Bir Dünya Klasiği olan Dostoyevski - Suç ve Ceza kitabından sizi en çok etkileyen satırlar nelerdir?
#whisky 🥃

Kitabı okuyalı iki üç seneyi geçti sanırım; aklımda sadece madem gidecektin, ne halt etmeye geldin kısmı kalmış. Kitabı hatırlıyorum ama sözlerin hepsi gitmiş
aa bir de dengin değilim, dengesizim gibi bir söz vardı yanlış hatırlamıyorsam, zorlasam 2-3 cümle daha çıkacak gibi. dd
Herkesin aşılması tehlikeli olan sınırları vardır. Çünkü bir kez aşılınca geri dönmek imkansız olur.
Suç ve Ceza
Fyodor Mihaylovic Dostoyevski
" Mademki bu acı ilacı içmem gerekiyor, öyleyse ne fark eder? Ne kadar iğrenç olursa o kadar iyi."
Dostoyevski/Suç ve Ceza
EİG için teşekkür ederim.
Rica ederim
Cevap
7Cevap
Her şeyin geçilmesi tehlikeli olan bir sınırı vardır. Bu sınır bir aşıldı mı artık geriye dönüş yoktur. 🤠
Herkesi öldürüyoruz, sevgili dostum. kimini kurşunlarla, kimini sözlerle, kimini yaptıklarımızla ve kimini de şimdiye kadar yapmadıklarımızla.
Her şey insanın içinde yaşadığı ortama, koşullara bağlıdır. Her şeyi belirleyen ortamdır, insansa bir hiçtir.
Agir bir kitapdir, herkes anlayamaz. Ama butunsellik icerir
insanoğlu denen aşağılık yaratığın alışamayacağı hiçbir şey yok galiba!
İlk okuduğum romandı beynim sulandı okurken. Raskolnikov benim adamım. Hayat, çok usta bir yalancı derdim adamım.
elin oğlunun kendi görüşünü belirttiği şeyleri alıntılayasım gelmiyor hiç
Çok sıkıcı bir kitap.
Tavsiye etmiyorum.
Denginiz değilim efendim, dengesizim
İnsanın doğası, insanın aynasıdır, hem de ne ayna!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?