Günlük hayatta kullandığınız ve duyduğunuz kelimelerin açıklamalarına ne ölçüde biliyorsunuz?

Günlük hayatta hepimiz birçok kelime kullanıyor, çevremiz ve özellikle de televizyonlar vasıtasıyla birçok kelime duyuyoruz.
Örneğin izlediğimiz haberler, diziler ve filmlerde en çok kullanılan kelimeler:

Keza, aksine, strateji, taktik, yol, yöntem, plan, irade, düzen, teçhizat, tabir, rica, argüman, doğaçlama, prensip, prosedür, elzem, istirham, itham, ahkam, kompleks, motivasyon, kripto, maruzat, monoton, müsterih, müstesna, norm, revize, rutin, sistem, suistimal, spekülatif, izole etmek, vizyon, ivedilik, tayin etmek, pratik...

Ve daha nicesi. Örneğin bir haberde, bir uzman şöyle bir şey söylüyor:
"Koronadan sonra sistem fazlasıyla kötüye gidecek. Revize yapmak, ülkeyi vizyonlu bir şekilde yönetmek, gençlerin geleceğini kurucu prensiplerle tayin etmek elzem. Aksi halde vatandaşlardan kimisi sistem hakkında ahkam kesecek, spekülatif haberler ortaya çıkaracak.

Bu sözü duyduğunuzda aklınızda bir şeyler oturmuş olacak. Yani kişinin söylediği sözleri anlamlandıracaksınız. Anlayacaksınız. Ancak diyelim ki yanınızda çocuğunuz var. Baba/anne bu adam ne demek istedi diye sorsa? Revize etmek, vizyon, prensip, tayin etmek, sistem, ahkam kesmek, spekülatif gibi sözcükleri en genel ifadeyle açıklayabilecek misiniz?
Kullandığım ve duyduğum kelimeleri anlıyorum. Ancak ne anlama geldiğini açıklayamam.
Kullandığım ve duyduğum kelimeleri hem anlıyorum hem de ne anlama geldiğini biliyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Günlük hayatta kullandığınız ve duyduğunuz kelimelerin açıklamalarına ne ölçüde biliyorsunuz?