Yeteneğin doğuştan gelen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı araba sürmek gibi.. Sürdükçe, denedikçe bir tık daha iyiye gidiyorsun. Merak ve ilgi de çok önemli etkenler tabiki. Küçüklükten beri en ilgi duyduğum ve en sevdiğim ders resim dersiydi. Elimden gelenin en iyisini yapmak isterdim. Bu huyum her konuda geçerli. Bir şey yapacaksam ya en iyi olmalı ya hiç.. Zaten benim öteki adım “ya hep ya hiç” İç mimarlık okurken Ya hep ya hiç mimar olacağım derdim. Hiç mimar oldum. Çoğu arkadaşlarımın rehberinde “hiç mimar” diye kayıtlıyım mesela. Bu “her şey mükemmel olacak” takıntım belki de tipik bir Başak burcu olduğumdan olabilir. Her konuda EN İYİSİ OLMALI fikrim hiç değişmez. Bu yüzden; 1 Bir ürün sunarken görselliğe çok önem gösteririm. Bazen güzel olmayan ürünü bile öyle bir resmederim ki herkes waaw der ama aslında o kadar da waaw değildir mesela😂 Bu da benim 1. yeteneğim. Ben sadece ZEVKLİ bir insanım, çok titizim. Kompozisyonu ve düzenlemeleri harika yaparım. Fotoğraf dersi aldım ama ben o dersten önce zaten mükemmel çekim yapan biriydim. 2. Yeteneğim ise tabiki çok sevdiğim yemekler. Sevmediğim hiçbir şeyi yapmam. içli köfte yapan ben makarna tarifini asla aklımda tutamam, tutmak istemem. Kafamdan tutmak istemediğim her şeyi silebiliyorum. Çünkü sevmiyorum. Allah affetsin. Ama harika tavuk dünyası menüsü yaparım. Çünkü pesto sosa bayılıyorum. 3. Şarkı söylemek benim hayatımın bir parçası. Resim çizerken, yemek yaparken, temizlik yaparken hep hep hep söylerim. Çenem durmaz. Sesim beğenilir. Türküye çok yatkın sesim var ama ezbere çok türkü bilmem. Karaoke yapıyorum genelde evde. Lisede opera grubu kurmuştum. Müzik hocam da çok beğeniyordu ama geliştirecek imkan bulamadım. 4. Tatlı dilim ve mimiklerimle yaptırmayacağım şey yoktur. 🤪😂
Şimdi gelelim çizim showuma♥️
Güncellemeler
+1 yıl
...
Kendini yetenekli bulduğun alan veya alanlar neler?
Başak burcu olduğunu tahmin etmem hiç zor olmamıştı, başak burçlarının biz aslanlarla benzer iki yani var ki : estetik kaygı ve mukemmelliyetcilik. İşte bu yüzden sende biraz benden, bende de senden bir şeyler var... ☺️ Benim yeteneklerim:
1- Ortaya koyduğum işte kesinlikle estetik kaygıyı çok önemserim. Önce göze cok güzel görünmelidir. Bir işi severek de yapmak önemli elbette ama bende de var olan resim yeteneği, iyi fotoğraf çekme yeteneği, güzel yemek yapma yeteneği.. Bunlar estetik kaygı ve mukemmelliyetci yanimizla birlesti mi zaten ortaya eşsiz ürünler çıkıyor 😍
2- Yazmayı çok severim. Kendimi yazarak iyi ifade ediyorum. İyi yazdığımı da söyleyenler vardır ☺️ Bir ara yerel bir gazetede bana ait bir köşem vardı.
3- Pratik hafızam vardır. Yaptığım işi çabucak yapabilirim. Gittiğim yoldan bir kere daha gitmem gerekirse hiç zorluk çekmem, yön guygum gelişmiştir.
4- Detayciyim. Küçük detayları çok onemserim. Herkes resimdeki gün batımına hayran olup incelerken ben resimde çok küçük bir yeri olan silüeti belli belirsiz o kadının zarıf ellerine giysisindeki detaya bakar ve neler yaşamış olabileceğini düşünürüm.
5- Ezberim çok kuvvetlidir. Çok kolay öğrenirim. Küçüklüğümden beri çok kolay ezberlerim, bu şarkı şiir de değil pek çok iş siramasinda veya bazı konu aşamalarında aynı şekilde oluyor ☺️ yabancısı olduğum bir işi öğrenmem çok zaman almıyor.
6 - Çok güzel saç yaparim. Fön makinesine bile ihtiyaç duymadan ortaya koyabildigim bir çok örgü şekli ve saç modeli var. Bir gün kızım olsun da çeşit çeşit sekillerde saçını yapayım çok istiyorum.
7- İyi yüzerim. Denizde çok uzun süre , uzak mesafeye acilip çeşitli yüzme şekilleriyle yüzüyorum. Bu bana çok iyi geliyor.
