Ekmek almak için dışarı çıktım, çöpün yanına iki çuval kitap atılmış. Hayatımda o kadar sevindiğimi çok az hatırlıyorum. Hayır, insan niye çöpe kitap atar, anlamıyorum!
Çöpe hiç kitap atmadım. Attıklarım da çöpe değil geri dönüşüm kutularına attım. E tahmin edersin ki onlar da ya liseye hazırlık ya üniversiteye hazırlık ya da kpss kitaplarıydı. Okumak için aldığım hiçbir kitabı atmadım. Atmam da. Kitaplar kıymetli şeyler sonuçta...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
KOca bir cilt (24 adet) ansiklopedi attım İl milli eğitim müdürlüğüne başvurdum bana içerikileri değişliyor ihtiyacımız yok dedi Ben de sordum; Galileo dünyanın yuvarlak olduğunu söylemişti, değilen içerikte dünya düzmüymüş, Einstein fizikle alakalı kanunlar yayımlamıştı yenilediğiniz içerikte bunlar da değilti mi yoksa ülkenin yüz ölçümü felan mı değişti dedim görüştüğüm müdür yardımcısı kıpkırmızı oldu. Mecburen attım çünkü isteyen de olmadı, attım derken bir koliye koyup okulun önündeki çöpe bıraktım gece yarısı yüzüme maske kafama bere takıp bir nevi boykot eder gibi
Sanmam, okula daha önem vermemi istedi hep. ben de abartılı okuyordum ama hak veriyorum, kitabı elime alınca ayraç kullanmadan bitirdiğim olurdu. Özellikle de Aziz Nesin.
😀😀geçmiş olsun. Benim de şöyle hatiralarim var; ilkokul öğretmenim bana Dünya klasikleri getirirdi. Ben bunları okumayan birsürü üniversite arkadaşlarımı tanıyorum, sen bacak kadarsin, benden kitap istiyorsun derdi.
Kitap hiç çöpe atılır mı yahu, ekmek atmak ile eş değerdir benim için...
Ben asla çöpe kitap atamam, elim kolum titrer...
En fazla belki temiz bir yere birileri faydalansın diye bırakırım...
Ki bizim neslin çocuklarına geleneksek olarak öğretilmiştir; Eski ve okunmayan kitaplar ya okul kütüphanesine ya da muhtarlığa bırakılır.Çok öyle el arabasında okula gazetelerin verdiği Meydan Larousseleri taşıdık :)