1. Güneş girmeyen eve doktor girmez 2. Bir elin nesi var iki elin sesi var 3. Gülme komşuna gelir başına 4. Damlaya damlaya göl olur 5. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar 6. Ayağını yorganına göre uzat 7. Deliye hergün bayram 8. Sakla samanı gelir zamanı 9.Üzüm üzüme baka baka kararır 11. Besle kargayı oysun gözünü 12. Gelen gideni aratır 13. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez 14. Köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı derler 15. Suya götürüp susuz getirmek (deyimin bu olduğunu düşündüm)
1. Güneş girmeyen eve doktor girer 2. Bir elin nesi var iki elin sesi var 3. Gülme komşuna gelir başına 4. Damlaya damlaya göl olur 5. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar 6. Ayağını yorganına göre uzat 7. Deliye hergün bayram 8. Sakla samanı gelir zamanı 9. Üzüm üzüme baka baka kararır 11. Besle kargayı oysun gözünü 12. Gelen gideni aratır 13. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez 14. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı derler 15. Hamama giren terler
15- Hamama Giren Terler aslında deyim dediğimi atasözü olarak burada yazmışlar twitterda da yazdılar ama benim dedim deyim cuk oturuyor oluşturan ona göre düşünmüş olma ihtimali yüksek.
Günümüzde insanlar eğlenmek için çeşit çeşit oyunlar oynuyor. Emojilerle konuşma da bunlardan birisi. Bu oyun aslında çok basit ve oynaması zevkli.
Emojilerle Atasözleri Nasıl Yazılır?
Bunu yapmanın yolu çok basit. Örnek olarak göstereceğim ama özetleyebilirim. Diyelim ki, "Altın anahtar her kapıyı açar." atasözünü emoji ile anlatmak istiyorsunuz. O zaman her kelimeye denk gelen emojiyi koymanız gerek. Mesela altın yerine altın, anahtar yerine anahtar emojisi gibi. İnsanlar emojiden kelimeyi tahmin ederek atasözünü bulmalı. Aşağıya birkaç tane emoji ile anlatılan atasözleri örnekleri ekleyeceğim.
Örnek Emojilerle Deyimler Neler?
1- Göze yasak olmaz.
2- Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin.
3- Eşeğe cilve yap demişler tekme atmış.
4- Geline oyna demişler, yerim dar demiş.
5- Deliye her gün bayram.
6- El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış.
7- Aç ayı oynamaz.
Emojilerle anlatım yukarıdaki örneklerde de gördüğünüz gibi bu kadar basit. Kelimelere göre uygun gördüğünüz emojileri sıralamanız yeterli. :)
1 - güneş girmeyen eve doktor girer 2 - bir elin nesi var iki elin sesi var 4 - damlaya damlaya göl olur 9 - üzüm üzüme baka baka kararırmış 6 - ayağını yorganına göre uzat üşendim 😀
Güneş girmeyen eve daktır girer Bir elin nesi var iki elin sesi var Gülme komşuna gelir başına Damlaya damlaya göl olur Yalancının mumu yatsıya kadar yanar Ayağını yorganına göre uzat Deliye her gün bayram Sakla samanı gelir zamanı Üzüm üzüme baka baka kararır Cheddar peynir titaniği batırır Besle Pakistan papağanını oysun gözünü Gelen gideni dedektifle kovalar Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez Köprüyü geçene kadar ayıya sakallı erkek emojisi de Jakuziye giren terler
Güneş girmeyen eve doktor girer Bir elin nesi var 2 elin sesi var Gülme komşuna gelir başına Damlaya damlaya göl olur Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ayağını yorganına göre uzat Üzüm üzüme baka baka kararır Denizleri aşta gel kurbanın olam😂😂😂aman yeter
İnternet & Teknoloji konusunda 738 cevap paylaştı.
Güneş girmeyen eve daktır girer Bir elin nesi var iki elin sesi var Gülme komşuna gelir başına Damlaya damlaya göl olur Yalancının mumu yatsıya kadar yanar Ayağını yorganına göre uzat Deliye her gün bayram Sakla samanı gelir zamanı Üzüm üzüme baka baka kararır Cheddar peynir titaniği batırır Besle Pakistan papağanını oysun gözünü Gelen gideni dedektifle kovalar Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez Köprüyü geçene kadar ayıya sakallı erkek emojisi de Jakuziye giren terler