Kardır yağan üstümüze inceden,
Yağmurlu, karanlık bir düşünceden,
Ormanın uğultusuyla birlikte. Ve dörtnala, dümdüz bir mavilikte. Kar yağıyor üstümüze inceden. Sesin nerede kaldı, her gün ki sesin. Unutulmuş güzel şarkılar için. Bu kar gecesinde uzaktan, yoldan. Rüzgar gibi tâ eski Anadolu'dan. Sesin nerede kaldı? Kar içindesin! Ne sabahtır bu mavilik, ne akşam! Uyandırmayın beni uyanamam. Kaybolmuş sevdiklerimiz aşkına, Allah aşkına, gök, deniz aşkına. Yağsın kar üstümüze buram buramBuğulandıkça yüzü her aynanın. Beyaz dokusunda bu saf rüyanın. Göğe uzanır, -tek, tenha- bir kamış. Sırf unutmak için, unutmak ey kış! Büyük yalnızlığı dünyanın.
Cemal Süreya_
Yağmurlu, karanlık bir düşünceden,
Ormanın uğultusuyla birlikte. Ve dörtnala, dümdüz bir mavilikte. Kar yağıyor üstümüze inceden. Sesin nerede kaldı, her gün ki sesin. Unutulmuş güzel şarkılar için. Bu kar gecesinde uzaktan, yoldan. Rüzgar gibi tâ eski Anadolu'dan. Sesin nerede kaldı? Kar içindesin! Ne sabahtır bu mavilik, ne akşam! Uyandırmayın beni uyanamam. Kaybolmuş sevdiklerimiz aşkına, Allah aşkına, gök, deniz aşkına. Yağsın kar üstümüze buram buramBuğulandıkça yüzü her aynanın. Beyaz dokusunda bu saf rüyanın. Göğe uzanır, -tek, tenha- bir kamış. Sırf unutmak için, unutmak ey kış! Büyük yalnızlığı dünyanın.
Cemal Süreya_
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yerler olmuş bembeyaz, saçıma da düşmüş aklar
Söylesene bunca yaşanmışlığı vücut, nereye kadar saklar?
Yaprak kalmamış ağaçlarda, buz tutmuş aydınlık güneş,
Necis insanlarla dolmuş yeryüzü, nerede temizler, nerede aklar?
Benim adım örümcek değil, sinek bile olamadım
Çok kişiyi sevdim ama mutluluğu bulamadım
Belki de ben aslında mutluluğu aramadım
Artık üzülmek mi var kaderimde yoksa sürekli kış mevsimi mi?
Bunu da şimdi yazdım yorumlara. Şiir olarak değil ama içimden geldi sana gelsin. :D
Kara kış geldi
Yerler bembeyaz
Sen ve ben
Tezatların dengesindeyiz
Moda girmek lazım aksi takdirde yaz dedimmi ortaya iyi şeyler çıkmıyor bende