Eskiden severek dinlediğim şarkılar oldu ama şu an vicdanı olarak dinlememeyi seçiyorum. Kore kalıp halinde güzellik standartları olan ve rakipleşmeye çok uygun bir ülke. Sayısız genç kız ve genç oğlan idol olabilmek için hem bu kalıplaşmış güzellik standartlarına uymak hem de bir sürü yeteneğin arasından sıyrılıp acımasızca ralipleştiren sistem de öne çıkabilmek adına çok sağlıksız bir yaşam düzeni dürüyorlar, psikolojik baskı ve şiddet görüyorlar, linç yiyorlar, sıkı diyet yapıyorlar, estetik operasyon geçiriyorlar. Çok baskı altındalar. Çalıştıkları ajans ve şirketler köle gibi kullanabiliyor. Bunun yanı sıra bazı şirket ve ideoloji ile alakalı gruplar onları kiralıyor kendi düşüncelerini yaymak ve halka sempatik göstermek için çalıştırıyor. Perde arkası çok karanlık. İntihar eden çok. Uyuşturucu ve alkol sebiyle ölen çok. Bazen dinlediğimde aklıma bunlar gelip rahatsız oluyorum. Hevesim kaçıyor.
Ben o umursamamazlığa sahip olmamayı umuyorum. Bu dünyanın aman tadımız kaçmasın mentaliyle hareket edip görmezden gelmeyecek kişilere de ihtiyacı var. 😂😜