Sanatçı dediğin ince ruhludur. Gelişmiş zevkleri vardır. Girdiği ortamda ışıldar, anında fark edilir. Peki, sen sanatçı olsaydın hangi tür ruha sahip bir sanatkar olurdun hiç düşündün mü?
Eğer devam ve teşvik edilseydim ciddi bir ressam ya da oyuncu olabilirdim lakin bizim zamanımızda rehberlik yoktu hep kendim yapabildiğim kadar koşturdum olmadı Sinemada yer göstericilik varmış kaderde Grup vitamin 😃😃
Girdiğim ortamlarda fark edilmem. Hiçbir zaman da böyle bir isteğim olmadı. Zaten kendime sanatçı da diyemem. Sadece sanat ile ilgili ve onu seven, uğraşları olan basit bir insanım. Fakat, sanatçılar için toplumsal olarak hep farklı bir algı oluşuyor. Bu algıya göre sanatçı, toplumsal normların dışına çıkarak diğer insanlardan daha farklı ve daha dikkat çekici görünen kişi olarak canlanıyor insan zihninde. Saçı, sakalı, makyajı, giyim ve kuşamı hatta konuşma şekli ile bile hep bir farklılık bekleniyor. Peki, neye göre kime göre veriliyor bu karar? Söz konusu o gelişmiş zevk anlayışı ve ince ruhlu oluş neden ışıltılı bir reklam panosu gibi insanı topluluk içinde belli etmeli? Bu düşünceyi her zaman garip buluyorum.
İçimde iflah olmayan bir sanatkâr var zaten halihazırda. Eğer herhangi bir sanat dalını icra edecek olsam bu kesinlikle edebiyat olurdu. Albert Camus'un kalemindeki sadeliğe, Franz Kafka'nın eleştirel bakışına, Oscar Wilde'nin betimlemelerine, Jean Christophe Grange'nin hayalgücüne sahip olurdum..
Resimle ilgileniyorum zaten. Fakat gerçek bir sanatçı olsaydım huzur veren, tebessüm ettiren eserler ortaya koyardım. Doğa, gökyüzü, deniz, yalnızlık, sessizlik temalı..
Sanırım ressam olmak isterdim. Boyalarla ve hayal gücüyle baş başa kalmak harika hir histir diye düşünüyorum. Ama ruhum çılgın olduğu için bunu resimlerimde yansıtırdım. Hem sanat yaparak hem eğlenerek iyi vakit geçirirdim.🌿🌸
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dışardan sakin görünen ama tablolarına saçma sapan şeyler aksettiren bir sanatçı olurdum. Ne olduğunu da kimseye açıklayamazdim.
Manevi bir ruh olurdu tabiki de... Mevlam yaratmış bizimki taklitten başka bişey olamaz... Bazı sanatçı deyimleri vardır ya şike eş değer..."Bu eserin yaratıcısı"diye tabir edilir...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
gotik, asosyal gerçi ben sanatçı olmamama rağmen yine de öyleyim ama neyse