Çok yoğun olmasa da kitap okumaya devam ediyorum, etmeye çalışıyorum. İnternet maalesef dört bir yanımızı sardı, iş güç vakit kalmıyor diyenleri anlıyorum ama gene de kopmamak lazım.
Benim yeni kitaplarım bunlar. Biri bir 'Bilenimiz Adil Yıldırım'ın Şeytan Tüyü kitabı. Çok anlatıldı hatta röportaj da yapıldı geçen bir fenomenimiz aracılığıyla.
Diğer kitabım da Azra Kohen'in Gör Beni adlı kitabı. Daha önce birinden öneri almadım ancak dizi de yapılan Fi Pi Çi serisini okumuştum o nedenle şans vermek istedim.
Son zamanlarda satın alıp bayıldım dediğiniz kitaplar hangileri?
Kitap okumak iyidir... Adil Yıldırım kitaplarını hiç okumadım.
Benim tavsiye edeceğim kitap; “Kutsal Meclis - Ted Dekker” olurdu. Harika bir kitaptır.
Günümüz yazarları, “genel anlamda” popüler olma yolunda kitaplar çıkarıyorlar. Evet, okunuyorlar. Okunuyorlar ama sonunda okuyucu değil, yazar ve yayınevleri kazanıyor. İyi yazan günümüz yazarları da var elbette ama iyi yazmak, biraz geride kalıyor. Çünkü çarklar, iyi yazılana değil daha fazla para kazandıracak olana dönüyor.
Kazandıran kitaplar bazılarına kazandırırken, okuyucuya da kaybettiriyor. Bu nedenle “her kitabın değil”, “bazı kitapların içinin boş olmasına rağmen, içerisindeki birkaç afilli söz ile popüler olmasına” şaşıyorum. Kitap okumak, sadece okumak için okumak olmamalıdır. Kitap okumak, kaliteli kitap okumak olmalıdır. 😊
Bir başka tavsiyem ise; Bir Kutu Kitap olacak. Kendilerini uzun süredir tanıyorum. Aylık kitap aboneliği ile çeşitli kitaplar sunuyorlar. Kitap seçme noktasında kararsız kalanlar için değerlendirilebilir bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.
Dünyanın gürültüsünden sıkıntısından derdinden kaçıp kendine yeni bir hayat kurmak istiyorsan okumalısın...
"Beyaz zambaklar ülkesinde" kitabını okumuştum en son. Tavsiye ederim çok beğendim birde "köy enstitüleri dosyası" kitabını okudum devam ettiğim iki kitap var tabi fırsat olunca okuyorum ancak onlarda şu; "Evanjelizm", "Tapınak şövalyeleri" ve "Kara kutu" kitapları. Ayrıca merak ettikçe aklıma geldikçe okudum "Ayetlerin iniş sırasına göre nüzul sebepleri" kitabı var
Tee geçen yıldan kalan ayın editörlüğü hediyelerim vardı, zamanı geçmek üzere diye baya bir kitap aldım son zamanlarda. En çok beğendiklerimden birkaçı bunlar oldu. Gerçi Zerdüşt Bey biraz kafa açıyor ama bence 4’ü birden okunması gereken kitaplar.
Tarihi kitap okuduğum için alıp bayıldım diyebilirim.
Goebbels- Büyük Yalanlar, Kavgam - Adolf Hitler, Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk - M. Kemal Atatürk (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A. Ş.) bir de en çok hoşuma giden kitap ise;
Hayatımda en çok keyif aldığım kitaplardan bir tanesi oldu açıkcası. Pek roman tarzı veya bana bir şey katmayan fantastik kitaplar sevmiyorum. Kültür katması lazım bana. Ama bu kitabı keşfetmem ilginç olduydu.
Seytan tuyunu cok begenmistim. Bir insana iyi diyebilmek icin icinde kotuluk de barindirmasi gerekiyor. ancak o zaman kotuyle iyi arasi yaptigi secimden dolayi iyi deriz. sadece iyilik barindiran insanin baska secimi yoktur. kotuyu secip secmeyecegini bilemetiz Sozleri erkilemisti beni.
Gör beni var bende, ben kitapta betimleme ağırlığını severim. Betimlemesiz kitap benim tarzıma uymuyor, en son alıp bayıldım dediğim kitap yok ama Gülseren Budayıcıoğlunun Günahın Üç Rengi adlı kitabını merak ediyorum. 🙂
Benim roman okumayı sevmeyen bir kişiliğim var. Bende bu sene roman okumayı kendimi alıştırmaya çalışıyorum fazla istemesem bile ama bir kitap aldım jack london martin eden okuyorum şu an gayet güzel akıcı bir kitapmis 😁 okumayanlara önerebilirim
Ahmet Ümit’in tüm kitapları var elim de, şu an Kristian Hanna - Gerek Renkler adlı kitabı okuyorum. Ama, kitabı pek sevmedim yazara saygısızlık olmaması için devam ediyorum.
En son.. Hediye etmek icin pal sokagi cocuklarini aldim... kesinlikle cok tavsiye ederim cocuklara ya da ruhu cocuk kalanlara... Bakuninin Tanri ve Devlet kitabini okudum en son begendim;))
Hocam sen tam damardan girmişsin olaya iki ay önce bitirdim bu kitabı o zamandan bu yana kendime gelemedim. Yalom müthiş bir yazar, o kadar felsefî bir eser olmasına rağmen yinede sürüklemeyi başarıyor. Beni en çok Dr Bruer ile Nietzsche arasında ki ikilinin diyalogları ve Freud amcamız ile olan psikolojik analizleri etkiledi. Özellikle Dr Bruer' in hastasına olan aşkı ve ondan vazgecisi. Velhasıl çok harika bir eser. Bu kitaptan sonra Nietzsche ile devam edebilirsiniz.
Kitabın dış cildi çok hoşuma gitti diye almıştım yalan yok :D Ama okuyunca inanılmaz içine çekti ve karakterler o kadar güzel yazılmış ki. Kesinlikle okuyun okutturun :D
Son zamanlarda kendimi Felsefeye verdim ama unutamadigim herkesin okumasını istediğim kitaplar Yuval noah harari' nin Homo Deus, Homo sapiens kitaplarını okumalarını salık veririm.