mi? Belki köşedeki kadın ve dizlerindeki çocuk onun gerçek hayali olabilir mi?
Yorum için teşekkürler. Yarın güncellemeyle yazacağım cevabı.😉
Yani soru şeklinde cevap yazman bir nevi hadi söyle cevabı demek oluyor😀
Rica ederim. Ben de tesekkur ederim. Yazdım açıklamayı güncellemeyle
İnsan doğuşu diyecektim yalnız yandaki kadının küçük çocuğa orayı işaret etmesi bana birşeyleri gösterme çabası gibi gelmişti. Ayrıca eski çağlardaki gibi çıplaklar savaşın nesillerdir var olduğunu da söylüyor. Dediğin gibi savaş konusu ise.
Sonradan güncellemeyle yazdım cevabı. Evet diğer insanlar. Savaâtan çıkmıs ve korkmuâ insanlar yeni doğan süper gücü işaret ediyor
Keske senii tanımamış..
Keşke sevmemiiş olsaydım..🎶🎸🎸🎤
Şarkısı geldi aklıma haluk abiden nacisane
bence kadın türkiyeyi gösteriyor.. yeni bir doğum olacağını.. bu doğumunda dünyanın değişeceğini... özellikle ortadoğu rusya ve amerikanın sonunun geleceğini anlıyorum bu resimden..
üstteki örtününde islam birlik çatısı olabileceğini yazmayı unuttum..
oha cidden çok değişik bir yoruum
Bir sanatçı olarak bildiğim kadarıyla bu resim savaş yıllarında yapılmış ben resmi incelediğimde yumurtanın üzerinde dünya haritası olduğunu fark ettim belki de yumurta bir dünya ve o adam da bir kurtuluşun simgesi yere akan kan da bu kurtuluşun zorlu geçeceğini simgeliyor.
Cinsiyeti belli olmayan insan da bunu çocuğa aktarıyor cocuk da korkmuş şekilde dinliyor.
Çocuğun gölgesinin insandan daha uzun olması da çocuğum bu olaydan daha çok etkilendiğini simgeliyor olabilir.
Açıklamayı güncelledim. Doğru diyorsunuz.
Yorum için tesekkurler
Bu tür entel dantel fikir yarıştırma yeri olmadığı için fikir beyan etmicem
Kendi kabuğu içinde çırpınıp duruyo çıksa kaybolcak çıkmasa öğrenmesi gereken şeyler var
O kabuk catladiysa korkularını yenecek anlamına geliyo
Oooo çok geç kaldın. Cevabı güncellemeyle çoktan verdim.
Guncellemeyi okumadim ben
Yinede yorum için teşekkürler. Ödül için geç kaldın yani. Zaten şu reklam veren kozmetik firmaları gibi parfüm. neyim yollamıyorduk. Basit bir avatar hediye ediyorduk.😀
Kadının refahı erkeğin kendini yenilemesi ile mi oluyor
Öyle bir şeyler geldi aklıma gerçi açıklamışsın galiba
Evet güncelledim açıklamayı. Geç kaldın ödül gitti😀
Şu açıklamayı okusan bile yeterli 😄
😀😀😀
Kadınların dünyayı yönettiği, tüm savaşların kadınları memnun etmek için ortaya çıktığı.
Olabilir😉
Ressam burada oğlumla ben bize kıyafet almadığı için kocamın a. ına koyduk demek istemiş 😊
Güzel espri. Resime de uygun😀
Sanat dünyası adına sana minnettarız🙏🙏🙏
ödülüm neredee
Bir avatar verebilirim.
bekliyoruum
@littlebabyy Al sözümü tutmuş olayım. Antik mısırın en güzel kraliçesi. Kraliçe meritaton.
Yap bunu avatar sitenin erkekleri etrafında pervane olsun. Ne o öyle kedi medi.
https://hizliresim.com/MeGbez
Ve tanrı erkeği yarattı...
kadının yanındaki çocuk kız zaten ahahha
ahahahah random atamıyorum :(
bence random atmak güzel şey
@littlebabyy teşekkür ederim😀
rica ederim
Bence insanlar yumurtadan çıkar gibimsi bir şey anlatılmış ya.. Ben öyle anladım açıkçası
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır 😄
Öyle olsa araplar dünyanın en başarılı eekrkleri olurdu.
Malum onlarda dörder dörder var😀
Padişahlardan birine soruyorlar. Neden bu kadar kadına sahipsin diye. Bir kadın ile başedebilen bir devletle başeder, birçok kadınla başeden tüm dünyayla başeder diyor. Sanırım sozün sahibi fatih sultandı. Tabi kaynağından emin değilim. Nerden okudum hatırlamıyorum.
Kaynak herhangi birinin dötüde olabilir.
Yani evet sanki aha işte bu der gibi bir anlam var.
Deccalin ortaya cikmasi 😃
Espri niyetiyle yazmışsın ama o kadar yaklaşmıssınki yarın gücellemeyle ne olduğunu yazarsam görürsün🙏🙏🙏
Cozdum biseyler ama yaz merak ettim
Yazdım aćıklamayı. Güncellemeye baksan doğru yorun yaptığinı anlarsın. Daha büyük deccal mı çıktj 50 yıldır.
Ne deccaller vardi simdi hepsi toprakta elbet onunda cokusu olcak
🙏🙏🙏🙏
Dünya evrilip yeni bir yaşam çıkıyor
Çok yaklaştın
O zaman biraz daha saksıyı zorlayayım.
Her dönüşüm için kabuğu kırmak lazım. Kendi dünyamızı bile yıkmak pahasına.
Bu arada yorumlarda bir şey dikkatimi çekti neden pembikler illa kadının üstünlüğüne vurgu yapma ihtiyacı duymuş onu çözemedim.
Allah dağına göre kar yağdırıyor. Ellerinde fırsat olsaydı varya yeminle bizi deneylerde bile kullanırdı bu pempikler.
Üstün olduklarına inanıyorlar da ondan. Neden olacak😉
:D :D neyse yine başımızın tacıdır kendileri. Ama ellerine fırsat geçmesin hepimizin köküne kibrit suyu dökerler.
Erkeğin çıktığı yer bence erkeğin kişiliği, yani kötü kişiliğinden kurtulmaya çalışıyor. Davranışlarından ve kötü kişiliğinden kurtulmak içinde çok mücadele ediyor, kan da bunu simgeliyor sanırım.
Güzel yorum.
Değişim kabuğunu kırmak.
Kadınlarımız baş tacımız
Kadin
Helal olsun. Daha detaylı yorumlanamazdı.
Sanat dünyası adına size teşekkürü bir borç bilirim. Önünüzde diz çöküp eteklerinizi öpmek isterdim🙏🙏🙏
Hahahahahahhaaha
Kadının hakkını anlayın doğuruyor falan shhsjshsh
Cıkamiyorum. Kurtarin beni
Anlayamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?