Dünya bir orkestra olsa bu orkestranın şefi Azerbaycan olurdu. Normalde de dinliyorum hep Azerbaycan müziklerini, Türkülerini ama arkadaşım lisanın güzelliğinden ahenginden tut müziklerinin çeşidine o müziklerdeki enstrümanların çeşidine kadar sanatçıları desen inanılmaz sanatçılar. Resmen ruhumun olduğunu hissediyorum dinlerken. Bunlar dinlediğim şarkılar siz de dinleyin başka beğendiğiniz Azerbaycan Türkü şarkıcılar varsa paylaşın yorumda.
Kazakistan'ı da unutmamak lazım.
Biz Türksek Azerbaycanlılar ne? Onlar Türkse biz neyiz? Bütün Turan halkının sanatçı genlerini siz mi topladınız oğlum?
Milliyetçilik genel olarak milletin savunulmasıdır, desteklenmesidir. Bu Çin, Fransız, Türk milleti olabilir. Türkçülük adı üstünde Türk ırkını ve Türk devletlerini içinde barındırıp kültürünü koruyan sistemdir. Turancılık ise tüm Türk devletlerinin, tek devlet altında birleşmesini hedefleyen ve Osmanlı döneminde çıkarılan padişahın yönetiminin altında birleşmesini hedefleyen siyasi bir kavramdır. Hiç birisi aynı değil, ortak özellikleri var.
Bu dediklerinin hepsi aynı şey. Türküm. Ben de ve e devletten yaptığım alt soy üst soy sorgulamasına göre de 1800'lü yıllara kadar geri gidebildim. Orada da Türkmüşüm ama Bulgaristan'da yaşıyormuşuz Balkan Savaşlarında da göç etmişiz Anadolu'ya. O zamandan beri de Türkiye'de yaşıyormuşuz. Bu milletin bir unsuruyum hatta asli unsuruyum. Hem milletimi seviyorum. Hem Türk olarak Türk ırkını Türk dilini tarihini seviyor ve araştırıyorum. Aynı zamanda Turancıyım Türkiye'nin diğer Türk devletleriyle özellikle de Azerbaycanla birleşmesini arzuluyorum. Hepsi birbirini destekler hepsi birbirine bağlı. Hepsi de aynı şey.
Bende Türküm. Tarihi severim ve sende madem seviyor önem gösteriyorsan lütfen şu kavramların aynı şey olduğunu söyleme. Milliyetçilik dediğin kavram bir kere Fransız akımından doğma. Sonrasında dünyaya yayılan bir ideoloji. Türkçülük Türk ırkını ve kültürünü korurken aynı devlet altında birleşmeyi hedeflemez. Turancılık ise adından da anlayabileceğin gibi turaya yani padişaha hizmet eden siyasettir. Devlet diye anlatırken acaba hata mı ediyoruz? Tek bir aile yönetiyor çünkü. Sen bunu gerçekten ister miydin? Ben şahsen istemem.
Turan bir hayaldir. Türk tarihinde bu olay 2 sefer gerçekleşti. 1. Hun İmparatorluğu 2. Göktürk Devleti bir daha da olmadı. Türkler bağımsızlığına düşkün millettir. Türklerin en büyük düşmanı tarihte yine bir Türk devletidir. Türklerde her zaman dünyaya hakim olma cihan anlayışı olduğu için bu bir yarış olduğu için öyle bir birleşme olmaz. Tek bir bayrak altında birleşsek bile toplum yapısının boylar birliği şeklinde olmaması ve karma olması lazım. Kim ne Türkü olduğunu bilmemeli ve bunu unutması lazım. Zaten bu çağın gerekleri içinde sadece bir hayal olur siyasi anlamda böyle bir şey olmaz. Anca birbirine yakın 2-3 devlette olur bu. O da Azerbaycan, Kıbrıs için olabilir. Ama idare eden adamın da kim olduğu önemli. Kıbrısta bile Erdoğanı sevmeyen ver gerçi onu ben de sevmiyorum. :D Yani siyasi anlamda olmaz. Ama eğer olursa ve aynı coğrafyalarda olup da güçlerimizi birleştirirsek tüm dünyaya gttüm gttüm hissettiririz o kadar doğal kaynak var çünkü. Biz de bu birliği kültürel turizm ekonomik iş birlikleri ile yapıyoruz. En azından o kültürel bağlar kopmasın diye.
