🖼 Leonardo da Vinci ölüm yıldönümü: 2 Mayıs 1519 🙏🌹
👉 Leyla & Mecnun dizisindeki İsmail abi aklıma geliyor: "geçen gün ben kamyonu sürmüşüm, Leonardo da Vinci"🙈
🖼
🎨 "Ünlü "Mona Lisa" tablosunun rssamı: "Leonardo da Vinci; İtalyan hezârfen, filozof, astronom, mimar, mühendis, mucit, matematikçi, anatomist, müzisyen, heykeltıraş, botanist, jeolog, kartograf, yazar.
Leonardo di ser Piero da Vinci 15 Nisan 1452'de Floransa'da doğdu. Avrupa'daki modern isimlendirme kurallarından önce adı Leonardo di ser Piero da Vinci'dir. Bu adın manası, Vinci'li üstad Piero'nun oğlu Leonardo'dur.
Leonardo da Vinci, 2 Mayıs 1519'da 67 yaşındayken Ambois'teki evinde yaşamını yitirdi. Kralın kollarında can verdiğine dair rivayetler vardır.
Son sözleri ise "Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim." olmuştur. Ambois'teki Saint Florentin Kilisesi'nde toprağa verilmiştir."
Leo da vinci hiperaktivite bozuklugu olan zeki bir. kardeşimiz di o sozluyorsa sozun mutlaka ikincil hatta ucuncul anlamlarina bakmak lazim dogrudan bilmekle ilgili bir kast olmadigini düşündüm bir an... Monalisa yi da bu hastaligi yuzunden yarim birakti zaten çünkü sıkıldı...
Bu nedenlerden dolayi ne kadar derin bilirsek o kadar severiz deki derin bilgi karsidaki kisiyi tanımak anlamina gelmeyeceginden soruya o anlamda cevap veremedim
İlk sevgilim bana kör kütük aşıktı uğruma ölüp biterdi resmen. Diyordum ki bir insan sevgilisini ancak bukadar sevebilir. Sonra psikoloji ile ilgilendim sevgi nesneleri konusunu incelerken insan bağımlılığı konusunu öğrendim anladım ki bu kız beni sevmiyor bir insan bağımlısı. Sonra onda ters giden birşeyler olduğunu ufak çaplı bir terapi yapalım dedim kabul etti terapiler 8 ay sürdü ve 8. ayın sonunda seni sevmediğimi farkettim dedi :D
Bunun olmasını da bekliyordum zaten terapi sonunda şaşırmadım o yüzden
Aşk bilmemekten doğar asıl. Bildikçe ya sevgiye dönüşür ya da biter. Aşk delilik halidir çünkü. Bilmek delilere uymayan bir şey🙄bilmem anlatabildim mi😒😕
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Leonardo da Vinci: "Aşk bilgiden doğar. Ne kadar derin bilirsek o kadar severiz."🤔💭Karşı cinste: ilk neleri "bilmek" istersiniz?