Türk dil ailesinde olan dilleri (Azerice, Türkmence vs.) koymadım saçma olurdu.
Yunanca
Rusça
Almanca
Fransızca
Arapça
Japonca
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
pek benzeri olduğu söylenemez. Normalde, normalde altını çiziyorum, kendi içinde bir ahengi vardır. Kalın sesliyle başlıyor yine kalın devam eder. İnce sesliyle başlıyorsa kelimeler yine ince seslilerle devam eder. Ancak günümüzde Türkçenin ırzına geçildiği için bu duruma aykırı çok kelime var. San en güncellerinden birini söyleyeyim. Misal siz gençler sanki Türkçede kelime kalmamış gibi, biri bir konu hakkında ayrıntı verdiği zaman şöyle diyorsunuz ''YAaaa spoiler verme yaaa'' Spoiler ne la? Detay, ayrıntı, içerik... Bu kelimeyi karşılayan bir sürü kelime varken niye spoiler ı tercihe diyorsunuz? Söylerken dudaklarınız nazlı nazlı büküldüğü için mi? Spoooooyyyyliiiıııııırrrrrrr.
Sana ilginç bir şey diyeceğim. Hulkar abdullayeva dan yiyesim geldi adlı şarkıyı bir dinle. Özbek Türkçesini inceleme şansın olur. bir bak bakalım bizimkine ne kadar benziyor.
Cevap
4Cevap
Romenceyle ortak o kadar çok kelimemiz var ki arkadaşlarla bulurken şaşırmıştık yapı olarak benzemeyebilir tabi
Yabancılara Türkçe konuştukları bir videoyu izlemiştim, Slav dillerine benzetiyorlardı o yüzden Rusça dedim.
Ne açıdan benzemekten söz ediyorsunuz
Okunuş ve anlam bakımından Türkçeyle aynı japonca
Almanca diğerlerine bakaraktan
Hicbirine belki arapçayi andiriyo olabilir
@gamosvla saçmalayan selsin cogu kelime arapça. Sen babanin seyindeyken ben bunlari arastiriyodum
Hee heee kendikendinize slav dillerini ustunuzw alinip kendinizi slav kategorisinemi sokmaya calsioyosunuz yazik zavallilar 😄
@gamosvla turkce kiiiiiim fransizca rusca olmak kim. Sadece hayallerde kalir o. Turkce farsçanin uzantisi.
Hic bir zaman o can attiginiz avrupa olamicaksiniz. Arap olmaktan ileri gidemiceksiniz. Utanmsalar biz slaviz dicekler. Gtumle gulucem aetik buna.
@gamosvla lan or. pu senin dedlerin 2 tane rus a. mi yaladi diye sen kendini rusmu saniyon kafasi boyali. O saclarini 2 gun boyama neye benziyon bitli lkezban
Rus erkekleri senin ebeni s. kmez cunki hic var mı etrafinda orneği. Sksede çirkin erkeklerine sktirirler anani ver rusa sana yapsinlar rus erkekleri sende onlarla zikiş dur
Ama anana bakmaz işte rus erkekleri
Bir çok kültürden geliyor
Türkçeye
Farsça'ya benziyor.
Nereden biliyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?