Mesela Hristiyan olan Türkler var Yahudi olan var Şamanist Tengrici takılan var. Adam votka içerken besmele çekiyor öbürü at keseyim kımız içem diyo öbürü günah zındık diyor :D :D :D bana sorsan o kadar sorun değil at eti kımız da denerim :D :D :D
2. Göktürk desen belki bir nebze anlarım ama zaten birincisi Türk isminin çıktığı asırlara çok yakın yaklaşık 3 asır oynuyor. Kimle kim birleşecek de turancılık oynayacaklar ki daha böyle bir akım o dönemde yok :) milliyetçilik de yok. Ve Türkün en büyük düşmanı yine Türk demek bana abartı geliyor. Bugün bizim düşmanımız hangi Türk? En güçlü devletler arasında kaçıncı sıradayız? Geçmişte de böyle. Bir Osmanlı'nın parlak dönemleri var ama asla en güçlüsü olmadı. Bu açıdan kendimizi pohpohlamayalım.
Kıbrıs barış harekatından sonra kıbrıslılar bize minettardı şimdi bizi Ankara'dan kurtarın diye Güney Kıbrıs ile iş birliği içindeler. Aynısı 20 sene sonra Azerbeycan ile olmayacağı ne malum ki onlarda bizde çökmüş devletleriz bunu kabul etmek gerek. Sen lider olmak istiyorsan şu dönemde üretici de sen olacaksın pazarlayanda. Ve ne üretip pazarladığın önemli. Örneğin teknoloji. Ama bu telefondu araba yapmaktı değil. Direk teknolojinin kendisini yaratmaktan söz ediyorum. Kore fakir bir ülke iken Türkiye ne kadar yardımda bulundu. Şimdi bak o dediğim teknoloji yaratan ülke Kore, Ekonomi de ilk 10'da. Paran, teknolojin ve üretici olmadığın taktirde biz güçlüyüz demek sadece siyasetçilerin söylemi olabilir.
Yahudi Türk yok, Musevi olan Türkler var onlarda Polonya'da azınlık olarak yaşıyor. Hristiyan olan Türkler ise çoğunluğu Hazarlardan gelmekte. Avrupa nüfusunun büyük çoğunluğunu değiştirmişler kültürel anlamda ama asimile de olmuşlar. Hristiyanlığı kabul etmişler.
Ben o dönemlerde Türkçülük olduğunu söylemiyorum zaten Türklerin en büyük düşmanı yine bir Türk devleti derken aslında tarihteki olaylardan bahsettim. Geçmişte Türklerin Türkçülük yaptığı sayılı anlar var. 1071'de Bizans orudusunda paralı askerlik yapan Oğuz ve Peçeneklerin Selçukluya geçmesi gibi anlardan bahsettim ama Orta Asya zamanlarında bir Türkçülük yok o düşman lafını ona istinaden söyledim.
Osmanlının da çok güçlü olduğu dönemler var. Bunlar öyle 10 yıllarla ifade edilmiyor. 17. yüzyıla kadar güçlüyüz Hatta 17. yüzyılın sonuna kadar güçlüyüz. Sonradan bozuyoruz. Ama 17-18. yüzyıla kadar Gerçekten güçlüyüz.
Üretimle ilgili söylediklerine katılıyorum. Her çağın dünyaya hakim olma kriteri farklı bir zamanlar at sırtında kılıç zoruyla dünyaya hakim oluyordun bugün ise teknolojiyle, kültürünü o teknoloji ile yayarak hakim oluyorsun. Hangimiz hayatında İngilizce kelimeyle karşılaşmadı örnek sadece.
Azerbaycan ve Kıbrıs'a gelirsek de Bu 3 ülkenin kaderi birdir. Çünkü Türkiye arkasında güçlü bir Azerbaycan'a muhtaç Rusya'ya karşı, Azerbaycan da güçlü bir Türkiye'ye muhtaç Rusya'ya karşı. Kıbrıs'ta Türkiye'ye muhtaç yoksa onu Yunanistan orada yutar. Kıbrıs'ın başındaki herif Türkiye karşıtı sözler söylüyor kendi halkı böyle demiyor. O ibneyi de Kıbrıs'ın başına geçiren Tayyip'di. Tayyibin bir konuşmasına Rauf Denktaş'ın Kıbrıs'ın Rum kesimiyle birleşmesi konunda Avrupa'ya açılması konusunda reddiyeci tavrı karşısında Tayyip Denktaş için onun devri bitti. 1974'te kaldı bunlar diye açıklaması var. Bunu kendim duydum. Aynı açıklamayı Bugün Kıbrıs Cumhrubaşkanı Akıncı'da Türklük 1950'lerde kaldı diye açıklama yapıyor. Bunların hepsi aynı bok özetle iktidardaki heriflerin salak salak konuşması halkı yansıtmaz. Azerbaycanla aramızda Boraltan Köprüsü faciası oldu. İsmet İnönü mü vardı başta tam hatırlamıyorum. O köprüde köprüyü geçip Ruslardan kaçıp Türkiyeye sığınmak isteyen Azerbaycan Türklerini Rus korkusundan Ruslara teslim ettik köprünün karşı kısmında da onları öldürdüler. O dönemin idarecilerinin verdiği karar milleti yansıtmıyordu.
