Bence eğitim kesinlikle şart ancak bu eğitimin konservatuarda olmasının şart olduğunu düşünmüyorum. Kişi kendi kendini de pekala eğitebilir ve geliştirebilir. Hatta konservatuarda eğitim alan birçok kişiden de daha iyi olabilir. Bence önemli olan severek yapmak ve çok çalışmak.
Şart değildir.. Azim edersen oluyor Yaklaşık 4 sene kadardır gitar çalıyorum.. Klasik ve akustiği kendi çabalarımla öğrendim. En son elektroya merak saldım ve artık vakit ayıramadım. Fakat eğitimin de belli artı ları oluyor tabii. Bu konu hakkında Eğitime odaklansaydım hobiyle kalmazdı benim için :)
Bazı şeyler doğuştan gelir. Örnek vermek isterim; doğada altın saf halde bulunmaz. Kabadır, diğer element ve alaşımlarla karışmıştır. Onu güzelce işleyip, kusursuz hale getiren, üzerine verilen emektir...
Fizik ogrenmek icin fizik okumak sartmidir gibi bir soru bu. Hayir degil ama sistemli ve daha fazla yorum istersen okumak ve o bilimin olmasi gerektigini ogrenmek sarttir.
Açıkcası eğitim olsa iyi olur. Ama sizinde dediğiniz gibi nice alaylı dediklerimiz varki eğitililere taş çıkartır. Romen vatandaşlarımız bu konuda ne kadar yetenekli görmişsünüzdür. Daha 13-14 yaşında romen çosukları gördüm. Çok harikaydılar. Doğuştan kulak dolgunlugu olan herkes bir enstroman çalabilir ve söyleyebilir de.
Egitim diil yetenek sart bakiniz demet akalin ne soz yazabiliyo ne dans edebiliyo şan dersleri sayesinde bir yerlere gelebildi Bakiniz taylor swift ilk 4 albumunun sozlerini ve muziklerini desteksiz tek basina yapti Dans onda Ses onda Yetenek onda kisacasi yetenek şart 💃
Konservatuvarlı yani eğitimli olursa daha iyi olur. İllaki şartta değildir. Hatta olabiliyorsa alaylı Konservatuvarlı olursa daha da iyi olur kanaatindeyim...
Hayır ama gerekli. Benim sesim güzeldir mesela ama müzisyen olmam için yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü şarkı söylemenin doğru tekniklerini bilmiyorum.