Diğer Sabah-ı Şerif Ne Demek? huzurňdarem Takip Et Xper 3 Yaş: 28 Takip Et FacebookTwitterWhatsApp 01 Yapay Zekaya Sor Orada kullanılan Şerif kelimesinin anlamına biraz bakındım düzgün bir şey bulamadım. Fikri olan var mı? Güncellemeler+1 yıl Farsça şerif sözcüğü شریف Onurlu demek. :( Sabah-ı Şerif Ne Demek? Cevapla Beğen Paylaş Takip Et 1 kişi beğendi
Fragenmir Takip Et Yoda Yaş: 43 +1 yıl Şerif şeref demek aslında Müşerref oldum gibi.. 1 10 Yorumla huzurňdarem +1 yıl Hah, işte kelime kökü geldi. Şerif, Müşerref. Çok teşekkürler. Yorumla Fragenmir +1 yıl Afiyet olsun Yorumla huzurňdarem +1 yıl :D Tekrar teşekkür ederim. Yorumla Fragenmir +1 yıl Profilde yazan Arapçaya mana veremedim 🤔قلقي ne demek ki Yorumla huzurňdarem +1 yıl Valla onu çevirisini beğendiğim şiirlerden bir sayfada bulmuştum, çok hoştu, bulursam atarım :D Yorumla Fragenmir +1 yıl Galak boğulmak demek de Benim bogulmam mi demek istemiş anlamadım Yorumla huzurňdarem +1 yıl Arapçam yok, ama çeviri de şöyleydi;"Yüzümde bu kadar huzur varken huzursuzluğumu kim anlayacak ki?" Yorumla Fragenmir +1 yıl Bunu türkceye uydurup yazmışlar ,Asli şu Kim biliyir benim boğulduğu mu , yüzümde tatmin olmusluk var iken Yorumla huzurňdarem +1 yıl Şimdi çeviriden baktım ben de benzer çevirdi. Ama tutmuyor çeviri çoğu zaman sizinki doğrudur, teşekkürler :D Yorumla Fragenmir +1 yıl Yok be ya , bir kelimenin bir cok manasi var ,Arapca çok zengin bir dil..İyi geceler Yorumla
Furnesi Takip Et Xper 3 Yaş: 42 +1 yıl Tamlama Farsi ama kelimeler Arapça. Türkçe kurallara uygun bir tamlama yapacak olursak sabahın mübareği olurdu sanırım. Mübarek sabah anlamında. 1 3 Yorumla huzurňdarem +1 yıl Teşekkürler, Arapçada tamlamalar Türkçe'ye göre tersten gidiyor sanırım. Yorumla Furnesi +1 yıl Aynen tam tersi oluyor ve ben Türkçe kural örneğini yanlış yazmışım: Sabahın mübareği değil direkt mübarek sabah yazmam gerekirdi. Pardon. :) Yorumla huzurňdarem +1 yıl Tamamdır teşekkürler :) Yorumla
AzKonuşanÇokDinleyen Takip Et Xper 5 Yaş: 40 +1 yıl Hadis-i ŞerifHırka-i ŞerifSabah-ı ŞerifEzan-ı Şerif hepsi de anladığın gibi onur şeref anlamındadır 1 1 Yorumla huzurňdarem +1 yıl Teşekkürler Yorumla
Gizli Üye (36-45) +1 yıl Değerli anlamında. Sabahı şerifleriniz derken sizin değerli sabahınız demek anlamına gelir diye düşünüyorum. 1 1 Yorumla huzurňdarem +1 yıl Teşekkürler Yorumla
nayırnayırolamaz Takip Et Bilge Yaş: 32 +1 yıl Huzurlu mübarek sabah demek 1 4 Yorumla huzurňdarem +1 yıl Arapça mı kelime kökü? Yorumla nayırnayırolamaz +1 yıl Arapça farsça karışımı Yorumla huzurňdarem +1 yıl Sabah Arapça zaten. Sabah-ı şerifleriniz hayırlı olsun şeklinde geçiyor genelde.Teşekkürler görüş için. Yorumla nayırnayırolamaz +1 yıl Rica ederim Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şerif şeref demek aslında
Müşerref oldum gibi..
Hah, işte kelime kökü geldi. Şerif, Müşerref. Çok teşekkürler.
Afiyet olsun
:D Tekrar teşekkür ederim.
Profilde yazan Arapçaya mana veremedim 🤔
قلقي ne demek ki
Valla onu çevirisini beğendiğim şiirlerden bir sayfada bulmuştum, çok hoştu, bulursam atarım :D
Galak boğulmak demek de
Benim bogulmam mi demek istemiş anlamadım
Arapçam yok, ama çeviri de şöyleydi;
"Yüzümde bu kadar huzur varken huzursuzluğumu kim anlayacak ki?"
Bunu türkceye uydurup yazmışlar ,
Asli şu
Kim biliyir benim boğulduğu mu , yüzümde tatmin olmusluk var iken
Şimdi çeviriden baktım ben de benzer çevirdi. Ama tutmuyor çeviri çoğu zaman sizinki doğrudur, teşekkürler :D
Yok be ya , bir kelimenin bir cok manasi var ,
Arapca çok zengin bir dil..
İyi geceler
Tamlama Farsi ama kelimeler Arapça. Türkçe kurallara uygun bir tamlama yapacak olursak sabahın mübareği olurdu sanırım. Mübarek sabah anlamında.
Teşekkürler, Arapçada tamlamalar Türkçe'ye göre tersten gidiyor sanırım.
Aynen tam tersi oluyor ve ben Türkçe kural örneğini yanlış yazmışım: Sabahın mübareği değil direkt mübarek sabah yazmam gerekirdi. Pardon. :)
Tamamdır teşekkürler :)
Hadis-i Şerif
Hırka-i Şerif
Sabah-ı Şerif
Ezan-ı Şerif hepsi de anladığın gibi onur şeref anlamındadır
Teşekkürler
Değerli anlamında. Sabahı şerifleriniz derken sizin değerli sabahınız demek anlamına gelir diye düşünüyorum.
Teşekkürler
Huzurlu mübarek sabah demek
Arapça mı kelime kökü?
Arapça farsça karışımı
Sabah Arapça zaten.
Sabah-ı şerifleriniz hayırlı olsun şeklinde geçiyor genelde.
Teşekkürler görüş için.
Rica ederim
Günaydın demek