8- Çok iyi taklit yaparım. Şimdiki mesleğimi yapmasam sanırım tiyatral yeteneğime eğilip bu alanda bir şeyler yapardim. Öyle ki ağla desin birisi anında o moda girip gözlerimden yaslar akitabilirim😁
9- Dans etmeyi çok severim. Alaninda çok iyi olduğum bir türü yok fakat müzik benim için eşsiz bir dünya, duyduğumda beni duygudan duyguya sürüklüyor ritme ayak uyrursbiliyoum bu beni mutlu ediyor 😍☺️
Biliyorsun Arap olduğum için Arapça taklit yaparım Harika yapıyorum Tüm sülaleme Arapça stand up yapıyorum Çok gülüyorlar 🤣 Ben bile kendime inanamıyorum.. Diğer yeteneklerimi söylemem o da özelime girioo👄😂
Led bir' vele diştiri Vela di seau diftiri Led bir' vele diştiri Vela di seau diftiri Dil esvuayyini murra (murra) İl esvuayyeni (murra) Ya el yelil (li li lil) Lili li lilil (li li lil) Ya el yelil (li li lil) Ye lil yelil (li li lil) Ya el yelil (li li lil) Ye lil ye'lil
Güzel, tatlı, duygusal, yetenekli ve yaşam dolu bir kadın olduğunuzu düşünüyorum. Benzer bazı huy ve düşüncelerimizde varmış. Yeteneklerime gelince. Resim, müzik veya sanatın başka bir dalı yazmayı isterdim ama malesef yeteneklerim sanatsal değil yaşamsal şeyler. 1- Sorun veya sorunum ne olursa olsun, sakinliğimi kaybetmeyip sorunu en az kayıp verecek şekilde atlatmayı bilirim. 2- İkili ilişkilerde hiç karşılaşmadığım durumlarda empati yaparak karşı tarafın en hoşuna gidecek söz ve tavrı bulurum. 3- Muhakeme yeteneğim gelişmiştir meseleleri üç boyutlu görür düşünür ve analiz ederim. 4- Duygusalım ama konuları duygularımı ve mantığımı harmanlayıp değerlendiririm. 5- Hakkımı ve haddimi bilirim, kimsenin hakkını ve özelini çiğnemem kendiminkini de çiğnetmem. 6- Bir şeyi ya yapmam ya da en iyisini yapmaya gayret ederim. 7- Ölçü, denge, mesafe konusunda dikkatli ve hassasımdır. 8- Huzursuzluk sevmem, huzurlu ortam ve kişileri severim, huzur verme benim işim. 9- Evde her türlü küçük tamiratı kendim yaparım. 10- Profesyonel Gurme değilsem de, sonradan Gurmeyim. Yemek yemeği ve yapmayı çok severim. Kendi damak tadıma göre yemekler yaparım. Meze yapmaya bayılırım. 11- İnsanlarla kolay iletişim kurarım ve yalan söyleyip söylemediklerini anlarım. 12- Hayatta bana lazım olacak her şeyi öğrenmeyi ve bilgi sahibi olmayı severim. 13- Fotoğraf çekmeyi ve fotoğraf değerlendirmeyi çok severim. Profesyonel makinem ve güzel bir fotoğraf arşivim var. 14- Masa tenisi, Voleybolu çok sever ve oldukça güzel oynarım. 15- Şiir yazarım ve kitap çıkaracak kadar şiirim var.
Yeteneğin doğuştan olmadığı ve çaba ile keşfolunduğu: Hep söylediğim ve yalnızca yuhalandığım, çünkü elimdekilerden ötürü insanların nefretini kazandığım şu olgu... İsteyen istediği kadar narsisist bulabilir, gözlerimiz yalnızca içeriyi görüyor zira.
Neyse, henüz sahip olmadıklarımı saymak daha kolay; manuel vitesi alışık olmadığım için kullanamıyorum, çizimde gölgelendirmeyi karakalem düzeyinde yapamıyorum, şarkılarda sesimi yükseltmekten çekindiğim için tize çıkamıyorum, eğitimim olmadığı için de müzik aranje etmede zorlanıyorum. Hepsi bu kadar, akla gelen her işi yapıyorum çünkü.
Yaptığımız ve çabaladığımız her şeyin mükemmel olmasını sağlamak benimde huyum. Bende çizim yapıyorum. Bu arada yazında çok güzel yerlere değinmişsin. Genelde bunu doğuştan gelen bir yetenek olarak görüyorlar. Lakin kiminin eli yatkın oluyor kiminin olmuyor. Sadece çalışma ve istek ile başarılı bir sonuç alınabilir. Yetenek geliştirilebilir bir şey. Çizimlerini beğendim. Eline sağlık. Allah yolunu açık etsin...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çizimlerin çok güzel olmuş, başarıların daim olsun. 1-İkna kabiliyeti, kötü malı bile iyi satarım, 2-Umursamazlıkta bir markayım 3-Hayatta kalmak konusunda master yaptım, her koşulda, her şartta hayatta kaldım. Kalıyorum. 4- Çok güzel insan dinlerim 5-Arabaları ilk görüşte tanımak, neresinde ne vuruk, çıkık, değişik anlamak Benim hiç doğru dürüst yeteneğim yokmuş bugün yine fark ettim ya
Dolandırıcı damgaları yedim kaç sefer 😂 Çünkü ticaret ile uğraşıyorum. Bazen öyle bir konuşuyorum ki alacağını düşünüyor ve inanıyor bana sonrasında sıkıntı çıkınca da bana laf ediyor gibi gibi... Bu tip olaylar yüzünden kaç kere hapislik oluyordum da her seferinde kurtuldum. Bir kez daha oralara düşmemem lazım sonuçta öyle yani
Bazen ben de diyorum, şaka dimi bunlar bu hayat gerçek olamaz diye sonrasında da kendime vuruyorum canım yanıyor, demekki gerçek... Evet bir kere daha biraz mahkumiyetim oldu da daha önce o yüzden
Geçti gitti :) Üzülme sen üzülmeyi hak eden biri değilsin. İyi birisin. Sorularını sık sık takip ediyorum... İyi biri olduğunu da biliyorum üzülme o yüzden sen hiç hep mutlu ol 🌺
Ben iç mimarlik okudum cizim yetenegi evet dogustan gelen bir yetenek ama cok calisarak diger yetenekler gibi bu yetenegi de kazanabilirsin... dogustan yetenekli insanlar sadece yetenegi oldu icin daha cabuk kavriyorlar