Ezilen hor görülen tüm halkları ve bütün sosyal sınıfları kucaklıyor. Turancilar gibi bir türk dünyaya bedeldir, türk isen öğün değilsen itaat et gibi ırkçı söylemler söylemiyor
Onları ben de seviyorum. Türklüğümü okşuyorum ara ara :D :D :D :D ama ezilen hiç kimseyi desteklemiyorlar. Öyle madem de neden Doğuda evleri basan hamile kadınları bebekleriyle öldüren pkk'nın propagandasını yapıyorlar? Onların da hizmet ettiği güçler var.
Evet yaptılar iyi de oldu. Dersim Katliamı ayrılıkçı bir ayaklanmaydı. Oradakilerin amacı Atatürk Musul ve Kerkük için diplomasi faaliyetleri yürütürken ve hatta askeri operasyonla nüfusu Türk olan bölgeyi Türkiye topraklarına katmak isterken Amerika destekli çıkarılmış bir isyandı. Bunları da bilerek konuş. Bu ayaklanma yüzünden Atatürk Musul ve Kerkük'ü bırakıp Dersimle uğraştı. Dersim'i tüm Tunceliye mal etmekten vazgeçin. Dersim Tuncelinin bir ilçesi olaylardan tüm Tunceli de etkilenmedi. Bunları yazan da Uğur Mumcudur.
Valla ne zaman bir akp'li ile konuşsam ne zaman dinci tarikatçı biriyle konuşsam ne zaman da komünist solcu kırmasıyla konuşsam hep yalan tarihten bahsederler. Size göre yalnızca sizin tarihiniz doğru öyle mi? Uğur Mumcu Azınlık Şovenizmi Makalesini al oku adam burada belgeleriyle yazmış. Neyi nereden aldığını söylüyor bunun bende pdfsi var. Aynısını internetten buldum. Benim neden böyle dediğim kanıtlarıyla belli. Ben Amerikalılarla anlaştırlar dedim yanlış söylemişim İngilizlerle anlaşmışlar. Hatta olaylar olmadan birkaç yıl önce de bir İngiliz o bölgeye gidip belediye başkanı ile konuşuyor. Şehri geziyor. Adama soruyor falanca mahallede genelde nasıl insanlar oturur? Bunların mezhebi etnik kökeni nedir gibi gibi sorular soruyorlar. Bu isyan başlamadan önce de bölgeye silah yolluyorlar bir şekilde 26 sayfalık makaleyi oku. docplayer.biz.tr/...-dersim-azinlik-sovenizmi.html
Sen de bu de dediklerini ispatlayabileceğin bir makale belge paylaş ben de onu okuyayım? Neden alıp okumuyorsun? Adam belge numarasına kadar söylüyor. docplayer.biz.tr/...-dersim-azinlik-sovenizmi.html
Bütün arşivler açık. :D :D :D :D O dediğin arşivlere elini kolunu salllayarak her önüne gelen giremez orada araştırmak yapacak gazeteci, akademisyen falan girebilir. Aynı mavraları Ermeni meselesinde de söylüyorlar devlet her türlü açıyor arşivleri karşı taraf açmıyor. Aynı mavraları bir gecede cahil kaldık tayfası da söylüyor :D :D :D Ben oraya bıraktım bak adam isim vere vere falanca hocanın araştırması falanca makalesi bilmem kaçıncı sayfa, İngiliz gizli belgesi bilmem kaçıncı belge sayfa şu diye açıklıyor 26 sayfa böyle hepsini aldım okudum varsa böyle bir belge bu dediklerini destekleyecek paylaş ben sen gibi okumaktan da erinmem okurum docplayer.biz.tr/...-dersim-azinlik-sovenizmi.html
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Biz Türksek Azerbaycanlılar ne? Onlar Türkse biz neyiz? Bütün Turan halkının sanatçı genlerini siz mi topladınız oğlum?